DUIC verhuist en gaat in pand binnenstad samenwerken met RTV Utrecht, ROC en Hogeschool Utrecht DUIC verhuist en gaat in pand binnenstad samenwerken met RTV Utrecht, ROC en Hogeschool Utrecht

DUIC verhuist en gaat in pand binnenstad samenwerken met RTV Utrecht, ROC en Hogeschool Utrecht

DUIC verhuist en gaat in pand binnenstad samenwerken met RTV Utrecht, ROC en Hogeschool Utrecht
Artist impression van een van de nieuwe ruimtes
De redactie van De Utrechtse Internet Courant gaat verhuizen naar de binnenstad. In twee winkelpanden op Achter Clarenburg willen we onze journalistiek nog dichter bij Utrechters brengen. Met ‘Nieuws in de Etalage’ gaat DUIC onder meer samenwerken met RTV Utrecht, ROC Midden Nederland en de Hogeschool Utrecht.

De redactie van De Utrechtse Internet Courant gaat verhuizen naar de binnenstad. In twee winkelpanden op Achter Clarenburg willen we onze journalistiek nog dichter bij Utrechters brengen. Met ‘Nieuws in de Etalage’ gaat DUIC onder meer samenwerken met RTV Utrecht, ROC Midden Nederland en de Hogeschool Utrecht.

DUIC is als hét Utrechtse nieuwsplatform sinds 2011 niet meer weg te denken uit de stad. We zijn positief als het kan en kritisch als het moet. DUIC heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig en toonaangevend medium, dat via de website, sociale media en een papieren krant lokaal nieuws over Utrecht verspreidt. We groeien nog elk jaar, en dat willen we blijven doen. DUIC wil nieuws maken en verspreiden vanuit het kloppende hart van de stad: zichtbaar en door het actief betrekken van burgers. Daarom verhuizen we binnenkort vanaf de Helling op Rotsoord naar Achter Clarenburg in de binnenstad.

Onder de paraplu van ‘Nieuws in de Etalage’ gaan we samenwerken met RTV Utrecht, Journallab, ROC Midden Nederland en de Hogeschool Utrecht. De samenwerking is gericht op vernieuwing van de journalistiek. Samen met studenten van de verschillende opleidingen gaan de journalisten onderzoek doen en experimenteren met nieuwe verhaalvormen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Artist impression van een van de nieuwe ruimtes

Ontmoetingsplek

Nieuws in de Etalage moet ook een ontmoetingsplek worden voor journalisten en betrokkenen in Utrecht. Daarom zien we graag dat andere Utrechtse media en instellingen aanhaken. Er zijn al gesprekken geweest met U in de Wijk, FunX, Straatnieuws en de Universiteit Utrecht, maar we gaan graag met iedereen met goede ideeën om de tafel zitten. Met Nieuws in de etalage moet er ook meer ruimte komen voor live producties, radio, tv, innovatieve journalistiek en podcasts.

DUIC blijft zijn eigen identiteit behouden. De website blijft gewoon 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar gevuld worden met nieuws voor Utrechters. De krant blijft gewoon elke week uitkomen. Door de verhuizing verandert daar niks aan. We hopen wel het nieuws nog dichter naar de Utrechters te kunnen brengen, bewoners actiever te betrekken bij het journalistieke proces en door slim samen te werken met andere partijen in de stad nog meer impact te kunnen maken.

37 Reacties

Reageren
 1. Stan

  Ik wens allen heel veel succes op deze mooie locatie!

 2. Nina

  Ziet er mooi uit. Veel plezier op jullie nieuwe werkplek!

 3. Otto

  Wat een ronkende tekst: stad. We zijn positief als het kan en kritisch als het moet.
  Dat zijn iets teveel veren Duic. Ik zie jullie meer als een doorgeefluik van persberichtjes. En dan met name díe berichtjes die garant staan voor clicks.
  En zolang onwelgevallige reacties niet geplaatst worden (zoals ongetwijfeld ook deze), zijn er nog wel wat stappen te maken.

 4. Scherpschutter

  Gefeliciteerd! Ziet er smaakvol uit.

  Op naar baggervette winsten!!

 5. Realist

  Top! Veel succes daar.

