Drie Utrechtse parken vanavond voor het eerst op slot Drie Utrechtse parken vanavond voor het eerst op slot

Drie Utrechtse parken vanavond voor het eerst op slot

Drie Utrechtse parken vanavond voor het eerst op slot
Het standbeeld van koningin Wilhelmina in het naar haar vernoemde park. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
De borden zijn geplaatst en de politie en handhaving gaan vanavond surveilleren; vanaf 22.00 uur zijn drie parken in Utrecht verboden gebied. De maatregel wordt ingevoerd omdat mensen zich niet hielden aan de coronarichtlijnen en bezoekers te veel overlast veroorzaakten.

De borden zijn geplaatst en de politie en handhaving gaan vanavond surveilleren; vanaf 22.00 uur zijn drie parken in Utrecht verboden gebied. De maatregel wordt ingevoerd omdat mensen zich niet hielden aan de coronarichtlijnen en bezoekers te veel overlast veroorzaakten.

Wie zijn hond wil uitlaten of met vrienden wat wil drinken of sporten is vanavond na 22.00 uur niet meer welkom in het Griftpark, Park Lepelenburg en het Wilheminapark. De parken worden verboden gebied tot in de ochtend 06.00 uur.

Doorgaande fietspaden

De gemeente heeft vandaag extra informatieborden geplaatst bij de verschillende ingangen van de parken. De doorgaande fietspaden in het Griftpark en Wilhelminapark blijven wel toegankelijk, maar Utrechters mogen zich niet ophouden in de gebieden. De politie en handhaving van de gemeente zetten extra capaciteit in om te controleren.

Het verbod wordt ingevoerd omdat er te veel overlast ontstond in de parken, dit gebeurde nadat de horeca in de avonduren moest sluiten. Afgelopen weekend ontstonden er lange rijen bij supermarkten in de binnenstad van klanten die alcohol kwamen kopen. Vervolgens werd het onrustig in onder meer het Griftpark. Supermarkten in de binnenstad gaan ook de deuren om 22.00 uur sluiten op uitgaansavonden.

Lees hier hoe de eerste avond verliep.

Gekoppelde berichten

23 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  “De politie en handhaving van de gemeente zetten extra capaciteit in om te controleren.”

  Ja. Dat had je natuurlijk ook kunnen doen om te voorkomen dat er in de eerste plaats overlast ontstond, maar dat past natuurlijk niet helemaal in de linkse missie van het gewenste totaalverbod op menselijk plezier.

 2. Esrin W.

  Ik lach mijn broek aan flarden dat iedereen het gewoon zover heeft laten komen na 7 maanden waarschuwen. Het zegt wel wat over het intellect van de meesten.

 3. Linlin

  Houden zo, ook na de coronacridis. De overlast in de zomer is in het Wilhelminapark onvoorstelbaar. Schroeiplekken van de bbq’s, overal stapels zooi, geschreeuw en muziek tot diep in de nacht…. zo zonde van dit prachtige park.
  Om maar te zwijgen van de bierzuipende zwervers die ook gewoon pissen (en erger) in de struiken.

 4. Paul

  Goed initiatief, het is eigenlijk al heel vreemd dat het Grift park niet grotendeels wordt afgesloten snachts. Het park is ook heel erg slecht verlicht en er ontbreken camera s. Waardoor het na middernacht al de idiaale hangplek met de nodige geluid overlast.
  Het is een fijn park overdag en zomer avond, rest van de tijd zou na middernacht permanent af gesloten moeten zijn.

 5. Massegast

  Helemaal eens met Linlin en Paul. Een boerenwijsheid van meer dan een eeuw geleden zegt het al: de nacht is voor het ongedierte.

 6. Esrin W.

  De “rust” die dit creëert gaat veel vérder dan alleen het park. Als het park dicht is heb je ook niet daaromheen en in de straten van de aanliggende wijken de af en aan rijdende zwarte autootjes Toyota Aygo en een Volkswagen Polo met drie, vier man erin die op een avond heel wat kilometers maken.

 7. Erwin

  Er lag lekker veel glas en kots en blikjes en rommel in het park deze week! Bedankt milennials!!!

