Duizenden flyers voor in Utrecht gestolen rijwiel: ‘De fiets van mijn opa’ | De Utrechtse Internet Courant Duizenden flyers voor in Utrecht gestolen rijwiel: ‘De fiets van mijn opa’ | De Utrechtse Internet Courant

Duizenden flyers voor in Utrecht gestolen rijwiel: ‘De fiets van mijn opa’

Duizenden flyers voor in Utrecht gestolen rijwiel: ‘De fiets van mijn opa’
Juri Hiensch zit in zak en as. Zijn klassieke Gazelle uit 1956, een erfstuk, is gestolen op het Vredenburg. Hij heeft 2500 flyers besteld en probeert er alles aan te doen om zijn rijwiel terug te krijgen.

Juri Hiensch zit in zak en as. Zijn klassieke Gazelle uit 1956, een erfstuk, is gestolen op het Vredenburg. Hij heeft 2500 flyers besteld en probeert er alles aan te doen om zijn rijwiel terug te krijgen.

Afgelopen zaterdag kwam Hiensch rond middernacht uit TivoliVredenburg gelopen. Hij was daar aan het werk geweest als fotograaf op het festival Le Guess Who? Zijn fiets stond vast aan een lantaarnpaal bij De Utrechter, maar bleek gestolen te zijn.

De fiets met bouwjaar 1956 is erg waardevol voor Hiensch. Hij noemt het dan ook een groot persoonlijk drama: “Het is de voormalige fiets van mijn opa. Na het overlijden van hem kreeg ik de fiets. Ik rij er al ongeveer 25 jaar op.”

Gerenoveerd

De fiets ziet er niet uit als een rijwiel van 63 jaar oud. In 2018 is deze volledig gerenoveerd door Republic Dutch aan de Oudegracht.

Hiensch heeft 2500 flyers besteld die hij gaat verspreiden. Omdat fietsen in Utrecht ook nog weleens weggesleept worden door de gemeente heeft hij ook met hun contact opgenomen, maar daar weten ze zeker dat het rijwiel niet in het depot staat. “Hopelijk weet iemand meer”, sluit Hiensch af.

22 Reacties

Reageren
 1. Peter

  Zo’n bijzondere en voor de bezitter waardevolle fiets en je neemt niet de moeite om hem (gratis!) te stallen in de stalling 20 meter verderop…

 2. Peter

  Los van het feit dat mensen met hun poten van je spullen moeten blijven was het wellicht verstandiger geweest om de fiets gratis te stallen in één van de nabijgelegen fietsenstalling.

 3. Hetty

  Ik hoop, dat Juri zijn fiets snel en ongeschonden terugkrijgt.Wellicht is een bericht op Facebook naast de flyers ook een goed idee. En even op Marktplaats kijken.

 4. G.H.

  @Peter: Ah, het slachtoffer wordt beschimpt, waarmee u het misdrijf op zijn minst vergoelijkt.

 5. Duncan

  @GH ja het slachtoffer wordt beschimpt. En ja je moet van andermans spullen afblijven. Maar ja, je woont in een grote stad, diefstal is eeuwen oud, emotionele waarde aan de fiets en werelds grootste fietsparkeergarage om de hoek. Kan het niet helpen om Peter toch wel beetje gelijk te geven. Maar ik hoop voor Juri dat hij zijn grootvaders fiets terug krijgt.

 6. Sven

  @ G.H.: Zoals al mijn voorgangers al hebben gezegd moet je met je poten van andermans spullen afblijven. Maar iedereen die in Utrecht woont weet dat je de kat op het spek bindt als je een mooie fiets onbewaakt in het centrum van Utrecht neerzet. Ik snap heel goed dat de eigenaar echt geen zin/tijd heeft om hem altijd veilig te stallen, maar dit is in Utrecht dan wel het risico.

 7. Stan

  Peter is vast leuk op verjaardagen

 8. GeenStijl@Utrecht

  Mischien een goed idee om fietsen te gaan registreren en daaraan een eigendomsrecht te koppelen.

