Dronken scooterrijder rijdt in op agenten in centrum van Utrecht Dronken scooterrijder rijdt in op agenten in centrum van Utrecht

Dronken scooterrijder rijdt in op agenten in centrum van Utrecht

Dronken scooterrijder rijdt in op agenten in centrum van Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
Een beschonken scooterrijder is afgelopen nacht op de Neude in Utrecht ingereden op de politie. Vrijwel direct daarna is de bestuurder door agenten van zijn voertuig getrokken.

Een beschonken scooterrijder is afgelopen nacht op de Neude in Utrecht ingereden op de politie. Vrijwel direct daarna is de bestuurder door agenten van zijn voertuig getrokken.

De politie hield tijdens de uitgaansnacht toezicht op de Neude in de Utrechtse binnenstad. Er waren veel mensen op de been. Op een gegeven moment zagen agenten een scooterrijder aankomen die schreeuwend en toeterend door de mensenmassa probeerde te komen.

In eerste instantie wisten zij de bestuurder staande te houden. “Wij zagen direct dat de bestuurder de uiterlijke kenmerken had van iemand die (flink wat) alcohol had genuttigd”, schrijft de politie op sociale media.

Nadat de agenten aan de scooterrijder hadden gevaagd of hij ook daadwerkelijk had gedronken, besloot hij ervandoor te gaan. “Zonder verder iets te zeggen reed de bestuurder ineens in op zowel een politiefiets als een collega om zo een poging te doen om te ontkomen.”

Gearresteerd

De bestuurder werd direct van de scooter getrokken. Dat ging volgens de politie niet zonder slag of stoot, want de verdachte bleef gas geven in de hoop dat hij alsnog weg zou komen. Uiteindelijk is hij in de boeien geslagen.

Uit de ademanalyse op het politiebureau werd bevestigd dat hij te veel had gedronken. Het rijbewijs is ingevorderd en vanwege het verzet tijdens de aanhouding is ook een proces-verbaal opgemaakt.

9 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Volgens mijn kristallen bol heeft hij hier niets van geleerd, en stapt hij binnenkort opnieuw met zijn dronken kop op de scooter.

 2. Hetty

  Wellicht beter dat de politie voortaan zo iemand zijn contactsleutels vraagt af te geven, of anders af te pakken, zodat hij of zij niet meer kan vluchten met de scooter. Gelukkig zijn er geen gewoneden gevallen. Ik zou zeggen, rijbewijs inleveren, het onmogelijk maken een autorijbewijs of ander rijbewijs te halen, scooten verbeurd verklaren, en lang de bak in wegens poging doodslag.

 3. Pee

  @Lombokker
  Eerder dan je zal denken.

 4. Geenstijl@Utrecht

  Deze bestuurder is een totale lu.l vd week.

 5. passalacqua

  pepperspray

 6. Koel Hoofd

  Stom…dronken…

 7. Spencer Paul

  Drank gebruik in Nederland is een probleem. Waar we veel werk maken van roken is (veel) drinken nog steeds salon fahig en in dwars door alle lagen van de samenleving vaak ook nog status gevend. Opscheppen en lacherig doen hoe dronken men wel weer was van het weekend (of door de weeks). En ja dit zijn vaak jongeren maar niet altijd en uitsluitend. Je moet eens zien hoeveel drank 50 plussers wegklokken per dag. $ tot 5 glazen is voor een niet onaanzienlijke groep gebruikelijk. Wat heeft het voor zin pubers aan te spreken op drankgebruik als hun opvoeders et probleem helemaal niet zien; thuis indrinken en ouders schaffen de drank aan. Daar moeten we echt veel harder campagnes op gaan voeren. Zuipen is niet normaal en eigenlijk gewoon sneu. Iets voor losers zou mijn insteek zijn. De schade die drank toebrengt aan de samenleving is fenomenaal; geweld, vernielingen, relaties die kapot gaan, gezinnen die de vernieling in gaan, het verliezen van je baan , ziektes., algeheel afhaken door verslaving . Los van de emotionele en gezondheidsschade is de economische schade ook enorm groot. Aanpakken bij de wortel dus . Alcoholgebruik het grootste taboe in Nederland. Het is ook slecht voor de internationale reputatie van Nederland; Zo we beginnen inmiddels de fakkel van de Engelsen over te nemen als tuig- toerist.

 8. Scherpschutter

  @Spencer Paul

  Ja, kunnen ‘we’ allemaal doen. Wat ‘we’ ook kunnen doen is dat ‘jij’ je niet bemoeit met anderen en mensen hun eigen keuzes laat maken. Lijkt me persoonlijk een beter plan.

 9. wollie

  wat is er met het postkantoor… red light district geworden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).