DUIC TV: De makers van Crushi kijken terug op vier dagen Horecava | De Utrechtse Internet Courant DUIC TV: De makers van Crushi kijken terug op vier dagen Horecava | De Utrechtse Internet Courant

DUIC TV: De makers van Crushi kijken terug op vier dagen Horecava

DUIC TV: De makers van Crushi kijken terug op vier dagen Horecava
Het begon allemaal in Bar/restaurant Inspired. Eigenaar Jeroen van de Velde en zijn vriend Martijn Klein dronken regelmatig een glaasje, spraken met elkaar over de zaken van het leven en bedachten en passant het nieuwe product Crushi.

Het begon allemaal in Bar/restaurant Inspired. Eigenaar Jeroen van de Velde en zijn vriend Martijn Klein dronken regelmatig een glaasje, spraken met elkaar over de zaken van het leven en bedachten en passant het nieuwe product Crushi.

Typisch een idee dat net zo makkelijk de volgende dag weer vergeten kan zijn. Niet bij deze Utrechtse ondernemers. Plannen werden gemaakt, gesprekken gevoerd met horecamensen, voedseldeskundigen, leveranciers en technici in binnen en buitenland. Onder het motto “Handen uit de mouwen en gewoon doen” werd Crushi een feit. Afgelopen week stonden Klein en van de Velde op de Horecava om hun product te presenteren. DUIC TV was ook op de Horecava en keek terug op vier spannende dagen. “Het heeft al onze verwachtingen overtroffen.”

18 Reacties

Reageren
 1. Annemiek

  What the…. Zijn deze kopieerkoks vriendjes van DUIC ofzo? Wat een ophef over sushi, en ook nog een rolletje dat allang bestaat.

  Kijk bijvoorbeeld hier voor inspiratie: http://sushi.wonderhowto.com/how-to/make-crunchy-shrimp-sushi-roll-305445/

 2. Annemiek

  En sushi in de frituurpan gooien? Hoe blijft de vis dan rauw?

 3. Robin

  @Annemiek kopieerkoks of niet, zij kwamen wel als eerste op het idee om patent op crunchy sushi aan te vragen.

 4. Annemiek

  @Robin: en dus? Wat voor waarde heeft een patent behalve voor de heren zelf? Als het nou om een heel duur stuk techniek gaat, met grote investeringen, kan ik me er nog enigszins iets bij voorstellen. Maar op de bereidingswijze van eten? Doet me denken aan Monsanto die het patent gekregen heeft op onder meer broccoli….

  Ik vind octrooi echt niet meer van deze tijd: als je goeie ideeën hebt, is het juist leuk om die ideeën te delen. In plaats van: laten we patent aanvragen op een idee dat al bestaat, zodat wij en alleen wij er geld mee kunnen verdienen. Waarom zou je er anders patent op nemen?

 5. john

  He annemiek! Beetje jaloers he?
  Jammer joh!

 6. Annemiek

  Waarop john?

 7. Alwin

  Ik was deze week op de horecava, en ik heb de Crushi meerde keren gegeten. Het is echt lekker.
  Ik ben het wel eens met Annemiek eens, heeft Duic aandelen in dit product?

 8. Annemiek

  Hoi Alwin, kan me voorstellen dat het lekker is, maar culinair gezien is het niet vernieuwend. Behalve dan dat je mooie rauwe vis om zeep helpt in de frituurpan. Iedere doorsnee sushi-tent heeft maki met een crunchy bite op de menukaart staan.

  Ikzelf snap het concept van patent aanvragen op een gerecht niet. Creatieve koks bedenken aan de lopende band nieuwe, creatieve en smaakvolle recepten. Daar gaan ze dan toch geen patent op aanvragen?

  Ben erg benieuwd hoe dit werkt (kan ik ook patent aanvragen op mijn, door mijzelf zeer geliefde, pannekoek met vla en banaan)

  Nog benieuwder ben ik naar waarom DUIC alles zo kritiekloos op de site plaatst, ipv dit relevante, journalistieke vragen te stellen bij dit soort nieuws.

 9. Elias

  Ben het niet met je eens Annemiek is een beetje kort door de bocht van je…
  Je hebt hier twee Utrechtse ondernemers die een lekkere concept op de markt brengen tijd en geld daarvoor investeren en dan zouden ze er niets aan mogen verdienen.

  Elk concept is geld waard en of het nogal bestond en er verder niemand naar omkeek zou ik zeggen hulde voor deze Twee Utrechters !!!

  Broccoli is trouwens heerlijk DUIC TV bedankt voor het in kaart brengen van nogmaals echte Utrechters die iets positiefs brengen !!!!

  Oh en Alwin ik zou wel aandelen willen hebben 😉

 10. Annemiek

  @Elias: waar precies ben ik kort door de bocht?

