Driftshows bij de Jaarbeurs kunnen niet op goedkeuring rekenen van gemeente Utrecht Driftshows bij de Jaarbeurs kunnen niet op goedkeuring rekenen van gemeente Utrecht

Driftshows bij de Jaarbeurs kunnen niet op goedkeuring rekenen van gemeente Utrecht

De driftshows bij het auto-evenement World of Cars in de Jaarbeurs in Utrecht kunnen niet op goedkeuring rekening van het college van B&W. Er kwamen meerdere klachten binnen over geluids-, stank- en rookoverlast waarop GroenLinks en Partij voor de Dieren om opheldering vroegen. Dit soort activiteiten zouden niet thuishoren in Utrecht, aldus het college.

De driftshows bij het auto-evenement World of Cars in de Jaarbeurs in Utrecht kunnen niet op goedkeuring rekening van het college van B&W. Er kwamen meerdere klachten binnen over geluids-, stank- en rookoverlast waarop GroenLinks en Partij voor de Dieren om opheldering vroegen. Dit soort activiteiten zouden niet thuishoren in Utrecht, aldus het college.

Driften, de kunst van een auto zijwaarts door een bocht sturen, zorgt vaak voor veel rook van de autobanden. De auto’s die ervoor gebruikt worden maken veel toeren, wat voor herrie zorgt. Er zijn liefhebbers die genieten van het spektakel en er werden in juli dan ook meerdere driftshows georganiseerd tijdens het auto-evenement World of Cars.

GroenLinks en Partij voor de Dieren noemden de overlast echter ‘enorm’. DUIC kreeg ook meerdere meldingen binnen van omwonenden die klachten hadden. Het college van B&W laat op vragen van de politieke partijen weten zich te kunnen vinden in deze klachten.

“Wij vinden het erg vervelend dat een activiteit van de Jaarbeurs overlast heeft veroorzaakt. Wij dragen graag thema’s als gezond stedelijk leven en duurzaamheid uit. Dat geldt ook voor de activiteiten in de accommodaties van onze stad. Het mag duidelijk zijn dat de activiteiten, georganiseerd rondom de beurs World of Cars niet in dit profiel passen.” De gemeente laat weten in gesprek te gaan met de Jaarbeurs over de ‘onwenselijkheid’ van dit soort driftshows en de overlast die hiermee gepaard gaat.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

Gekoppelde berichten

34 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Ben helemaal voorstander van dit soort dingen. Maar dit kan idd echt niet. Ik woon redelijk ver hier vandaan en je kon het best goed horen overdag. In het geval van GL en Dierenpartij heeft ook een ‘broken clock’ soms gelijk.

 2. Lombokker OG

  Anders verplaats je het gewoon naar Kanaalstraat, business as usual 😉

  #iklachmaarikhuil

 3. Wendy

  Helemaal terecht

 4. Baliekluiver

  Vergis ik me nou, of komt er langzamerhand een einde aan de evenementen gekte in Utrecht? Eerst de rechter die het Wilhelminapark in bescherming nam tegen de bierverkopers en hun dronken klanten, en nu zelfs B&W die driftshows onwenselijk noemt. Als we nu ook nog een einde maken aan de muziekfestivals die levenslange tinnitus trauma’s veroorzaken en hele woonwijken uit de slaap houden wordt het weer een beetje leefbaar in onze stad!

 5. Scherpschutter

  Hoezeer deze gemeente de rug gekeerd heeft naar de realiteit wordt met dit soort berichten maar weer eens duidelijk…Geen grote stad in Nederland met zoveel autobezitters als Utrecht. De Utrechter is helemaal verzot op zijn heilige koe! Utrecht is uiteraard bij uitstek dé locatie voor driftshows in Nederland.

  De bestuurders van deze gemeente, die steeds vreemdere sociale trekjes vertonen, hebben zichzelf intussen volledig afgezonderd van hun inwoners en vormen op het ideologische isolatie-eiland een soort rabiate sekte die al op robotische wijze mantra’s opdreunend niet-leden met welhaast relieuze drive (pun intended) volslagen buitensluiten en straal negeren. Het lijkt met de dag meer op een soort druïdisch Amish gezelschapje…in een enorme massa hartstochtelijke autofanaten.

  Vast en zeker dat de Jaarbeurs de gemeente zal mededelen dat ze terug hun boom in kunnen, na het eclatante succes van dit fantastische evenement. Utrechters ❤ auto’s!

 6. Utregter

  De geluidsoverlast bij een driftshow betreft steeds een kleine piek. Dit terwijl bij een evenement of concert de geluidsoverlast over een veel langere termijn vele malen meer overlast geeft….en die horen blijkbaar wel thuis in Utrecht.
  De milieuoverlast van geluid en licht die die shows afgeven zijn ook vele malen hoger en hebben een veel grotere impact.
  Hiermee geven de 2 politieke partijen alweer hun incompetentie aan over hun kennis over de betreffende onderwerpen. Wanneer stoppen deze hobby politici nu eens met hun compleet waardeloze inbreng in de Utrechtse samenleving.

