Dronefilmpje Leidsche Rijn Centrum laat zien dat er nog veel moet gebeuren | De Utrechtse Internet Courant Dronefilmpje Leidsche Rijn Centrum laat zien dat er nog veel moet gebeuren | De Utrechtse Internet Courant

Dronefilmpje Leidsche Rijn Centrum laat zien dat er nog veel moet gebeuren

Dronefilmpje Leidsche Rijn Centrum laat zien dat er nog veel moet gebeuren
Meer dan 130 winkels en meer dan 15 restaurants, cafés en koffiebars moeten er komen in het centrum dat op dit moment gebouwd wordt in Leidsche Rijn. Onderstaande drone-filmpje laat zien dat er nog een hele hoop moet gebeuren.

Meer dan 130 winkels en meer dan 15 restaurants, cafés en koffiebars moeten er komen in het centrum dat op dit moment gebouwd wordt in Leidsche Rijn. Onderstaande drone-filmpje laat zien dat er nog een hele hoop moet gebeuren.

Naast horeca en winkels zullen er ook kantoren en woningen met een eigen parkeerplek komen, evenals culturele voorzieningen en zorgdiensten. Op 20 juni 2014 is de bouw van Leidsche Rijn Centrum gestart.

De komst van het centrum is met enige onrust samen gegaan. De bouw van het nieuwe centrum heeft daardoor al flinke vertraging opgelopen. De eerste paal had in oktober 2010 de grond in gemoeten, maar door de crisis en moeizame onderhandelingen met de ontwikkelaar liep de bouw steeds uit.

De plannen dateren van jaren geleden, toen consumenten nog vol vertrouwen waren en meer goederen kochten in fysieke winkels. In de loop van de tijd wilde de projectontwikkelaar ASR en andere belangenpartijen zoals Corio de plannen aanpassen aan de huidige tijd: het winkelcentrum moest kleiner anders zou er gebouwd worden voor leegstand. Het geplande winkelgebied is al verkleind, maar men discussieert nog steeds over de vraag of deze verkleining wel voldoende is.

4 Reacties

Reageren
 1. Ronald

  Altijd leuk!
  Maar knip toch eens wat minder in die mooie opnames…

 2. Rem

  Winkelcentrum Terwijde zit al niet eens vol, ben heel benieuwd hoe dit gaat lopen als het opgeleverd is. Woon er dan vlakbij dus op zich wel fijn om een soort stadshart om de hoek te hebben.

 3. Jasper

  Fysieke winkels blijven omvallen en in de laatste 2 jaar is er meer veranderd dan in de 20 jaar ervoor. Ik zou toch voor een andere invulling gaan nu het nog kan.

 4. Jeroen

  Winkelcentrum Terwijde is een concept dat al tig jaar verouderd is. Mensen willen niet meer naar oubollige winkelcentra. Mensen willen niet meer naar matte winkelconcepten zoals de Blokker en de V&D. Mensen hebben genoeg van onvriendelijk winkelpersoneel en detaillisten die om 17:30 hun toko dicht gooien. Zet Leidsche Rijn centrum vol met kleinschalige creatief ingestelde enthousiaste ondernemers die klanten meer bieden dan slechts een chagrijnige blik en snappen dat je online en offline moet combineren en je zult zien dat het binnen de kortste keren een succes wordt. Maak er een suf winkelcentrum van of verklein het zo dat er met geen enkel idee nog een levendig stadshart van te maken is, dan krijg je een self fulfilling prophecy.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).