Help DUIC in tijden van het coronavirus; Veel donateurs gingen je al voor | De Utrechtse Internet Courant Help DUIC in tijden van het coronavirus; Veel donateurs gingen je al voor | De Utrechtse Internet Courant

Help DUIC in tijden van het coronavirus; Veel donateurs gingen je al voor

Help DUIC in tijden van het coronavirus; Veel donateurs gingen je al voor
Foto: Robert Oosterbroek
Update 20 maart: De reacties zijn hartverwarmend. We hebben al 920 donateurs, maar we kunnen nog altijd een zetje gebruiken!

Update 20 maart: De reacties zijn hartverwarmend. We hebben al 920 donateurs, maar we kunnen nog altijd een zetje gebruiken!

De strijd tegen het coronavirus is ook in Nederland nu in volle hevigheid losgebarsten. De redactie van DUIC volgt alle ontwikkelingen nauwgezet, in het besef dat in deze hectische tijden een goede nieuwsvoorziening essentieel is, juist ook lokaal. Niet voor niets is ‘informatievoorziening aan de samenleving’ door het kabinet bestempeld als ‘cruciaal’. Elke dag lezen tienduizenden Utrechters over coronanieuws in hun stad via het nieuwsplatform van DUIC.

Tegelijkertijd hebben Utrechtse ondernemers het moeilijk. De maatregelen om het virus te stoppen treft hen allemaal: van horeca-onderneming tot kapper, en van evenementen-organisator tot kledingwinkel. Om te kunnen overleven wordt direct op kosten bespaard. Dat merken wij bij DUIC ook, bijvoorbeeld omdat advertenties worden uitgesteld. Toch willen wij jou heel graag blijven informeren. Ook over jouw favoriete restaurant, dat noodgedwongen maaltijden gaat bezorgen, jouw kapper, die andere openingstijden hanteert of de bakker, die het initiatief heeft genomen om Utrechters, die thuis moeten blijven, een hart onder de riem te steken. Wij willen hen de gelegenheid geven om hun boodschap te verkondigen.

In tegenstelling tot andere nieuwsplatforms in Utrecht, ontvangen wij geen structurele subsidies. Daarom hebben wij jouw steun hard nodig om in deze situatie te overleven. Als jij ons helpt, helpen wij samen onze Utrechtse ondernemers. Doneer nu € 5,00 (of meer) aan DUIC. Dat kan eenvoudig via de onderstaande QR- code.

Door deze te scannen help jij ons om de informatievoorziening in DUIC in stand te houden in deze turbulente periode. Jouw bijdrage is eenmalig, maar je kunt ook kiezen voor een maandelijkse ondersteuning, tot wederopzegging.

Voor mobiele gebruikers klik hier.

Of scan de QR-code

Liever direct overmaken?  NL60RABO0316992259 t.n.v. DUIC.

Mede namens alle Utrechtse ondernemers en DUIC, dank!

25 Reacties

Reageren
 1. Rene P

  We moeten dit met zijn allen doen. 10 euro overgemaakt!

 2. paul

  gedaan! ga vooral door, DUIC

 3. Bromsnor

  Bromsnor heeft gestort, fluitje van een cent.

 4. HansV

  Kleine moeite, goeie zaak

 5. Rinke Doornekamp

  Ik heb vandaag 15,00 Euro overgemaakt naar het Rekening Nummer van de Rabobank. Waar we ook zijn in Zeeland of in Utrecht elke dag even naar de berichten van DUICK kijken. De hele redactie veel succes gewenst!

 6. Aleid de Jong

  Sterkte DUIC-redactie! Ook vanuit Noorwegen volgen we jullie op de voet. Hulde!

 7. Repelstelen

  Ik had een reactie gepost dat dit onzin is. Waar is die? Juist nu is er veel nieuws en kunnen journalisten. Bellend, append en digitaal verwerken. Mooie achtergrond artikelen maken. Beter nieuws, betere adverteerders, beter beloond. Of verin iets met een premium of abo.

 8. Wathadjezelfverwachtdan?

  De advertenties op Duic zijn van een dusdanig niveau dat ze veelal 3rd party trackingcookies bevatten en in enkele gevallen zelfs hyperlinken naar sites die malware verspeiden. Voor mij geen Duic meer zonder adblocker.

 9. Jeannette

  15 zeer verdiende Euros!! Dank dat jullie gratis en toegankelijk zijn in een tijd van ongekende crisis.

  Succes met je actie en jullie nieuwsgaring!

 10. Jitte

  @de zuurpruimen boven mij, als je niet wil betalen en toch van een dienst wil genieten waar je expres hun inkomstenbron van blokkeert, probeer het dan niet goed te praten waarom je het niet doet. Je zet jezelf vrij sullig in het daglicht.

 11. Joris

  €15 overgemaakt. Dubbel en dwars waard.

 12. MJPD

  @Repelstelen
  @Repelstelen
  “Ik had een reactie gepost dat dit onzin is. Waar is die? ”

  Die zal dan niet zijn geplaatst, zoals met zoveel reacties . En als ze worden geplaatst, dan duurt het duurt vaak uren m.u.v. van die van de vaste “reaguurders” hier, lijkt het.

  Het journaille moet juist gouden tijden beleven, net als de supermarkten. Daar moet je als nieuwssite handig op inspelen in plaats van enkel de hand op te houden.