 8. Ben Boreaal

  Ik zou me ook kapot lachen als het niet serieus was. Ondanks dat in een stad wonen ook zn nadelen met zich meebrengt en dat er schroeiplekken in het grasveld ontstaan of mensen te veel lawaai maken, het heeft allemaal niets te maken met eventuele overdracht van een Corona virus. Het moet u toch ook aan het denken zetten dat deze ridicule regelgeving een grote willekeur heeft. Esrin W. maakt hier een heel goed punt en heeft door wat hier gebeurt. @LinLin en @Paul Blijf voorzichtig wat u wenst…

 9. Koekmetzopie

  Het is oktober hé. Ik denk dat het steeds kouder wordende weer, helemaal vanzelf, hetzelfde effect heeft als (weer) een verbod. Ik vind het een beetje eng die politiestaat waar we naartoe gaan de laatste tijd. En dat voor een schromelijk overdreven virus.

 10. Billie

  Gaan we toch lekker hangen zoals gisteren op de stoep en het muurtje bij de wittevrouwensingel in de bocht.
  Lekker oprotten met die vertrutting

 11. Stuurvrouwtje aan wal

  Stuurvrouwtje heeft even nagezocht: ophouden = niet voortgaan. Synoniem = verblijven = ergens een tijdje wonen of logeren.

  Waarom dan ook hardlopers, hondenuitlaters en andere avondwandelaars de dupe laten worden?

  Gewoon beboeten bij groepsvorming. Zonder waarschuwing vooraf. Houdt het vanzelf op :-).

 12. Teun

  Mooi dan kunnen ze binnen op hun kleine studentenkamers feestjes houden en elkaar corona in het gezicht hoesten.

 13. Joepie

  @ De reagurende trollen met maar 1 agenda zijn er weer eens, ook op dit lokale medium en daar MOET DUIC actie op gaan ondernemen.

  Samenscholing, te veel contacten op te korte afstand hebben wel degelijk een zeer nadelig effect op het virus. Aangezien vele groepen party hardy in de parken aan het doen zijn is een tijdelijk verbod (na een bepaalde tijd> ook gekoppeld aan de sluiting van de horeca) meer dan logisch. Dit heeft werkelijk niets met een politiestaat te maken

  @flardenroeptoetert

  Kap nou eens met die malle trollenpraat waarin altijd links het gedaan heeft. Je eigenlijke agenda begint zo doorzichtig te worden. En kap nu eens met het in gevaar brengen van mensen door je continue dagelijkse stroom aan desinformatie. Schandelijk gewoon. Laten we je uitspraken van maart t/m augustus er weer eens bij gaan halen, die allemaal zo goed als onjuist en foutief bleken te zijn achteraf. Je enige juiste punt: ventilatie,

 14. Esrin W.

  Nee dat kunnen zie niét Teun. Als je als buur een beetje om je heen kijkt zie je gauw genoeg of er in een studentenhuis naast je hele volkstammen binnenkomen gepaard met het gegil, gelal en gebral. Dan is het dus een kwestie van tellen en gewoon de politie bellen. Bij mij in de straat probeerde een studentenhuis dat ook en dat is nu afgelopen. Mooi schouwspel wel hoe dat hele huis door twee agenten werd leeggehaald en iedereen op de fietsen vertrok in de stromende regen. Je ziet: als je maar een beetje bereid bent de zweep erover heen te halen dan bereik je gewoon resultaten.

 15. Hans

  Gelukkig gaan de parken om zes uur in de ochtend weer open.
  Morgenstond heeft goud in de mond. Dan heb je wat aan je dag.
  Nee, even serieus. Deze maatregel is volkomen terecht. Ze komt alleen een beetje aan de late kant. Hopelijk blijft ze van kracht het komend voorjaar en de komende zomer, want ja! die mooie seizoenen komen er heus wel weer aan. Goed voor de rust van de vogels, goed voor het al teveel vertrapte gras. Goed tegen de verspreiding van het virus want het rondhangen en tegen elkaar aan klitten was niet van de lucht het afgelopen jaar. Een park hoeft het virus niet te faciliteren. Met links, zoals sommigen hier clichématig blijven beweren, heeft dit geen ene moer te maken.

 16. Joepie

  @ Esrin W

  EN waarom bel jij meteen de politie? (En in een ander topic klagen over een dreigende politiestaat, Hoezo hypocriet?)

