Druk bereden Stadionlaan in Utrecht bijna 2 weken dicht vanwege werkzaamheden Druk bereden Stadionlaan in Utrecht bijna 2 weken dicht vanwege werkzaamheden

Druk bereden Stadionlaan in Utrecht bijna 2 weken dicht vanwege werkzaamheden

Druk bereden Stadionlaan in Utrecht bijna 2 weken dicht vanwege werkzaamheden
De Stadionlaan. Bron: Google Maps
Het asfalt van de Stadionlaan in Utrecht wordt later deze maand vervangen voor een nieuwe laag. Dat betekent dat deze weg en de kruisingen met de Rubenslaan en Herculeslaan tijdelijk zijn afgesloten voor automobilisten.

Het asfalt van de Stadionlaan in Utrecht wordt later deze maand vervangen voor een nieuwe laag. Dat betekent dat deze weg en de kruisingen met de Rubenslaan en Herculeslaan tijdelijk zijn afgesloten voor automobilisten.

De Stadionlaan ligt zoals de naam al doet vermoeden vlakbij de Galgenwaard. De weg verbindt de Rubenslaan met de Herculeslaan, en loopt onder de Waterlinieweg door. Het asfalt van deze druk bereden weg is volgens de gemeente toe aan vervanging.

Daarom wordt van 14 tot en met 25 augustus een nieuwe bovenlaag aangebracht. Dat geldt voor de Stadionlaan, maar ook voor de kruisingen bij de Rubenslaan en Herculeslaan.

Omleiding

“Tijdens de werkzaamheden is de Stadionlaan afgesloten voor alle verkeer. De hulp- en nooddiensten en de lijndiensten van Qbuzz kunnen wel langs de werkzaamheden”, is te lezen in een wijkbericht. Automobilisten worden tijdens de werkzaamheden omgeleid. De fiets- en voetpaden blijven wel toegankelijk.

Maandag 7 augustus beginnen de voorbereidende werkzaamheden. Dit heeft geen invloed op het verkeer. Afgelopen voorjaar en in het najaar van 2022 werd de Herculeslaan opnieuw geasfalteerd. Nu is het de beurt aan de Stadionlaan.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. Bart van Dam

  Wat een fantastische planning weer, van 14 tot en met 25 augustus. Met 20 augustus een thuiswedstrijd van FC Utrecht, waar alle bezoekers naar parkeerplaatsen rond het stadion moeten. Niemand bij de gemeente bedacht om dit op een ander moment te doen?

 2. C.

  Wonend aan de Stadionlaan hebben wij tot op heden niet het in het bericht genoemde wijkbericht ontvangen. Curieus, maar gelukkig hebben we in dit geval de berichtgeving van DUIC.

 3. Len

  Wat een draak van een kruising is die van Herculeslaan/plein. Niet dat alles nou zo esthetisch bevredigend hoeft te zijn, maar is dit echt alles wat er planologisch te verzinnen is?

 4. Hans Bakker.

  Dit onderhoud kan ook in de avond of nacht op zo’n vitaal verkeerspunt.

 5. W

  @hans: o ja natuurlijk! Dat ze daar niet aan gedacht hebben. Voor het krieken van de dag alle rommel en materieel ff opruimen en rijden maar met je bolide…

 6. Ton

  @ Bart van Dam
  Het is toevallig wel in vakantietijd. Dat scheelt heel wat meer verkeersbewegingen dan die ene thuiswedstrijd.
  Iemand bij de gemeente heeft hierover nagedacht.

 7. Steve

  Een Utrechtse taxi heeft een bevoegdheid om in Utrecht over de busbaan te rijden.
  Daar word immers ook voor betaald.
  Waarom worden die uitgesloten?
  Dit is een onacceptabele maatregel die gauw voor die tijd terug kan en moet worden.

 8. HenQ

  @len inderdaad. Waarom niet meteen een mooie rotonde daar? Zoveel beter voor de doorstroom ook.. Zowel met de fiets als automobilist wacht je daar altijd een eeuwigheid

 9. Fietsstad

  @ Bart van Dam:

  Wel eens bedacht dat je er ook gewoon met de fiets kunt komen? Of is dat gewoon luiheid?

  Waarom maken we daar ook niet gewoon een stadsboulevard(?) net zoals de westelijke -? Veel minder auto-overlast, goed voor het milieu, en minder drukte.

  Utrecht fietsstad!

