Podcast: Jannie is vaste klant bij de paardenslager in Lombok | De Utrechtse Internet Courant Podcast: Jannie is vaste klant bij de paardenslager in Lombok | De Utrechtse Internet Courant

Podcast: Jannie is vaste klant bij de paardenslager in Lombok

Podcast: Jannie is vaste klant bij de paardenslager in Lombok
Jannie in Lombok
In de nieuwe DUIC-podcast ‘Santemukraon Lombok’ vraagt Jetske haar buurtgenoten het schort van het lijf. De hele santemukraon, oftewel plat Utregs voor ‘alles tegelijk’ is bij uitstek van toepassing op de wijk Lombok. Het mag dan soms ogen als een rommeltje, maar achter de voordeur gaan de mooiste verhalen en lekkerste recepten schuil.

In de nieuwe DUIC-podcast ‘Santemukraon Lombok’ vraagt Jetske haar buurtgenoten het schort van het lijf. De hele santemukraon, oftewel plat Utregs voor ‘alles tegelijk’ is bij uitstek van toepassing op de wijk Lombok. Het mag dan soms ogen als een rommeltje, maar achter de voordeur gaan de mooiste verhalen en lekkerste recepten schuil.

De podcast liever via Spotify luisteren? Klik dan hier. Abonneer je op de podcast via Spotify of beluister de afleveringen hier op de site.

Jannie – aflevering 1

In de eerste aflevering gaat Jetske op bezoek bij Jannie. Zij woont al meer dan vijftig jaar in Lombok en zit vol met verhalen over de wijk. Ze is ook al een halve eeuw vaste klant bij de paardenslagerij in de Kanaalstraat.

Ze verklapt in deze podcast onder andere hoe ze een principiële niet-paardenvlees-eter stiekem toch een paardenvlees-gehaktbal liet verorberen. En waarom daar niks schandaligs aan is, want paardenvlees is gezond en ook nog eens duurzaam. Het is pas een schande dat we dat niet allemaal weten en eten. Ook heeft ze het over de andere kant van Lombok. Ze is soms bang op straat en durft niet altijd naar buiten.

Het recept – Jannies macaroni met paardenworst

Genoeg voor 4 personen
Ingrediënten:
-stuk paardenworst (ongeveer 15 cm)
-Ui
-teentje knoflook
-olie/boter om in te bakken
-500 gr gesneden macaroni/nasigroenten
-pot pastasaus (tomaat)
-300 gr macaroni (elleboogjes)
-bouillonblokje
-zakje geraspte kaas

Bereiding: Ui en knoflook fijnsnijden en een paar minuten zachtjes bakken in olie/boter. Zet ondertussen de macaroni op en voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater, kook verder volgens de verpakking.

Snij de paardenworst in kleine blokjes en bak ze even mee met de ui. Voeg de zak gesneden groenten toe, bak deze ook een paar minuutjes mee. Giet de inhoud van de pot pastasaus erbij en laat even pruttelen. Mix de saus en macaroni voor het opdienen.

Strooi nog wat geraspte kaas over de borden om het af te maken.

Extra lekker met zoetzure komkommersalade. Ook lekker met spaghetti in plaats van macaroni. Extra tip van Jannie: wil je weten of je spaghetti gaar is? Gooi een sliert tegen je keukenmuur, blijft ie plakken dan is het gaar!

4 Reacties

Reageren
  1. Elies

    Wat een geweldige podcast santemukroan Lombok. Ik heb honger naar meer

  2. Simo

    Leuke toevoeging, met plezier geluisterd.

  3. Lezer

    Is een linkje naar een geschreven uitdraai ook mogelijk? Ik kan podcasts niet goed luisteren en zou graag meedoen.

  4. w

    verkopen ze ook pony?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).