 6. BdV

  Ik hoop dat DUIC nog wel redelijk DUIC blijft, maar het klinkt wel goed. Succes.

 7. Herman

  Dus vanaf nu veel minder artikelen over Rotsoord, deze laatste was Nogal oververtegenwoordigd hier.

 8. Binnenstadbewoner

  Gefeliciteerd!

  Wellicht dat de DUIC dan gelijk even die berichten onder de artikelen kan aanpakken. Een heel klein groepje reaguurders met marginale en extreme meningen die via seze site een megafoon aangereikt krijgt. Meningen waar niemand op zit te wachten, aversie oproepen en negatief afstraalt op DUIC.

 9. Wim

  @ Otto
  👍

 10. Peter van Zoest

  Mooi, nu nog even die rare studentikoze naam ‘Duic’ veranderen. Je hoort ‘m vaak uitgesproken als ‘Doewiek’.

 11. alex

  Misschien leuk een interview te doen met Scherpschutter!

 12. Nina

  @ Binnenstadbewoner

  Dat is een vreemde oproep in een land waar persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting tot onze grootste verworvenheden behoren.

  Een andere mening is niet verkeerd of fout, maar daagt uit om een andere invalshoek te bekijken. Een andere mening dan je eigen mag er ook zijn gelukkig.

 13. wollie

  @alex of met iemand uit Utrecht!

 14. W

  Sluit me aan bij Otto en de duim van Wim!
  De artikelen van de NUK zijn vaak realistischer richting bestuur gemeente Utrecht.
  We blijven volgen en beide’kranten’ lezen.
  De plek Achter Clarenburg is een hele mooie!
  Succes!

 15. Ahme

  Utrecht mag blij zijn met DUIC. Uiteraard valt er altijd wat op af te dingen, maar kom op, het zorgt voor prima gratis nieuwsvoorziening en gewoonweg leuke verhalen over de stad. Daar kan toch niemand iets tegen hebben.

 16. Yvonne

  Lekker bezig. Ik reken Utreg rijk aan media, er zijn tientallen websites, tijdschriften, kranten en blogs allemaal met kennis en nieuws over Utrecht. Daar profiteert de burger van. Mooie nieuwe plek in de Binnenstad! Welkom

 17. Sjaak

  @herman: er zijn nogal sterke economische verbanden tussen duic en rotsoord, dus vandaar… moet je maar eens induicen 😉 dan vallen de schellen je van de ogen

 18. Fred

  Helemaal eens met @binnenstadbewoner!
  Ik hoor geregeld van mensen die afhaken op duic vanwege bepaalde commentatoren en rechts gebral.
  Een naamsverandering is ook aan te raden. Een internet courant: dat courant is enorm oubollig en in combinatie met internet absurd.

 19. Yoshua

  Mooie locatie in de stad.
  Hoop dat Duic wel voor de stad Utrecht blijft.
  Zo niet dan is het fijn dat er wordt samengewerkt met RTVU.
  Dan is de kans groter dat duic de vergunning kan exploiteren in de toekomst i.p.v. RTVU.
  RTVU weer levenwekkend maken zal voor met name tv kijkende ouderen erg prettig zijn

  @alex.
  Interview met Scherpschutter zal niet snel gebeuren, moeten ze helemaal afreizen naar Onstwedde waar Scherpschutter zijn zolderkamer bestierd.

 20. Scherpschutter

  @Alex 13:28

  Zulks is bespreekbaar als DUIC akkoord gaat met 3 basisvoorwaarden;

  1) Een honorarium van 30 ounce 99.99% zuiver fysiek zilver per uur, direct na afloop van het interview te voldoen in bars van een commerciële erkende munt.
  2) De interviewer draagt gedurende het interview een smurfenkostuum en zal mij adresseren met “Uwe Gratie”.
  3) Na afloop van het interview wordt verplicht de horlepiep gedanst en ritueel minimaal 1 kilo steak per persoon genutigd op een door mij georganiseerde BBQ. Het hout voor de BBQ dient aangeleverd te worden door de interviewer en mag louter afkomstig zijn uit Ameliswaard.

  Voorts zijn er uiteraard aanvullende voorwaarden (privacy, onkostenvergoedingen, royalty’s, moderatieverboden, etc etc), maar first things first.