 10. Leon

  De autostroom daar beter beteugelen zou ook een goede zijn.

 11. Koel Hoofd

  Wat een neuzelende reacties van Utrechtse pissants

  1
  Asfalt moet gewoon een keer worden vervangen. punt.
  Dus het is letterlijk weg dicht en ff slikken of anders maar stikken met je voetbal.

  2
  het is vakantietijd.
  Voetballend Nederland ligt of lekker rood te bakken in de zuidelijke zon of te zeuren over de zuidelijke regen, of ze staan in de file in het buitenland.

 12. Olivier

  @steve: Het is maar waar je je druk om maakt…

 13. Ert

  Platolaan (beide richtingen) in zelfde periode afgesloten: dat gaat EEN GROTE PUINHOOP GEVEN, waardeloze communicatie binnen de gemeente

 14. Suze

  Prima, kunnen automobilisten ontdekken dat je ook met het OV kunt gaan, of de fiets, of lopend…

 15. Wim

  @ HenkQ
  Klopt, die doorstroming is daar een drama.
  Je staat daar te wachten tot je een ons weegt.
  Dat moet beter kunnen.

 16. BW

  @Fietsstad
  Een stadsboulevard zorgt niet voor minder auto’s, dus ook niet voor minder drukte en is dus ook niet beter voor het milieu. In 2021 is een verkeersonderzoek uitgevoerd en daaruit bleek dat slechts 4% van automobilisten op de WSB doorgaand verkeer is dat daar in principe niets te zoeken heeft (bijv. verkeer dat van de A2 via de WSB naar de A27 rijdt). Een stadsboulevard zorgt eventueel voor verplaatsing van verkeer, maar omdat alternatieve routes steeds schaarser worden bij een toenemend aantal stadsboulevards, zorgt het vooral voor minder snelle doorstroming (wat weer minder prettig is voor het milieu).

  Als het voor jouw gemoedsrust iets uitmaakt: in de stad doe ik alles op de fiets.

 17. Bart van dam

  @fietsstad wel eens gezien hoe lang het nu op wedstrijd dagen al vol staat met auto’s die niet voorruit komen en flink gassen staan uit te stoten? Laten we daar nog wat meer van maken dan hè met een boulevard. Groot succes overal in de stad. Zelfs hulpdiensten kunnen er dan niet meer door. Top plan. En dat jij op de fiets wilt wilt niet zeggen dat iedereen dan kan en wil

 18. jankanerwatvan

  Beste Suze,

  Denk je dat automobilisten voor de lol rondjes door de stad rijden?

  De auto is voor vele beroepen, thuissituaties, tijdstippen, trajecten etc nog steeds het meest functionele (zo niet enige) vervoersmiddel.

 19. Steve

  @olivier, stel dat je in de taxi zit.
  Jij wil daar vandaan naar het CS.
  Je hebt haast.
  Jou chauffeur moet noodgedwongen om rijden.
  Je betaalt meer en je mist je trein en aansluiting op Schiphol.
  Het is maar waar je je druk om maakt, jochie.
  Een Utrechtse taxichauffeur heeft een ontheffing om in Utrecht over de busbaan te rijden.
  En betaalt daar flink voor.
  Dus ze uitsluiten kunnen ze ook niet.
  Wordt vervolgd….

 20. Angelique

  Wat wordt dan de omleiding voor automobilisten? Zou nuttige informatie zijn…

 21. BdV

  @Steve en Angelique – Laan van Maarschalkerweerd, Koningsweg, ik denk dat de doorsnee (taxi)chauffeur er wel uit komt.

 22. Dave Miltenburg

  @BartvanDam wel eens van ov, fiets of wandelen gehoord? Is ook heel klimaatvriendelijk 🙂

 23. Mara

  Kunnen we dan vanaf de waterlinieweg van beide richtingen de afrit niet gebruiken? Ik heb wel borden gezien vanaf de kant van de a28, maar de andere kant ben ik al een tijdje niet geweest.

  Vanaf de waterlinieweg, wat is dan de beste route om naar de Rubenslaan te komen?

 24. Dawn

  Vanochtend inderdaad over de busbaan gedirigeerd. De verkeersregelaar gaf aan dat iedereen door moest rijden, door ROOD. Alleen……….sinds kort staat er een flitser, ben benieuwd of ze die even uit gaan zetten tijdens de werkzaamheden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).