Duurzaamste studentenhuis: Stap met huisgenoten onder de douche! - De Utrechtse Internet Courant Duurzaamste studentenhuis: Stap met huisgenoten onder de douche! - De Utrechtse Internet Courant

Duurzaamste studentenhuis: Stap met huisgenoten onder de douche!

Duurzaamste studentenhuis: Stap met huisgenoten onder de douche!

Verwarming lager en trui aan, onder de douche springen met medestudenten en eten bij kaarslicht om daarmee een positief effect te hebben op de wereld. Tijdens de landelijke competitie Het Duurzaamste Studentenhuis maken studenten met hun energiezuinige en milieubewuste acties kans op prijzen tot 1000 euro.

Tijdens de competitie – die loopt van 6 januari tot 6 februari – voeren deelnemende studentenhuizen twee duurzame acties uit. Met de actie ‘Koud? Trek een trui aan!’ en een actie die de studenten helemaal zelf kunt bedenken, zetten zij zich in voor minder verspilling en meer duurzaamheid.

Deelnemers uploaden foto’s en video’s van hun acties op www.duurzaamstestudentenhuis.nl. Een jury en bezoekers van de website bepalen samen welke studentenhuizen in de prijzen vallen.

Meeste stemmen gelden

Dus schrijf je in, upload twee acties en werf die stemmen! Tijdens de competitie kunnen deelnemers bezocht worden door het ‘DSH’-mediateam. Dit is dé kans om hun huis in de spotlight te zetten zodat ze kunnen laten zien hoe duurzaam ze al zijn of gaan worden. De huizen met de meeste stemmen worden bekeken door een jury. Samen bepalen jury en stemmers wie Het Duurzaamste Studentenhuis 2014 wordt. De winnaar krijgt een bedrag van €1000,- om duurzaam te besteden. De tweede en derde prijs zijn respectievelijk €750,- en €500,-.

Studentenstad Utrecht duurzaam?

Dat moet een actie zijn die in studentenstad Utrecht gewonnen kan worden, nietwaar? Toch hebben zich – vooralsnog – geen Utrechtse studentenhuizen aangemeld. Dus vraagt DUIC zich af: wie o wie is de eerste? Welk Utrechts studentenhuis is het duurzaamst? Laat het ons weten!

De inschrijving loopt tot 31 januari 2014. Inschrijven kan via de website www.duurzaamstestudentenhuis.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).