Dronken jongeren in bootje zetten Utrechtse grachten op stelten Dronken jongeren in bootje zetten Utrechtse grachten op stelten

Dronken jongeren in bootje zetten Utrechtse grachten op stelten

Dronken jongeren in bootje zetten Utrechtse grachten op stelten
Foto: Politie Utrecht Centrum
Een groepje dronken jongeren heeft woensdagavond de Utrechtse grachten op stelten gezet. De politie heeft verschillende bekeuringen uitgeschreven en de schipper is aangehouden.

Een groepje dronken jongeren heeft woensdagavond de Utrechtse grachten op stelten gezet. De politie heeft verschillende bekeuringen uitgeschreven en de schipper is aangehouden.

De politie kreeg van omstanders meerdere meldingen over de sloep, waar een groep jongeren harde muziek zou draaien en mensen op de kade uitschold. Agenten wisten de boot bij de Lange Viebrug tot stoppen te dwingen, schrijft de politie op Facebook.

Alle jongeren aan boord van de boot waren onder invloed van alcohol. De politie heeft de schipper aangehouden voor varen onder invloed. Op het politiebureau bleek het alcoholgehalte van de schipper 420 ug/l. Dat is ongeveer dubbel zo veel als is toegestaan. De schipper moet later nog voor de rechter komen.

De andere opvarenden hebben van de politie een boete gekregen voor het veroorzaken van geluidsoverlast.

15 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Dit is toch geen nieuws maar gewoon normaal in deze tijd? Lam brullen en anderen laten meegenieten.

 2. Peter

  What else is new? O ja, dat er dit keer WEL opgetreden wordt. Hulde! De terreur van dronken volk op het water speelt al jaren.

  Echt, niets is zo leuk als op een bootje over de grachten en singels te varen, maar hou wel ff rekening met omwonenden en zo. Geluid klinkt hard over het water.

  Alcoholverbod (want vaarverkeer is ook verkeer), verbod op versterkte muziek (ik heb wel eens een bootje gezien/gehoord met een zingend koor er in, geweldig was dat!) en handhaving houdt het leuk voor iedereen, niet alleen voor de drinkebroers en -zussen.

  O wacht, grenzen stellen aan vermaak? Hoe durf ik!
  Tja, iemand moet het doen, he? 🙂

 3. Hans

  ‘Op stelten zetten’, wat een heerlijk ouderwetse uitdrukking is dat.
  ‘Kielhalen’ zou in dit verband ook niet misstaan hebben in een tekst als deze.

 4. John

  @ Peter,

  Och arme, meneer woont aan de singel en heeft last van geluid. Stop een paar van die tonnen op je rekening in fatsoenlijke isolatie en laat de rest van de stad meegenieten van jouw grachten en singels.

 5. duskey

  Eindelijk een keer ingegrepen. Iedere warme avond is het wel raak. Niet alleen feestende jongeren, maar soms ook mannen tegen de middelbare leeftijd die beter zouden moeten weten. Maar ja, drank in de man………
  Inderdaad, een verbod op versterkte muziek zou een hoop overlast beperken.

 6. Esrin W.

  De wrange vruchten plukken van het anti-opvoeden geheel van deze tijd. Wat je zaait zal je een keer moeten oogsten.

 7. Pijls

  Ik ben blij dat ik gebeld heb.
  Wees er maar zuur over.

 8. Martijn

  @John, want je kunt niet genieten zonder harde muziek en het uitschelden van andere mensen?

 9. angelique

  Waarom heb je überhaupt versterkte muziek nodig, als je met je vrienden aan het varen bent?

 10. Peter

  @John, nee ik woon niet aan de singel en ook niet aan de gracht. Maar ik vind wel dat je ALTIJD moet voorkomen dat je anderen overlast bezorgt. Dat doe ik zelf ook.
  Te veel mensen denken dat alles maar moet kunnen als het maar om hun vermaak gaat en dat eenieders woonplezier of nachtrust rustig vergald kan worden omdat ikke ikke ikke plezier wil maken.
  Je bent in een stad, dat is een woongebied, en dat heb je als bezoeker of medebewoner maar te respecteren.
  En nee, “hutje op de hei” is een te makkelijke reactie. IK hoef mijn gedrag niet aan te passen omdat anderen niet weten hoe zich te gedragen.
  Denk je daar ff aan, de volgende keer dat je dronkend lallend op een boot zit? Je bent niet alleen op de wereld! Dankjewel!

 11. Fanny

  Fijn dat de politie zich een keer laat zien. Waar zitten ze de hele dag?

 12. Davvid

  Op versterkte hoeft geen verbod, je hebt immers een ontheffing nodig om luide muziek te horen te brengen. Of te wel het verbod is er reeds, zie de Algemene Plaatselijke Verordening. Alleen er moet wel op gehandhaafd (kunnen) worden. Alleen klagen er wel vele mensen over, maar maken er zelf geen melding van. Want ja, dan moet je opstaan, telefoon pakken en politie of gemeente bellen. Waarschijnlijk teveel moeite, klagen is minder vermoeiend blijkbaar.

 13. Harry

  Woon zelf aan de Oudegracht, vind de boten met muziek heerlijk. Lekker een beetje gezonde reuring, brengt een beetje leven in een stad. Lekker alles aan banden leggen, daar wordt t gezelliger op…

 14. Peet

  Was het niet herriehorecapartij D66
  Die Binnenstadsbewoners slechts figuranten noemen

 15. Marcel

  Volledig met Peter eens. Ik kwam deze groep ook tegen tijdens mijn wandelingetje. Dit was niet zomaar even wat muziek en dronken gebral. Dit was echt snoeihard Nederlandstalig Tros Muziekfeest tokkiegeblèr op standje 100 wat je al van een paar honderd meter hoorde aankomen. Echt niet normaal en waanzinnig asociaal. Blij dat er eens wat aan gedaan is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).