Drie tijdelijke veiligheidscamera’s in Lombok na overlasttoename | De Utrechtse Internet Courant Drie tijdelijke veiligheidscamera’s in Lombok na overlasttoename | De Utrechtse Internet Courant

Drie tijdelijke veiligheidscamera’s in Lombok na overlasttoename

Drie tijdelijke veiligheidscamera’s in Lombok na overlasttoename
Cameratoezicht. Foto: DUIC
Er worden extra veiligheidscamera’s ingezet in de Utrechtse wijk Lombok. Het gaat om drie flexibele camera’s die tijdelijk in de omgeving van de J.P. Coenstraat komen te staan. De camera’s komen er na een toename van het aantal meldingen van jongeren- en drugsoverlast.

Er worden extra veiligheidscamera’s ingezet in de Utrechtse wijk Lombok. Het gaat om drie flexibele camera’s die tijdelijk in de omgeving van de J.P. Coenstraat komen te staan. De camera’s komen er na een toename van het aantal meldingen van jongeren- en drugsoverlast.

Utrecht heeft een aantal flexibele camera’s, deze worden iedere drie tot zes maanden op een andere locatie in de stad ingezet. De camera’s zijn volgens de gemeente nu hard nodig in Lombok. Het gevoel van onveiligheid is hoog in de buurt en de criminaliteit neemt toe.

Met de flexibele camera’s moet de druggerelateerde overlast en criminaliteit van dealers en gebruikers aangepakt worden. Ook moet de overlast van jongeren verminderen. De gemeente heeft, naast de camera’s, al eerder een breder pakket met maatregelen aangekondigd om de situatie in de wijk te verbeteren.

De camera’s blijven in ieder geval tot eind november in Lombok. De flexibele camera’s stonden eerder in de buurt van de Gagelhof in Overvecht. Daar zijn de tijdelijke camera’s vervangen voor vast cameratoezicht.

Op deze locaties in Lombok komen de camera’s.

8 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Fijn dat er maatregelen worden genomen.
  Wel blijf ik het idioot vinden dat de gemeenteraad heeft vastgesteld dat er in Utrecht niet meer dan 81 camera’s mogen worden geplaatst.

 2. Real lombokker

  @Lombokker

  Gezien de plekken van de cameraatjes lijkt het erop dat de ‘rondjes van de zaak’ worden gecheckt. Klant geeft geld aan meneer a, meneer a belt met dealer, klant stapt in bij dealer, rijdt rondje voor overdracht drugs en wordt straatje verder afgezet. Benieuwd wat de dealers die elke dag op de uitkijk staan, betaald krijgen. Best grappig om te zien hoe dat systeem werkt. Komen de wouten eraan gereden? Geheid dat het mannetje op het hoekje naar de zijstraat seint. Check vooral de zaakjes Kanaalnet, afhaalcentrum Baraka en Halal to go. Interessante inzichten over hoe het werkt. Scheelt je weer een paar uur The Wire kijken.

  Hopelijk gaat de gemeente snel maatregelen nemen tegen de foute geldstromen die steeds weer nieuwe horeca/retail zaken starten. Ondermijning is killing onze wijk en Lombok is er klaar mee! Neem die zooi mee naar Overvecht please.

 3. Harry

  Wel de laatste versie uit China graag met gezichtherkenning en lipleesfunctie.

 4. M

  Superhandig. Nu kunnen ze een straatje erachter verder gaan.

  @Lombokker; ik ben niet voor nog meer camera’s in de samenleving, maar wel voor een veel hardere aanpak. 10-15 jaar lang een wijk negeren noem ik geen harde aanpak.

 5. JdV

  Jazeker. Het waterbedeffect. 3 straten in Lombok waar het iets minder onveilig gaat worden. 3 straten in Overvecht waar de onveiligheid gaat toenemen.

 6. Erik

  Leuk man, die dingen hangen ook overal op de straatweg maar op het moment dat je aangifte doen van inbraak of gestolen fiets, krijg je het excuus te horen dat ze geen toegang hebben tot de beelden. Levert dus niks op

 7. [email protected]

  Typerend symbool politiek voor de bühne het echte probleem zijn de drugsdealers en ander gespuis wat in dure auto’s en scooters rondrijden.
  Geef wat vaker een straatverbod en desnoods dossier opbouw om uit de sociale huurwoning te zetten.
  Er zijn groepen die totaal geen ontzag voor de politie en overheid hebben, zie hét incident in Rotterdam waar een agent knockout is geslagen, geen pamper politiek maar een realistische aanpak.

 8. wollie

  Voertuig in beslag nemen en verloten onder mensen die in de afgelopen drie jaar geen boete hebben gehad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).