 9. Margot

  De stalling is notabene dichterbij dan aan de overkant neerzetten. Mijn fiets is mijn belangrijkste vervoermiddel in de stad. ik zet hem daarom altijd ergens in een stalling. Ik vind het ook heel vervelend voor Juri (hele goeie fotograaf!) en zal zeker uitkijken naar de fiets.

 10. Inez

  @Peter en @Sven: de fiets stond vast aan een lantarenpaal, dus goed op slot. Iedereen die een fiets steelt is een verkeerd bezig, niet Juri.

 11. Bernhard

  Vervelend voor hem, maar vroeg of laat wordt ieders fiets een keer gejat. Een tweewieler met emotionele waarde zou ik lekker thuis laten staan, in een stad als Utrecht.

 12. Sven

  @Inez : Misschien moet je de berichten hierboven even goed lezen.

 13. Joris

  Heel treurig dat zoiets gebeurd, maar ook niet uitzonderlijk. Ik hoop dat ie snel terug wordt gevonden.

  Jammer dat de restauratie niet het echte karakter van de fiets naar voren heeft laten komen. Het is nu meer een ‘wannabee hipster mobiel’ geworden. Maar voor prutswerk moet je dan ook bij Republic Dutch zijn…

 14. Rob H.

  Is die fiets niet gewoon door de gemeente weggehaald, vanwege in de weg staan?

 15. VincentZ

  Off topic. Eens met Joris: nieuwe wielen, nieuwe spatborden, nieuwe kettingkast, nieuwe trappers, nieuw zadel, nieuw achterrekje, nieuw stuur. Nieuw kleur.
  Dat heet: kapot renoveren, de authenticiteit is systematisch verwijderd. Maar goed, van een fietshandel die Republic Dutch ( is dat een wens? of hebben ze geen idee en klinkt het koddig) valt dat te verwachten.
  De fietsenmaker heeft in elk geval elke herinnering aan opa’s fiets al teniet gedaan.

 16. BdV

  Eens met Joris en Vincent. Dat doet me dan weer denken aan het voormalig postkantoor en het gerenoveerde c&a pand.

  De dief moet natuurlijk nog steeds gestraft worden en de fiets hoort bij niemand anders dan bij de rechtmatige eigenaar.

 17. Inez

  @Sven: Die heb ik gelezen.

 18. Toine Goossens

  Wel graag in combinatie met parkeer- en wegenbelasting GeenStijl. Gebruik van de openbare ruimte is immers niet gratis. Fikse boetes voor foutparkeren. Binnen mum van tijd is het probleem van de weesfietsen dan ook opgelost.

 19. Fred

  Off topic: ooit had iemand mijn fiets gejat todat ik die de volgende ochtend op weg naar de bushalte zag staan bij een portiek van een flat. Stond het ding op slot met het originele slot dus terugpikken was direct geregeld.

 20. Cico

  Ah, daar hebben we de spreuk ‘mensen moeten met hun poten van andermans spullen moeten afblijven’. Is dat een soort bezwering tegen criminaliteit? Want het werkt niet. Ik hoop dat de eigenaar zijn fiets terug kan vinden, maar ik vrees dat het al lang is verhandeld. Pijnlijk, maar ook zeer voorspelbaar als je besluit om je kostbare familie erfstuk midden in de nacht in het openbaar te stallen in een grote stad.

 21. Frans Borgers

  Wat een rot streeks, maar niet alleen deze fiets maar honderden fietsen
  worden zomaar gestolen. En met welk doel eigenlijk?? Is het een hobby
  of gewoon lamlullig gedrag.
  Sschaam je wat!!!!!!!!!!!!

 22. Juri

  Iedereen dank voor het uitkijken naar de fiets en medeleven. Kids in Lauwerecht hebben na het zien van de flyer de fiets vandaag herkend en met behulp van de politie heb ik de fiets weer terug. Heel erg blij mee.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).