Drift is heringericht voor aanvang nieuw studiejaar; geen fietsen meer in de straat | De Utrechtse Internet Courant Drift is heringericht voor aanvang nieuw studiejaar; geen fietsen meer in de straat | De Utrechtse Internet Courant

Drift is heringericht voor aanvang nieuw studiejaar; geen fietsen meer in de straat

Drift is heringericht voor aanvang nieuw studiejaar; geen fietsen meer in de straat
De Drift is klaar voor het nieuwe studiejaar. Na een herinrichting zijn er rond de straat 500 nieuwe fietsparkeerplekken gerealiseerd, langs de waterkant staan 12 nieuwe bankjes en je fiets los parkeren op de straat is niet langer toegestaan. 

De Drift is klaar voor het nieuwe studiejaar. Na een herinrichting zijn er rond de straat 500 nieuwe fietsparkeerplekken gerealiseerd, langs de waterkant staan 12 nieuwe bankjes en je fiets los parkeren op de straat is niet langer toegestaan. 

De 500 nieuwe parkeerplekken zijn te vinden in de Keizerstraat; waar een nieuwe fietsenstalling van de Universiteit Utrecht aan 320 fietsen plek biedt. Op het Janskerkhof, direct grenzend aan de Drift, is nu een fietsparkeervak voor 130 fietsen. En tot slot is er op de Voorstraat een fietsparkeervak voor 45 fietsen bij de City-bioscoop gerealiseerd.

De gemeente heeft het plan voor de herinrichting van de Drift samen met de Universiteit Utrecht (UU) en andere betrokkenen in de buurt gemaakt. Dit naar aanleiding van de problemen die de rijen dik geparkeerde fietsen veroorzaakten. “Zonder de overlast van geparkeerde fietsen is er weer alle ruimte voor bewoners en bezoekers om echt te kunnen genieten van deze historische Utrechtse straat,” laat de gemeente weten.

De officiële opening van de heringerichte Drift is aanstaande maandag om 9.00 uur en valt samen met de start van de actie van het ‘Bike Parking Team’ . Wethouder Lot van Hooijdonk geeft dan samen met Anton Pijpers, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, het startsein. Het Bike Parking Team poetst deze ochtend fietsen en monteren als je wil gratis een fietsstandaard zodat het parkeren in een fietsparkeervak nooit meer problemen oplevert.

Ook na 31 augustus blijven gemeente en universiteit de studenten actief wijzen op het nieuwe fietsparkeerbeleid. Onder andere via fietslabels, posters, spandoeken en speciale servicemedewerkers. Vanaf 20 september worden fietsen die op de Drift staan verwijderd.

11 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  “Bike Parking Team”?!?! Spreekt er dan niemand meer Nederlands..?

 2. Berend

  Jammer. Vond ‘t chiller om m’n fiets gewoon direct voor de ingang van de UB ergens aan vast te ketenen. Zo problematisch was de oude situatie niet, lijkt me.

 3. John

  Konden ze niet beter de straat auto vrij maken? Dan was er ook geen probleem, toch? Ik ga er tenminste van uit dat de fietsen weg moeten, zodat auto’s er makkelijker langs kunnen?

 4. Olifantenpaadjesfietser

  Vooralsnog is het probleem verplaatst naar de bomen en fontein op de Janskerkhof…

  p.s. John: de situatie was zo dat er door de fietsen geen fietsen meer doorheen konden 😉

 5. Ronald

  De hulpdiensten willen er graag door met hun overlastgevende auto John.

 6. Louise

  De Utrechtse fietser kennend, gaat dit niet werken tenzij alle toch op de Drift geparkeerde fietsen consequent worden weggehaald. En ja, het Bike Parking Team, zou ook niet weten waarom dit niet gewoon het Fietsparkeerteam heet. We hebben ook geen normale startdagen meer, dat moet tegenwoordig kick-off heten. Heel erg jammer, deze ontwikkeling.

 7. Michel Post

  Dit gaat niet werken. Op de stoep voor de Bijenkorf en op het Jaarbeursplein zijn de fietsen inmiddels gelukkig alweer teruggekeerd. Beide locaties zijn op steenworp afstand van goede gratis inpandige fietsparkeervoorzieningen. De gemeente is daar blijkbaar handhaafmoe geworden. Dat zal op de Drift ook gaan gebeuren, dat is een kwestie van tijd. Het leuke van fietsen is nu juist dat je kunt doorrijden tot aan de voordeur. In een autovrije binnenstad moet dat nergens een probleem zijn. Een straat zonder geparkeerde fietsen ziet er saai en onnatuurlijk uit en past niet bij Utrecht. Opgeprikte netheid waar niemand op zit te wachten. Fietsen zijn gezellig en maken het straatbeeld levendig. Dus alle geparkeerde fietsen graag snel weer terug op de Drift. Brandweerauto’s en ambulances moeten er wel door kunnen maar daarvoor hoeft de straat niet fietsvrij te zijn. Deze maatregel is anti-fiets en vooral erg tuttig.

 8. swek030

  “Zonder de overlast van geparkeerde fietsen is er weer alle ruimte voor bewoners en bezoekers om echt te kunnen genieten van deze historische Utrechtse straat”
  lees
  ‘Zonder geparkeerde fietsen die door de overlast van auto’s in de binnenstad het veld moesten ruimen, kunnen laatstgenoemde weer op volle snelheid door de drift banjeren zonder brokken te maken.

  Flikker toch op!
  het hoort gewoon bij het straatbeeld.

 9. Rob

  Dat krijg je nou als je als gemeente altijd alleen maar bezig bent met “terugdringen”.
  Het een is nog niet terug gedrongen of het ander steekt weer de kop op wat moet worden terug gedrongen.
  Waarom stoppen de daar nou niet een keer mee???

 10. Froom

  De gevaarlijkste straat van de stad ,,de Voorstraat,,,dat daar nog geen fietsdoden zijn gevallen
  Levensgevaarlijk,,,,,omdat er parkeerplaatsen voor auto’s moeten zijn,,,veel te nauw voor fietsers bussen auto’s brommers etc
  Wachten op dodelijke slachtoffers
  Maak meer ruimt ..verwijder de parkeerplaatsen van auto’s

  En laat de fiets met rust,,,Utrecht is fietsstad

 11. Hans Fietsersbond

  Op de “erna”-foto is er ook geen kip op straat. Een veeg teken of toch gewoon zondagmorgen vroeg een foto gemaakt?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).