 11. Esmee

  Annemiek, oordeel niet zo snel. Ga eerst proeven. Ik weet toevallig dat het heerlijk is! En de rauwe vis wordt niet om zeep geholpen maar blijft rauw doordat hij het maar heel kort de frituur ingaat. En toevallig zijn deze jongens zo slim geweest om er patent op aan te vragen. Dus… Annemiek. Op naar in Inspired in Utrecht en proef! Dan oordelen. Ik ben beretrots op deze Utrechtse jongens!

 12. Annemiek

  Pfff, Esmee, je gaat me niet vertellen dat je deze ‘Utrechtse jongens’ niet kent.

 13. van lieshout

  Twee jongens bedenken een snack die kennelijk lekker smaakt. Misschien zijn er vergelijkbare producten maar die worden niet op deze manier in de markt gezet. Ik sluit niet uit dat er een sterk concept is bedacht dat ook internationaal aanslaat, Dat is toch een mooi verhaal. Ik snap niet waarom Annemiek daar de hele dag zo azijnpisserig over is.

 14. Hansie

  op de Biltstraat geboren?? Ik heb vorig jaar bij sizzling wok gefrituurde sushi gegeten. Niks nieuws dus.

 15. Pim

  handig ondernemerschap, slim gedaan. Inhoudelijk ben ik t volledig met Annemiek eens. Slechte zaak dit soort patenten. Tijd voor een nieuwerwetser systeem.

 16. Frank

  @Annemiek: Doe jezelf een plezier. Verdiep je eens in de achtergrond en reden van patenten. Kennelijk gaat het hier niet om een auteursrecht of modelbescherming maar daadwerkelijk om een patent. En voor het krijgen van een patent bestaan diverse voorwaarden, waarvan een heel belangrijke de ‘inventive step’ is. Ofwel een niet voordehandliggende technische stap of productiemethode.
  Zodra je vindt dat dat niet meer mag, sla je ook de bodem onder -om maar een volkomen onbelangrijk product te noemen- de ontwikkeling van medicijnen uit.
  Alleen al het feit dat jij je afvraagt hoe je de zalm rauw houdt terwijl je de sushi in de frituur gooit, geeft al aan dat het hier om een niet voordehandliggende bereidingswijze gaat. Dst kan ook de samenstelling van de omhulling betreffen. Het geeft ook aan dat je van koken weinig kaas gegeten hebt, want dan zou je weten dat er ook zoiets als gefrituurd ijs bestaat.

  Bovendien is een patent alleen maar een beperking als je zelf van plan bent het product (na) te maken en commercieel te exploiteren. Want dat mag niet. Je mag echter zonder probleem lekker thuis je crushi maken hoor. Dat wil zeggen… als je weet hoe het moet.
  En dat is nou het leuke van een patent. Dat krijg je alleen maar in ruil voor openbaarmaking ervan. Dus als het goed is kun je over een tijdje gewoon even snuffelen in het Nederlands of Europees patentregister en dan weet je hoe het moet.

 17. Vockingwors

  Toch zonde dat van die ontzettend zure mensen een prachtig Utregs initiatief niet op waarde weten te schatten, maar kennelijk zó overtuigd zijn van hun eigen (on)gelijk dat ze enkele belangrijke feiten over het hoofd zien.

  Van wat ik erover gelezen heb – want ik baseer mijn mening wel graag op feiten – is Crushi veel meer dan een sushi met een krokante bite. Er zit een krokant jasje omheen, zoals bijvoorbeeld bij een bitterbal. Dus het is iets heel anders dan de sushi die bereid wordt in de video bij de link die Annemiek hier plaatste. En ik heb best vaak sushi gegeten, maar ben een soort sushibitterbal toch nog nergens tegengekomen.

  Verder las ik sommige opmerkingen over rauwe vis. Niet alle sushi bevatten rauwe vis, maar dat geheel terzijde. Hoe de gebruikte vis in Crushi rauw blijft, als dat überhaupt de bedoeling is, weet ik ook niet. Kon daar zo snel ook niets over vinden, maar wellicht kunnen de mensen die Crushi al hebben gegeten dat verduidelijken?

  Misschien is dat juist wel dat innovatieve waardoor deze twee Utrechtse ondernemers patent hebben gekregen. Want – zoals Frank terecht meldt – je krijgt echt geen patent op een product wanneer dat niet aan een aantal zéér strenge eisen voldoet.

 18. Raphaeld de Haan

  Het verhaal gaat toch niet alleen erom dat ze iets nieuws bedacht hebben. Het gaat er ook om dat ze als eerste dit in de horeca introduceren en met hele grote partijen in gesprek zijn. Dat is volgens mij nieuwswaarde.

  jammer alleen dat de videokwaliteit zo slecht is, als de editor voortaan even wilt de-interlacen dan ziet het er een stuk beter uit

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).