Drone-Filmpje: Domtoren in de mist | De Utrechtse Internet Courant Drone-Filmpje: Domtoren in de mist | De Utrechtse Internet Courant

Drone-Filmpje: Domtoren in de mist

Drone-Filmpje: Domtoren in de mist
De maker van dit filmpje laat op Youtube weten dat hij tien maanden heeft gewacht voor de juiste weersomstandigheden. Maar het is hem gelukt, en het resultaat mag er wezen. Een filmpje gemaakt van de Domtoren in de mist. 

De maker van dit filmpje laat op Youtube weten dat hij tien maanden heeft gewacht voor de juiste weersomstandigheden. Maar het is hem gelukt, en het resultaat mag er wezen. Een filmpje gemaakt van de Domtoren in de mist. 

UPDATE: Maker drone-filmpje Jelte Keur verguisd en geprezen op internet. Lees hier het verhaal

Het best te bekijken in HD

Nog een ander mooie filmpje van Utrecht, hier zie je  hoe de maker te werk gaat:

35 Reacties

Reageren
 1. bork

  Prachtig!, lang geleden dat ik zo iets moois heb gezien

 2. jos stelling

  Geweldig (tijdloos en romantisch)

 3. Peter Villevoye

  Tussen Hemel (Google Maps) en Aarde (Streetview) ontstaat een heel nieuw blikveld dankzij drones…

 4. Peter

  Erg mooi.

  Mijn complimenten voor de maker.

 5. Andrew

  Wow, dat dit met een Drone gefilmd is. Complimenten

 6. Bruder

  Skitterend!

 7. Rob

  Absoluut prachtig! Ik hoop alleen dat de overheid snel met (vernieuwde) regels komt en gaat handhaven. Voordat de coca cola en AH drones boven mijn hoofd vliegen. Of dat je net je vrouw wil verrassen op het dak en dat er een dronegluuder boven je zweeft…..

 8. irene

  Heel mooi! Zouden hier ook foto’s van te krijgen zijn? Vooral het laatste shot is prachtig!

 9. Talitha

  Wat ontzettend gaaf!! Echt zo mooi!

 10. Newsfinder

  Schitterend, dat licht is ook mooi.

 11. Wilco

  Schitterend! Ik kijk ook al wat langer naar zo’n drone, maar een beetje kwaliteit kost natuurlijk wel wat. De muziekkeuze zou ik zelf anders kiezen. Deze muziek is wat onheilspellend terwijl de beelden bij mij gevoelens oproepen van ontzag en statigheid. maar zoals gezegd…erg mooi om dit soort filmpjes te zien.

 12. S F

  Wat een idioot zeg. Boven mensen, wegen en gebouwen vliegen, niemand die kijkt of er niets in de buurt van je drone vliegt. Zo’n ding kan altijd onverwacht uitvallen, het blijft gevoelige electronica.
  Zo hoog als er hier gevlogen wordt, als ie dan net boven een kind naar beneden komt zetten is het een drama. Maar ook een volwassene zal in het ziekenhuis eindigen.
  In Nederland mag er niet hoger dan 300m, over 50 km wegen binnen bebouwde kom, 80km wegen buiten bebouwde kom en binnen 150 meter van mensen of gebouwen hobby-matig gevlogen worden, ik hoop dat de luchtvaartautoriteit je voor al deze overtredingen de boete van €300 per overtreding oplegt.

 13. Hans

  Wat is het mooi en veel!

 14. GCX-Systems

  Toch heeft de piloot een groot risico genomen en een behoorlijk aantal (bekende) regels aan zijn laars gelapt, ook al wijst hij de gevaren van de hand, toch zijn de consequenties, als er iets onverhoopt gebeurt, niet te overzien.

  zie: http://wetten.overheid.nl/BWBR0019147/geldigheidsdatum_19-11-2014

 15. Ronald

  S F mag weer met zwemvest aan en helm op terug in z’n veilige ondergrondse hol kruipen.
  Er wordt hier bij lange naniet boven de 300m gevlogen en voor de rest zijn de regels ook niet zo streng; http://wetten.overheid.nl/BWBR0019147/geldigheidsdatum_08-09-2012

 16. Tre

  Heel mooi maar ook volkomen verboden. Als ze je pakken krijg je er een dikke boete voor, wat men er hier verder ook over zegt. Heel simpel.

 17. Mariel

  Super gaaf gedaan, maar zou wel eens willen weten wat hij nu op zijn hoofd had, hoe dat in verbinding staat met de camera.. Zal leuk zijn als hij dat helemaal in een filmpje zou uitleggen..

 18. Peter

  Heel mooi, maar verboden bij wet… http://hoogtezicht.nl/wet-en-regelgeving/regeling-modelvliegen

 19. Ronald

  Waarom dan Peter?
  Volgens mij staat er dat het wel mag..

 20. Egbert

  geweldig, dank je wel

 21. Henk zwart

  Drone?? Een Quatrocopter. Een helicopter maar dan met 4 propellors. Laten we aub een quatrocopter noemen want zo heten deze dingen echt!
  Gevaar? Uit de lucht vallen? Een duif komt harder aan mensen. Zo is de kans dat een bloempot van 4 hoog naar beneden valt zowaar groter dan dat er 4 motortjes te gelijk uitvallen.