  Heb je al eens, in een rustig gesprek overwogen, om met al je buren, eens goed het gesprek met de eigenlijke bewoners van het studentenhuis aan te gaan (en dus niet dreigend en intimiderend, maar overtuigend en kalm). Het blijven wel gewoon je buren namelijk, En zoals al 100.000x is uitgelegd: wij mensen hebben een hele grote eigen verantwoordelijkheid dit virus in te dammen.

  En het is niet zo dat je studentenbuurtjes je komen intimideren bij een rustig gesprek. Ergens in de middag, voorafgaand een een nieuw feestje bijvoorbeeld,

 17. bawang putih

  en het julianapark, park oog in al enz enz?

 18. Pfoe

  Stijg even boven je kleine cirkel uit en vraag je af hoe je dit in godesnaam moet gaan reguleren. Elke beslissing is fout. Het virus is groter dan je buurt. En er is geen handboek voor. Dus het gemopper hier zal altijd blijven. En dat is logisch want we kijken vanuit ons kleine kokertje. Maar stel nu dat je het voor de mensheid moest oplossen èn iedereen tevreden moest houden, hoe zou jij – lieve reaguurder – het dan constructief oplossen?

 19. Esrin W.

  We zijn al jaren “bezig” met de studentenhokken om ons heen Joepiedepoepie en dit is de laatste die nog even terug-getuned moest worden. Het stadium van overleggen is al jaren geleden gepasseerd. We hebben ze ook nog een paar keer van te voren gewaarschuwd dat we zouden gaan bellen en dat doen we nu dus ook. Dat was 10x 390,- euro als ik goed geteld heb.

 20. bawang putih

  @Esrin
  ik zou eens rondkijken op funda voor een huisje op de veluwe, maar let wel: overlast aldaar van eekhoorns en konijnen moet u niet onderschatten!

 21. Jees

  @ Esrin W

  Gelet op de reacties die je hier constant typt ben jij zelf de niet zo aardige buur en de overlastgever in de straat. Ben benieuwd of de buren wel zo blij met jou zijn. Ook maar meteen de politie bellen bij de minste of geringste overlast? Ik zou het doen, als ik je buur zou zijn. Je komt over als een erg onsympathiek persoon. En I don’t care about onsympathieke personen.

  Daarnaast :”we zijn al jaren bezig”. Je weet dat de samenstelling van studentenhuizen vaak constant wijzigt. Dat is vervelend voor je, maar de vorige of volgende bewoners zijn niet voor elkaars gedrag verantwoordelijk.

  Volgens mij heb je laatst beschreven waar je woonde, een studentenbuurt bij uitstek en dat is het al heel wat decenia zo, Utrecht is immers pas sinds een paar HONDERD jaar een universiteitsstad, waar studenten wonen. De halve identiteit van de stad is daaraan ontleend. Misschien ben je zelf gewoon in de verkeerde buurt gaan wonen. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen.

  Over die boete, de boete is geen 390 euro meer. Rechters stellen het bedrag nu al constant naar beneden bij, op basis van uitspraken in de 2e kamer.

 22. Esrin W.

  Oplossingen en dan met name snélle en effectieve oplossingen zitten ‘m in de oorzaak wegnemen en niet zoals velen doen wat met lapmiddelen dan maar er wat van proberen te maken. Op het moment dat een inbreker of een ander storend element jouw huis binnendringt en in de woonkamer gaat zitten witte ui dan ga je dus niet verhuizen maar neem je de oorzaak weg en verwijder je het ongewenst element. Het waren er 9 die op de bon waren geslingerd hoor ik net. Ook een mooie aantal.

 23. Uuutje

  Esrin W

  Ik zou als ik jou was maar goed opletten of ik zelf niks “verkeerds” zou doen.

  Je snapt natuurlijk wel dat je geen vrienden maakt en anderen er als de kippen bij zijn jou te veroordelen voor jouw eigen fouten.

  Las ik niet ergens dat je graag te hard rijdt? Nou hardrijders zijn doodrijders en potentiële moordenaars van andere omschuldige veekeersdeelnemers. Nou, wat ben je toch een goed mens.

  Dat je last hebt van overlast zou ook wel iets met kahrma te maken hebben. Kahrma is A bitch.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).