 7. ew

  Hulde voor deze actie. Nu is het aan de Jaarbeurs om verantwoordelijkheid te tonen.

 8. Wim

  Ik vind het onwenselijk dat er partijen zijn die elk stukje plezier de nek om willen draaien.

 9. Henk

  Gaaf, wat waanzinnig knap! Gemeentebestuur moet niet zeiken.

 10. katja

  Goede actie, en gelijk toepassen op de ASW. En motoren.

 11. Pascal

  Hele dagen overlast ervaren, enorme herrie waar je echt niet blij van kan worden. Zijn zeker geen pieken zoals men hier leuk kan beweren… Was hele dagen niet om aan te horen en hoorbaar in Rivierenwijk, Dichterswijk, Kanaleneiland, Lombok. Goed dat hier voor de toekomst hopelijk een stokje voor gestoken kan worden

 12. Wouter

  “De geluidsoverlast bij een driftshow betreft steeds een kleine piek. ”
  Nee. Ik woon op een paar kilometer afstand aan een drukke doorgaande straat met al het bijkomende reguliere overlast van illegale uitlaten en haantjes gedrag, maar ondanks de afstand was dit evenement van een andere orde. Het was namelijk niet een incidenteel geval, maar een paar keer per dag voor lange tijd non-stop herrie.

  “Ik vind het onwenselijk dat er partijen zijn die elk stukje plezier de nek om willen draaien.”
  Het doorlaten van dit evenement gaf dermate veel overlast dat mijn plezier dat weekend wel de nek om was gedraaid. Wanneer je naast de jaarbeurs gaat wonen moet je rekening houden met overlast en niet achteraf klagen, maar ik woon op enkele kilometers afstand.

  “Utrecht is uiteraard bij uitstek dé locatie voor driftshows in Nederland.”
  Waarom? Als iedere bezoeker toch een auto heeft kan het ook prima buiten de stad op een afgelegen grote parkeerplaats. Of bent u inmiddels overtuigd dat uw ideale transportmiddel toch niet ideaal is?

 13. Koel Hoofd

  Drift shows….
  De volkomen nutteloze Amerikaanse weekend hobby om zoveel mogelijk benzine te verspillen en milieu te vervuilen is nu ook al geadopteerd door Nederland?
  Het was 30 jaar geleden al bekend dat NL de ideale proeftuin van Europa voor het testen van Amerikaanse producten etc is. Want als het hier niets werd kon je de rest van Europa wel vergeten. Maar het begint nu wel bizarre koloniale vormen aan te nemen.
  What’s next?
  De andere grote Amerikaanse nutteloze hobby waar ze ook niet jong genoeg mee kunnen beginnen, schieten omdat het zo leuk is om die knallen van die wapens te horen?
  Hou es op…
  Tijd om het klompendansen weer in te voeren, lekker duurzaam biologisch verantwoord, als de klompen breken kunnen ze zo de biomassacentrale in.
  Dan verdienen we het tenminste weer om met ‘die gekke hollanders’ aangeduid te worden.

 14. Wim

  Als zelfs de wethouder van feesten en partijen dit afkeurt hebben die drifters het wel heel bont gemaakt..

 15. Fred

  Dat kan de gemeente allemaal wel willen maar ze is compleet machteloos hierin. Zie ook de paardenraces op de maliebaan. De gemeente wil het niet, staat het toch toe en geeft zelfs subsidie.
  Dit is dus allemaal voor de bühne.

 16. Rutger

  voor droeftoeter over hoog autobezit in Utrecht, dus niet: https://www.cbs.nl/nl-nl/maatschappij/verkeer-en-vervoer/ov-monitor/hoe-bereikbaar-is-het-ov/afstand-tot-het-station-en-autobezit-per-gemeente-

 17. Realist

  Wat een onzin over die enorme overlast, het past juist heel goed hier in Utrecht. Alles wat een beetje leuk is wordt door woke links en een paar droeftoeters afgeschoten.

 18. Koel Hoofd

  @rutger
  Uit de Utrechtmonitor blijkt iets anders: binnenstad 0.4 auto per huishouden, LR/VL/DM 1.3 auto per huishouden. Studenten hebben geen auto maar vormen wel een huishouden. Intussen neemt het aantal auto’s in Utrecht al sinds 2000 alleen maar verder toe omdat er meer gebouwd wordt voor de hogere inkomens.
  De duivel zit hem in de details achter de komma.

 19. Pee

  Wij mogen met onze auto de milieu-zone niet in omdat we anders de boel vervuilen .
  Maar een paar figuren die op een dag tig banden verslijten en zodoende de boel aardig vervuilen moet wel kunnen , dat kan dus niet.

 20. Zuilen030

  In Zuilen is er bijna elk weekend, moederdag, hemelvaart en Pinksteren overlast van de motorcrossclub, vergunning is diverse malen verruimd, zelfs 2-tact motoren zijn nu toegestaan, hoor je niemand over, de vorige wethouder vond het zelfs een fantastische sport. (was van dezelfde partij)
  Hoezo willekeur???

