Duizenden studenten trekken voor het eerst de stad in tijdens UIT | De Utrechtse Internet Courant Duizenden studenten trekken voor het eerst de stad in tijdens UIT | De Utrechtse Internet Courant

Duizenden studenten trekken voor het eerst de stad in tijdens UIT

Duizenden studenten trekken voor het eerst de stad in tijdens UIT
Archiefbeeld van de UIT
De Utrechtse Introductie Tijd (UIT) is weer van start gegaan in Utrecht. Deze week maken duizenden nieuwe studenten in vijf dagen kennis met de stad en ontdekken ze het studentenleven.

De Utrechtse Introductie Tijd (UIT) is weer van start gegaan in Utrecht. Deze week maken duizenden nieuwe studenten in vijf dagen kennis met de stad en ontdekken ze het studentenleven.

De studenten van de universiteit en hogescholen in Utrecht krijgen in groepjes van vijftien studenten onder begeleiding van twee mentoren een uitgebreid en divers programma aangeboden.

De UIT 2019 staat in het teken van de toekomst van de nieuwe studenten in de stad Utrecht. Voor deze studenten start in september een nieuw tijdperk vol veranderingen. De organisatie van de UIT wil de nieuwe studenten in Utrecht een goede start van hun studententijd geven.

De organisatie van de UIT vindt het belangrijk om een breed en divers beeld van de stad Utrecht en het studentenleven te geven. Dit jaar is er voor gekozen om meer horecagelegenheden te betrekken in het programma van de UIT.

Tijdens Utrecht By Night op woensdagavond openen verschillende horecagelegenheden hun deuren, daarnaast zal er van maandag tot en met donderdag een radiostation staan op de Neude waar dertien ouderejaars studenten radio maken en de verschillende kanten van het studentenleven belichten. Er zullen zo’n 4000 studenten meedoen aan de UIT.

5 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Veelzeggend:
  “De organisatie van de UIT vindt het belangrijk om een breed en divers beeld van de stad Utrecht en het studentenleven te geven. Dit jaar is er voor gekozen om meer horecagelegenheden te betrekken in het programma van de UIT.”
  Als je breed en divers alleen maar kunt illustreren met ‘meer horeca’ is dat best wel schokkend. Zo kweek je dus weer een nieuwe lichting feestbeesten die pas na 1 of 2 jaar in groepsverband ‘s nachts dronken rondschreeuwen op straat en luidruchtig kotsen bij mij in de steeg ontdekken dat je zo nooit voldoende studieresultaten zal gaan behalen. Vraag me echt af hoelang UU en HU deze UIT nog durven te steunen…

 2. Koel Hoofd

  @Gerard Brugmans
  Ze blijven het net zolang steunen totdat de studenten niet meer welbespraakt kunnen uitleggen waarom hun studieresultaten ondermaats zijn. Want tegenwoordig wordt een ordinair drugs en zuipfeest gewoon een cultureel evenement met maatschappelijk doel ter promotie van de diversiteit/milieu/klimaat genoemd.

 3. Henk

  Onze Gerard is natuurlijk een geboren mopperaar maar in dit geval slaat hij de spijker keihard op de kop. Hoe beperkt is je wereldbeeld als je studenten die je wilt laten kennismaken met een breed en divers beeld van de stad Utrecht, onderdompelt in nog meer horeca. Inderdaad UU, HU, stoppen met dit eendimensionale introductieprogramma.

 4. Kadoendra

  “De organisatie van de UIT vindt het belangrijk om een breed en divers beeld van de stad Utrecht en het studentenleven te geven. Dit jaar is er voor gekozen om meer horecagelegenheden te betrekken in het programma van de UIT”.

  Dus niet slechts de aandacht gericht op Heineken, maar ook op Grolsch, Bavaria, Amstel, Brand, Gulpener, Hertog Jan, La Trappe ……………….

 5. Fred

  Ik vraag me zowiezo af hoe die studenten kunnen slagen voor hun studie als je ziet wat voor een soort leven ze er op na houden.
  En dan het contrast met hoe ze zich gedragen tijdens hun studietijd, en later, als ze een goede baan hebben.
  Onbegrijpelijk.
  En dat wordt dan ook nog extra gestimuleerd door deze propaganda voor horeca.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).