Druk op Utrechtse ziekenhuizen vanwege coronazorg onverminderd hoog Druk op Utrechtse ziekenhuizen vanwege coronazorg onverminderd hoog

Druk op Utrechtse ziekenhuizen vanwege coronazorg onverminderd hoog

Druk op Utrechtse ziekenhuizen vanwege coronazorg onverminderd hoog
De druk op de Utrechtse ziekenhuizen is nog altijd hoog. De reguliere zorg in de ziekenhuizen wordt nog steeds afgeschaald zodat het personeel van die afdelingen kan worden ingezet voor de coronazorg.

De druk op de Utrechtse ziekenhuizen is nog altijd hoog. De reguliere zorg in de ziekenhuizen wordt nog steeds afgeschaald zodat het personeel van die afdelingen kan worden ingezet voor de coronazorg.

Afgelopen maandag lagen er 167 coronapatiënten in de Utrechtse ziekenhuizen. 130 van hen liggen op de verpleegafdelingen en 37 op de speciale ic-afdelingen voor coronapatiënten. De reguliere zorg is verder afgeschaald om de zorg voor coronapatiënten mogelijk te maken.

Doel van de afschaling is verder om medisch-urgente behandelingen altijd door te laten gaan, het personeel te beschermen tegen overbelasting en de toename van de wachtlijsten zo klein mogelijk te houden.

Behandelingen voor kanker, dialyse, hartingrepen en psychiatrische behandelingen gaan in principe door, net als de spoedeisende hulp. De Utrechtse ziekenhuizen overleggen voortdurend over hoe noodzakelijke zorg door kan blijven gaan. Het lukt momenteel in alle ziekenhuizen nog om de zorg te bieden die niet uitgesteld kan worden.

8 Reacties

Reageren
 1. HArry

  Noodhospitaals bijplaatsen en zorghulp uit het buitenland halen. Er staan nog 2 ziekenhuizen leeg die tot corona ziekenhuis kunnen worden omgebouwd.

  Stop de sloop van onze economie en ons geestelijke en sociale welbevinden.

  Zet in op vergroten van de hulpcapaciteit ipv het onderdrukken van je bevolking.

 2. MJPD

  Kwestie van capaciteit uitbreiden, stoppen met zeuren, mouwen opstropen en aan het werk. Anders moet je maar bij een gemeente gaan solliciteren.

  Ik hoor handhaving en politie overigens niet klagen over de toegenomen ‘werkdruk’ met al die Coronamaatregelen waarop gehandhaafd dient te worden.

  In de tijd voor Corona, met het vele ‘wegkijken’, klaagde men steen en been.

 3. JdV

  Al 2 dagen daalt de bezetting in de ziekenhuizen. Vandaag weer -60. Ten opzichte van maart/april zijn de aantallen nog veel lager.
  Onverklaarbaar dat Utrechtse ziekenhuizen verder afschalen. Hier lopt iets niet.

 4. Marcel

  @JdV Misschien heb je het grafiek in het artikel niet gezien? De ontwikkeling van corona qua besmetting en IC/ziekenhuis bezetting verschilt regioneel sterk. De algemene daling is niet evenredig verdeeld over de ziekenhuizen.

 5. Yoshua

  @HArry.

  Inderdaad, zorghulp halen uit het buitenland.
  De Griekse eilanden en Italië zitten vol met artsen en verplegers die kunnen inspringen en ons uit de nood halen.
  Je hebt een goed punt

 6. C.

  @JdV Wij hebben met mijn moeder het — letterlijk — aan den lijve ondervonden: net voor het weekend opgenomen met/na een hartinfarct en dan wachten op een verdere behandeling. In het weekend gun je het zorgverlenend personneel ook eens even rust, en na het weekend schuif je tussen de inmiddels geplande afspraken door. Voor de wachtenden niet altijd duidelijk over welke afwegingen worden gemaakt, maar o, wat waren we blij met de inzet en zorg, en o, wat hebben we — als zogenaamde ‘spoedje’ — te doen met anderen die nu extra hebben/zullen moeten wachten. Intussen, alle waardering voor het verzorgend personeel dat onder druk, maar zonder dat aan de hen toevertrouwde patiënten te laten merken, alle nodige zorg verleent. En ik hoop dat het voor alle andere wachtenden ook snel tot een behandeling en oplossing komt. Ik voel me in elk geval extra gemotiveerd om alle maatregelen — hoe ‘onbegrijpelijk’ misschien soms ook — na te leven. Dat moeten we over hebben voor elkaar !!!!!

 7. Utrechtvoorutrecht

  Inderdaad, mensen uit het buitenland halen want die hebben niks te doen. En dan behandelen we ze nog net iets respectlozer dan ons eigen zorgpersoneel. En als dan blijkt dat ze ook nog ergens moeten wonen hier, schreeuwen we moord en brand over echte Utrechters eerst. Dan noemen we ze gelukzoekers, zeuren over “links”, posten op DUIC, krabben aan de bips en we hebben onze goeie daad van de dag weer gedaan.

  Als je niet snapt waarom de zorg afgeschaald wordt en blijft, moet je óf nadenken of het even opzoeken. Wát een egocentrische zeikerds hier.

 8. woutvr

  Heel informatief, dank je DUIC!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).