 21. Lexus

  Een mooie toekomst toegewenst, DUIC. Ik denk soms met enige weemoed terug aan de tijd dat er zelfs raadsverslagen in de lokale media werden gepubliceerd. Dat lijkt me niet nodig, maar wat ik wel op prijs zou stellen is een constante en uitgebreidere monitoring — vergeef me het modewoord — van de lokale politiek, die zo ook dichter bij de burgers kan worden gebracht.

 22. Ceasar

  @ alex en wollie
  Moet hij wel op de fiets komen!

 23. Massegast

  Ik moet er altijd erg om lachen: Scherpschutter op z’n zolderkamer ergens in de Groningse Veenkoloniën. Hij blijft vanuit dat zelfgekozen verbanningsoord de verschrikking, die Utrecht heet, van inzichten voorzien. Ongetwijfeld is hij geboren en getogen in Utrecht, maar het was niet langer te harden. En nu, in die Groningse leegte, blijkt z’n hart toch niet verhuisd te zijn, maar nog steeds langs die Oudegracht te struinen. Keep us posted! DUIC: gefeliciteerd met de nieuwe locatie en veel succes aan het Achter Clarenburg.

 24. passalacqua

  de reageeroptie uitbreiden, zodat je bijv reaguurders kan blokkeren, of nog beter: de hele optie opheffen , maar dat is zielig voor het losse floddertje uit t noorden

 25. Maarten

  Succes! Wat ik alleen niet begrijp is dat de opleiding ‘Journalistiek & Communicatie’ van MBO Utrecht hier niet in betrokken gaat worden, daar zitten eveneens veel studenten die zich willen ontwikkelen tot journalist. Samenwerking zouden zij ook erg veel baat bij hebben denk ik!

 26. Geenstijl@Utrecht

  Wel fijn die samenwerking van al deze politiek correcte media,wat zal de politiek blij zijn zeg.

 27. Binnenstadbewoner

  @ nina waarom zou je als duic zijnde exttremisten faciliteren? Dit levert niks op. Sterker nog adverteerders kunnen hierdoor weglopen en kan ten koste gaan van bezoekersaantallen. Of je krijgt reputatie van een soort eappie website.

  Verder veel lof voor DUIC!

 28. Hans

  @ Scherpschutter

  ‘Zulks is bespreekbaar als DUIC akkoord gaat met 3 basisvoorwaarden;(…)’

  Hey! Je duict!
  🤪

 29. Scherpschutter

  @Hans

  In het geheel niet. Dat zijn mijn gangbare zakelijke voorwaarden. Take it or leave it.

 30. André Veenbrink

  En wie weet leidt dit alles ook nog tot (als vanouds) meer verspreiding van het papieren krantje in de regio. Ik liep voorheen nog wel eens het plaatselijke zwembad binnen voor een duik en een DUIC, maar dat laatste gaat helaas niet meer. Veel succes gewenst.

 31. Herman

  Ik vermoed dat Scherpschutter een redactielid is. Hij is altijd snel en alles wordt geplaatst. Diverse andere bijdragen worden regelmatig niet geplaatst.

 32. Barend

  @ Herman

  Daar kon je weleens gelijk in hebben. Heerlijk die ghostwriter die stelselmatig de goegemeente op de kast jaagt. DUIC vaart er wel bij.

 33. gans

  amper kritisch; zeer zelden wordt er naar prijskaartes gekeken, kritische cijfers ontbreken te vaak in mijn mening.

 34. Sjaak

  @herman: dat vermoeden heb ik ook al tijden, helaas werd mijn reactie daaromtrent niet geplaatst.

 35. Tim

  Volwaardig medium ? Maar nu al in ruim 24 uur geen nieuws te melden ?

 36. Fred

  @tim: wat een gotspe! Er is rond het middaguur nog een artikel geplaatst over code geel ivm regenbuien!!

 37. Gefeliciteerd!

  Veel succes! Goede keuze om in het hart van Utrecht te gaan zitten.
  Hopelijk komt er in de toekomst ook een DUIC radio voor actuele verslag legging waarin helaas RTVU totaal passief in lijkt te zijn …zoals konningsdag of Pride!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).