Drukke nacht voor de Utrechtse politie | De Utrechtse Internet Courant Drukke nacht voor de Utrechtse politie | De Utrechtse Internet Courant

Drukke nacht voor de Utrechtse politie

Drukke nacht voor de Utrechtse politie
Bron: Wijkagent Horeca Utrecht
De politie twitterde gisteren voor aanvang van de avond over grote drukte in de binnenstad, en dat ze er zin in hadden. Dat is maar goed ook want ze hadden de handen vol aan het uitgaanspubliek.

De politie twitterde gisteren voor aanvang van de avond over grote drukte in de binnenstad, en dat ze er zin in hadden. Dat is maar goed ook want ze hadden de handen vol aan het uitgaanspubliek.

Zo zijn zeven mensen aangehouden voor baldadigheid en dronkenschap, en één persoon is op de alcoholpoli belandt. Gisteravond bereikte de UIT-studenten tevens het laatste punt van het vierdaagse programma.

11 Reacties

Reageren
 1. G.

  de qualificatie “baldadigheid” wordt mijns inziens vaak verward met
  vandalisme.

 2. kees

  Zoveel nieuw grut dat eindelijk onder moeders vleugels vandaan fladderde + mooi weer + lekker gereduceerd zuipen in de nieuwe muziekverzamelbox en dan zijn er maar 7 met een kwaaie dronk en ééntje is een beetje boel dronken: voorwaar een schitterend resultaat !! Ze mogen allemaal blijven.

 3. Ree

  Lekker Kees! 🙂

 4. cas

  voor een voetbalwedstrijd hoor je nooit dat ze er zin in hebben, in de middag werken in blijkbaar niet leuk 😉

 5. Harry

  Wat kees zegt!

 6. Luuk Upuuk

  Cas, heb jij wel eens het verschil gezien tussen de nieuwe lichting studentes en voetbalpubliek?

 7. Een levensgenieter

  Effe rekenen: Aantal horecagelegenheden in Utrecht is +/- 600 (cafe en restaurant) waarvan misschien de helft in de binnenstad. Gemiddelde bezetting op een avond zal misschien 10 bezoekers zijn, dat is waarschijnlijk nog teveel. Dat zijn dan 3500 horecagebruikers per avond en bij de introductietijd zal dat wel meer zijn. Maar moeten we accepteren dat zo’n 1 % van het aantal inwoners van Utrecht, waarvan de helft van buiten Utrecht komt, zorgt voor zeer veel overlast (lawaai, vernielingen, kotsen op straat), een relatief zeer grote belasting vormt voor en inzet vraagt van politie en andere zorgverleners? Moeten we accepteren dat deze mensen zonder enig gevoel voor verhoudingen met andere mensen, met name bewoners, en met hun omgeving dit gedrag vertonen? En dat iedere week, elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
  Waar blijft het handhaven van regels, ge- en verboden, door de Gemeente Utrecht: onevenredig lawaai maken, door eenlingen en groepen is strafbaar, openbare dronkenschap is strafbaar, vernielen is strafbaar, met een gettoblaster in de nacht over straat lopen is strafbaar (ook overdag trouwens). de tijd van tolerantie is mijns inziens nu wel voorbij.
  Nachtelijke patrouilles door nieuw aangetrokken agenten betalen zich dubbel en dwars uit.

 8. Luuk Hoog

  Helemaal juist Kees!

 9. Walter

  @een levensgenieter
  1. Getthoblasters zijn 1990
  2. Hoe vaak staan meerdere teams ME paraat voor een voetbalwedstrijd?
  3. Problemen met mensen van buiten Utrecht? Noemen ze ook wel xenofoob.
  4. Misschien niet in centrum gaan wonen als je mensen vervelend vind.
  Oftewel, niet zeuren.

 10. GG

  beste levensgenieter, wel eens rondgekeken in Utrecht binnenstad op zaterdagavond? ik dek dat er meer dan 10 bezoekers per horecagelegenheid zijn, Er zijn er ook meer dan u schetst, dus dan kom je op minimaal 6000 horecagangers.
  Als er daar 7 van worden aangehouden is dat slechts 1 promille van de bezoekers en dat is dus heel wat minder dan de door u geschetste 1%. Of wilt u beweren dat alle horecagangers overlast bezorgen? dat gelooft u toch niet? het gros gedraagt zich aimabel en komt en vertrekt zonder overlast. Overigens is het van alle eeuwen dat er in binnensteden zo nu en dan wel geschreeuw te horen is. Zeker in historische binnensteden klinken geluiden al heel snel hard door de smalle straten en hoge gebouwen.

 11. Peet

  Het kotsen pissen brallen in de binnenstad wordt normaal gevonden,,,cafebazen voeren hun klanten stomdronken,,vullen hun zakken,,de buurtbewoners krijgen de pis kots,,en stront,,,zelf gezien,,,politie pampert cafebazen ,,,heeft maling aan bewoners

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).