Duizenden mensen in Utrecht vieren overwinning Triton | De Utrechtse Internet Courant Duizenden mensen in Utrecht vieren overwinning Triton | De Utrechtse Internet Courant

Duizenden mensen in Utrecht vieren overwinning Triton

Duizenden mensen in Utrecht vieren overwinning Triton
Een menigte mensen had zich verzameld in Park Lepelenburg. Foto's: Robert Oosterbroek
Met een optocht door de stad en een groot feest op het Janskerkhof hebben duizenden mensen de winst van roeivereniging Triton bij de Varsity gevierd. De Utrechtse vereniging won voor het laatst 52 jaar geleden.

Met een optocht door de stad en een groot feest op het Janskerkhof hebben duizenden mensen de winst van roeivereniging Triton bij de Varsity gevierd. De Utrechtse vereniging won voor het laatst 52 jaar geleden.

De Varsity, ook wel de Nationale Universiteitsroeiwedstrijden genoemd, is het grootste en oudste studentsportevenement van Nederland. Het evenement werd voor de 136e keer georganiseerd.

Het belangrijkste is de laatste race van de dag, de Oude Vier genoemd. Het eremetaal voor de winnaars bestaat uit een gouden blik. Honderden mensen zagen dit jaar de Utrechtse vereniging Triton winnen, dit gebeurde voor het laatst in 1967.

De overwinning werd groots gevierd met een feest in het Gele Kasteel, het sociëteitsgebouw van het Utrechtsch Studenten Corps, en op het Janskerkhof waar plaats was voor enkele duizenden mensen. Eerder op de avond verzamelde een menigte zich in Park Lepelenburg waar de toegangsbewijzen voor het feest werden uitgedeeld. Het uitdelen gebeurde vanuit een oude limousine.

(Tekst gaat door onder afbeelding)

Vanaf het Spoorwegmuseum vertrok een koets met daarop Kaj Hendriks, Harold Lange, Jakub Grabmüller en Jacob van de Kerkhof. Het was dit viertal die de boot over een lengte van drie kilometer als eerste over de finish kreeg. Fiep Warmerdam stuurde de roeiers in de boot en zat ook op de koets die reed richting het Academiegebouw aan het Domplein. Daar was een receptie waar onder ander locoburgemeester Victor Everhardt het woord nam en de winst een fantastisch feest voor de stad noemde. Na de receptie voegden de sporters zich bij het feest op het Janskerkhof.

Een menigte mensen had zich verzameld in Park Lepelenburg. Foto’s: Robert Oosterbroek
Toegangsbewijzen voor het feest werden uitgedeeld vanuit een limousine
In een koets werden de sporters naar het Academiegebouw gebracht.

Locoburgemeester Victor Everhardt kwam de sporters feliciteren.
De vier roeiers en de stuurvrouw.
Op het Janskerkhof hadden zich duizenden mensen verzameld

 

Fotoverslag

Triton wint de Varsity (Robert Oosterbroek)

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Harm-Jan van Hoensbroeck

  ‘Vo!

 2. Marieke

  Wat ouderwets en dieronvriendelijk om koetsen met paarden in te zetten… mensen kunnen toch ook lopen of fietsen? Die arme dieren tussen al die duizenden mensen, zeer stressvol…

 3. Janneke

  Prachtig feest voor de stad Utrecht! Mooie overwinning. Bravo.

 4. Gerard Brugmans

  Hopelijk was er voor al deze activiteiten op de openbare weg, en de pleinen en parken keurig vooraf een vergunning aangevraagd. Anders zou zomaar het beeld weer kunnen ontstaan dat studentenverenigingen boven de wet staan en bescherming genieten vanuit alle bestuurslagen in onze maatschappij!

 5. Cor

  @Gerard: de overwinning stond al jaren gepland!

 6. Robertjan Post

  Wow! Wat een geweldige overwinning van de vier! Hartelijk gefeliciteerd, Triton!
  En heerlijk om te zien dat de dames en heren student nog van ouderwets feestvieren weten! Hou de riem in de dol en de armen ontbloot!

 7. Weledelgestrenge heer P. van Mourik Molenaar

  Driewerf ‘vo voor Triton! Magnifieke prestatie!

 8. Hadjememaar

  Mooie overwinning hoor. Goed feest!

 9. Peter B

  Wat een afgang voor een vereeniging als triton om niet-studenten te moeten inzetten om te winnen… de traditie is te grabbel gegooid, niks is meer heilig

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).