 21. Realist

  @Pee. De milieuzone is alleen van toepassing op diesels met een bepaalde emissie en al helemaal niet van toepassing op bandenslijtage. Die drifters kunnen dus gewoon lekker legaal gassen en banden oproken.

 22. passalacqua

  volgende keer op de Drift aub, parkeren kan op Janskerkhof

 23. Greet Huizer

  Wie verzint zoveel mallotigheid bij elkaar? ………. De mensheid is wel afgetakeld tot niveau kaassoufllé … groot van omvang, veel gebakken lucht, geen inhoud.

 24. nostyle

  het onnuttig gebruik van fossiele voertuigen en onnodig slijten van banden past natuurlijk helemaal niet binnen het denkraam van dit college.

 25. Hans

  Scherpschutter vindt het allemaal weer fantastisch & enorm leuk, dit stomme kinderachtige gedoe met auto’s. Maar hij behoort niet tot de omwonenden die veel hinder ondervinden van deze takkeherrie. Stadskanaal ligt immers op veilige afstand van deze ongein zodat daar slechts het geklots van water tot de burger doordringt. Het jaarlijkse evenement van het zaklopen zal daar overigens ook best aanleiding geven om ramen en deuren gesloten te houden. Misschien kan de plaatselijke kruideniersvereniging daar op aangesproken worden?

 26. Gerard

  Bij dat laatste auto-evenement in de Jaarbeurs zat ik niet alleen een heel weekend in het lawaai en de rubberrook van die testosteronbommen maar mocht ik ook fijn meegenieten van de aftocht van die dwazen. Een paar uur lang was de verbinding tussen Jaarbeurs en A2 een wetteloze racebaan.

  Doe dit soort evenementen maar lekker in Assen op het TT-circuit of in Zandvoort ofzo, die plekken zijn daar speciaal voor aangelegd toch? Gebruik de Jaarbeurs lekker voor evenementen die geen lawaai en stank veroorzaken.

  Volgens mij is de eerder uitgeroepen “klimaatnoodtoestand” nog steeds van kracht in Utrecht. Kortom: zonder een seconde discussie verbieden dit soort evenementen. Ga maar lekker ergens anders je banden opstoken.

 27. Scherpschutter

  @Hans

  “Scherpschutter vindt het allemaal weer fantastisch & enorm leuk, dit stomme kinderachtige gedoe met auto’s.”

  Absoluut!

  *Begint spontaan luid te joelen, start de V8 Bi-turbo en begint juichend donuts te draaien op het erf*

 28. Scherpschutter

  Die BMW E39 M5 in het filmpje trouwens…😍😍 Wat een schitterende machines blijven dat toch!

  Prachtig man, zo’n agressief brullende ouderwetse 4.9 liter V8…Kippenvel!

 29. Toine de laheye

  Mensen hebben recht op stilte en rust. Ook stedelingen. Het idiote idee dat een stad altijd maar moet bruisen en leven is er een die in het leven is geroepen na 2006. Terwilj Heel utrecht om zondagsrust smeekte (meer dan 60 procent van de stemmers) werden de koopzondagen en evenementen er per week vaker doorgedrukt. Alles omwille van de empathieloze hedonist met een dikke portefeuille ! Het zegt genoeg. Dit soort is een parasiet en zal nooit meer loslaten. Tijd om te verhuizen dus, naar een omgeving waar mensen zich nog wel normaal kunnen gedragen.

 30. Knuppel

  Haha, soort kunstschaatsen maar dan zonder trucs en irritant geluid. En dan sta je daar met z’n allen te kijken. Beetje zoals ‘n wedstrijd van FC Utrecht: achteraf is het lastig uitleggen waarom je er naatoe bent gegaan.

 31. Klaasjan

  SS doet me denken aan een politicus die zo onbegrijpelijk doordraaft dat zijn gehoor wegloopt.

 32. Nina

  Iedereen geniet van iets anders. Als geluidsoverlast van andere evenementen er mag zijn, dan dit ook.

  Vreemd dat er ineens alleen nog politiek correcte gebeurtenissen mogen plaatsvinden. Paardenraces op de Maliebaan zijn na jaren ook ineens een issue. Beetje benauwend wel.

 33. Cico

  Ik woon in Lombok en hoor al twee weken bonkende beats tot zeker na tien uur s’avonds. Het is 7 dagen per week een evemenent nu, midden in de stad.
  Doe dit lekker in een weiland buiten de bebouwde kom… wtf is er aan de hand de laatste tijd, is dit post-COVID inhaalslag, alle remmen los?

 34. Gré Braadslee

  @nina: genieten kun je ook in je eigen huis, van een mooie maaltijd, een lekker wijntje, een mooi met nadruk op MOOI stukje échte muziek. (met hoofdtelefoon op natuurlijk) , van een knuffelpartij, van mooie kunst, van een goede film (zonder hard geluid natuurlijk) , van een boswandeling. maar genieten van herrie, dat kan niet. Dan ben je gewoon afgestompt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).