 13. Wim

  @ MJPD

  Kritiek komt hier zelden door de censuur, dus ik ben benieuwd…
  DUIC is een nuttig Utrechts nieuwsmedium.
  Het UN heeft na de overname door het AD alle locale relevantie verloren.
  Het zou mooi zijn als DUIC dit gat op een journalistiek verantwoorde manier zou opvullen. Helaas zijn hier nog heel wat slagen te maken.
  Het censuurbeleid is volkomen intransparant en veel ‘artikelen’ zijn niet meer dan verhulde persberichten.
  Jammer jammer. Maar dat gezegd hebbend ben ik toch blij met DUIC en heb ik een bijdrage voldaan.

 14. jaap

  Daarom worden horecaondernemers nu platgegooid met jullie mailtjes om te adverteren en de belachelijke prijzen die daarbij horen… Sinds gister 4 x benaderd of we toch niet willen adverteren. Hou toch op, ben iets te druk bezig met mn hoofd boven water houden! Boefjes zijn jullie!

 15. Solidaridad

  In een crisis blijkt werkelijke solidariteit. Met elkaar staan voor Ons medium. Natuurlijk doe je dat.

  Naam bij de redactie bekend😇

 16. Kadoendra

  Die hele Corona crisis heeft ons allemaal tot acteurs en actrices gemaakt in een real life science fiction film.
  Maar zo’n stukje van DUIC over de grote toeloop van mensen bij de afvalscheiding geeft mij weer kennis dat er nog veel mensen zijn die zich niet bewust zijn dat zij ook acteurs en actrices zijn in die real life science fiction film.
  Iedereen die verstand heeft van biotech weet zeer goed dat het ontwikkelen van nieuwe medicijnen niet iets is van maanden, maar meer van vele jaren, dus welkom in de real life science fiction film!
  Daarom is een goed nieuwsmedium, zoals DUIC, die de bevolking van goede informatie voorziet zeer waardevol!
  Alleen geldzaken doe ik altijd op een computer bij de bank, dus morgen ga ik ook wat storten en als ik dan op mijn fietsie zit dan probeer ik continue flink afstand te houden van andere mensen want dat kunnen wel eens de zombies zijn uit de real life science fiction film!

  Beste mensen pas op voor het zombie virus and stay alive!

 17. Wim Vreeswijk

  Je zou er kunnen van uitgaan dat de Utrechtse Internet Courant, kortom DUIC, in zekere zin een ‘algemeen nut beogende instelling’ is die heel veel nuttige informatie verstrekt in haar medium aan Utrechters en derhalve ambtshalve recht zou hebben op een zogeheten ANBI-licentie, waardoor donaties fiscaal aftrekbaar worden, mits je uiteraard de fiscale drempel overschrijd. Wellicht is het een idee voor DUIC om hierover na te denken en kenbaar te maken aan de lezers.

 18. woutvr

  Gedaan, maar graag meer aandacht voor het niet naleven van de sociale afstand van 1,5m. Daarin heeft u ook een rol hoor DUIC ! Gelukkig was er Al een adequate nl-alert.

 19. Kadoendra

  @Wim Vreeswijk

  Misschien moet je het iets anders zien dan een ANBI, wat dacht je van een UNBI, Utrechts nut beogende instelling.
  Overigens laat de Corona crisis zeer goed zien dat de mensheid meer heeft aan goede media, ook DUIC dus, die de bevolking goede en brede informatie geeft.

 20. Paul

  Gedoneerd. Ga zo door duic.

 21. Hennie Witjens

  Iedereen is vrij om te vinden wat hij vindt. En ik ben blij met jullie, dus ook gedoneerd.
  Wittejan

 22. Maarten Winthagen

  Gedoneerd!

 23. Bernhard

  Gedoneerd. Enkele kanttekeningen bij het medium DUIC:
  -Zoals aangegeven: onduidelijk moderatiebeleid, soms worden berichten om onduidelijke redenen gecensureerd. Kritiek op DUIC wordt zelden geduld.
  -Je weet nooit met welke reaguurder je te maken hebt, men kan altijd van naam wisselen of de naam van een ander kapen.
  -Te veel berichten (bijv. over nieuwe horecaondernemingen) lezen als een advertorial, zonder dat dat expliciet wordt aangegeven. Wees daar eerlijk in.
  -Ik lees op DUIC zelden (achtergrond)verhalen uit de wijken. Het is voornamelijk hard nieuws over gebeurtenissen in de stad, dat ik ook bij AD/UN kan lezen. Durf je wat meer te onderscheiden op dit vlak. Hoe ontwikkelt Overvecht zich bijvoorbeeld? Wat kunnen we tot nu toe zeggen over het succes van Leidsche Rijn Centrum? Ga ook eens wat vaker in gesprek met Utrechters om te zien wat er speelt in de buurten.
  -Meer onderzoeksjournalistiek. Daar zijn jullie goed in, dus waarom niet?

  Ga zo door verder!

 24. cas

  Het lijkt er een beetje op alsof sommige bedrijven hebben geleefd alsof er nooit meer een crisis of economische tegenslag zou komen…. En beursgenoteerde bedrijven hoeven we al helemaal geen medelijden mee te hebben.

 25. Herman

  Duic is best leuk, maar zeer incompleet. Veel ” nieuws” over het wereldje rond Duic, maar ook heel veel nieuws krijgt geen aandacht.
  Prima allemaal, maar op deze manier zie ik niet waarom Duic steun verdiend?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).