 22. Joris Louwes

  Geweldig! En dit is nog maar het begin van de dronevolution?

 23. Frank

  @Ronald Het mag, als je voldoet aan de voorwaarden die er op dit moment gesteld worden. En dat houdt onder andere het aanvragen van een vergunning/ontheffing in.
  In Nederland is het aantal bedrijven dat aan de gestelde voorwaarden voldoet op de vingers van twee handen te tellen. En die bedrijven hebben elk rond de 50k uitgegeven aan training en certificering en vliegen in gebouwde omgeving met 3 man. Een piloot, een cameraman en een waarnemer. En die vliegen met drones van 50k+ omdat alleen die te verzekeren zijn. En dan vooral voor industrie.

  Dergelijke bedrijven kunnen deze opname ook niet maken omdat je niet weet wanneer het weer zo zal zijn als op dit filmpje. 90% van de in Nederland gemaakte drone opnamen die je ziet is dan ook gewoon illegaal.
  Begrijp me goed. Ik vind het een mooi filmpje, maar ook deze drone kan stuurloos raken zoals veel Youtube filmpjes duidelijk laten zien. Zijn eigen gebagatelliseer over het risico en de vergelijking met auto’s haat echter niet op en zal verstommen als blijkt dat zijn verzekeringsmaatschappij ‘m bij schade gaat vertellen dat hij niet gedekt is omdat wat hij doet gewoon verboden is. En dat dat met een auto anders ligt. Tenzij je gedronken hebt.

  Mij zal het een zorg zijn als hij zelf een propellor in z’n oog krijgt. Het punt is alleen dat als hij dat risico neemt, hij dat niet doet voor zichzelf, maar vooral voor de andere partij.

 24. Ed

  Wat jammer van de reacties. En wat een prachtige beelden! Ik geloof dat er momenteel vervelender wetten overtreden worden, dit is gewoon bewonderenswaardig! Ga zo door, en maak vooral nog heel veel van zulke beelden.

 25. Jan

  Prachtige beelden, SUPER!
  Mijn complimenten voor de maker.

 26. frans

  Van een ongekende schoonheid. professioneel, compliment

 27. Frank

  Ik moet even een correctie maken. Ik ging er vanuit dat de maker van het filmpje beroepsmatig werkt. Voor amateurs is de wetgeving echter aanmerkelijk soepeler (wat m.i. feitelijk een bezopen onderscheid is).

  Maar hier geldt dat aan de algemene regelgeving die ook voor amateurs geldt, niet is voldaan, namelijk dat er vanaf de grond gedurende de hele vlucht zicht is op de drone (artikel 2 b en c van de regeling) .
  Precies dat is bij mist niet het geval.
  Bovendien geldt ook voor amateurs nog steeds het verbod te vliegen boven aaneengesloten bebouwing (= ‘bebouwde kom’ Artikel 5.4 Wet luchtvaart).

 28. André

  Ik kan als verzekeringsadviseur beamen dat bij schade de verzekeringsmaatschappij zal reageren dat er geen dekking is. Maar de beelden zijn schitterend en als ik ik zulke beelden zou kunnen maken zou ik de boete voor lief nemen. Magnifiek gewoon!

 29. Ronald

  Check.
  Dan zou ik er gewoon een 2e camera’tje aan hangen die de quatrodrone filmpt. Kun je hem continu in de gaten houden.

 30. Hukon

  Stukje vakantie park ook in de mist met drone gefilmd: http://youtu.be/oCwZu-kTcws

 31. Joost

  Dan hangen we de camera aan een ballon… mag dat dan wel 🙂

 32. boete

  Hij heeft inderdaad een grote kans op een hoge boete. Want het mag niet! En wel begrijpelijk ook.
  http://www.nu.nl/binnenland/3934319/utrechtse-maker-domtoren-video-riskeert-boete.html

 33. Henk

  Thanx for sharing. Gave muziek.

 34. Tom

  Heel mooi, maar uiterst illegaal. Ik heb onlangs ongeveer in hetzelfde luchtruim met een vliegtuigje boven Utrecht én Dom gevlogen … dan verwacht én zie je zo’n drone niet en kan er heel wat gebeuren 🙁

  Het is dan de verantwoordelijkheid van de droner vlieger om uit de weg te gaan en ik ga er vanuit dat de er best mensen zijn die daar mee om kunnen gaan, maar er hoeft er maar 1 te zijn die in z’n ‘trance’ de omgeving totaal vergeet en alleen maar op z’n schermpje kijkt voor de beste footage … daarom zijn ze niet blij met drones. Neemt niet weg dat ik ook graag deze hobby zou willen doen.

 35. Frank

  Tom, volgens mij kun jij die drone helemaal niet tegenkomen, want jij mag in datzelfde luchtruim waar die drone gevlogen heeft, helemaal niet onder de maximale hoogte komen waarboven een modelvliegtuig of drone maximaal mag komen, tenzij je een ontheffing voor de minimum VFR-vlieghoogte hebt. Maar dan nog mag je met mist volgens mij helemaal niet op die plek vliegen. Minimale vlieghoogte is zelfs bij ontheffing 500 ft dan wel 100 ft boven het hoogste gebouw binnen een straal van 600 meter. En daar is die drone helemaal niet gekomen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).