Edson Braafheid keert na bijna 10 jaar terug bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Edson Braafheid keert na bijna 10 jaar terug bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Edson Braafheid keert na bijna 10 jaar terug bij FC Utrecht

Edson Braafheid keert na bijna 10 jaar terug bij FC Utrecht
Edson Braafheid. Foto: Fc Utrecht
Edson Braafheid keert na een afwezigheid van bijna tien jaar terug bij FC Utrecht. Hij heeft een contract van één jaar getekend bij de club.

Edson Braafheid keert na een afwezigheid van bijna tien jaar terug bij FC Utrecht. Hij heeft een contract van één jaar getekend bij de club.

De 33-jarige verdediger, die in 2003 vanuit de jeugdopleiding vier seizoenen lang een vaste waarde was voor FC Utrecht, trainde tijdens de voorbereiding al mee.

Braafheid voldeed tijdens de voorbereiding aan de verwachtingen van trainer Erik ten Hag: “Edson kent de wetten van topvoetbal. Wij verwachten dat hij door zijn prestaties en houding deze vaak ongeschreven wetten overbrengt op de rest van de selectie. Door zijn spel en optreden in de voorbereiding zijn wij ervan overtuigd geraakt dat Edson de juiste man op de juiste plek is, waar andere jongens zich aan op kunnen trekken.”

Nadat Braafheid vertrok bij FC Utrecht heeft hij een mooie internationale carrière opgebouwd. Via FC Twente, FC Bayern München, Celtic en TSG 1899 Hoffenheim kwam hij twee jaar geleden bij Lazio Roma terecht, waar hij deze zomer transfervrij mocht vertrekken.

De linkerverdediger kwam tussen 2009 en 2011 tien keer uit voor het Nederlands elftal. In 2010 won hij met met Oranje zilver op het WK in Zuid Afrika.

2 Reacties

Reageren
 1. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Van Seumeren dacht kennelijk bij zichzelf: “een voetbalclub succesvol runnen gaat het echt niet meer worden Fransie, dus maak van Belevingsproduct maar een revalidatiecentrum voor gevallen voetballers”. “Past ook beter bij waar Van Schaik het over had met dat over meer dan een club zijn. Geloof ik. Geen idee wat hij ermee bedoelde eigenlijk”.

  FransieFransie helpt hier in één week tijd zo even 3 total-loss verklaarde kanslozen aan een baantje! Het sociaal rehabilitatiecentrum voor kansloze voetballers is per direct geopend. Werd eerder met Zivkovic een ietwat zwakbegaafde jongen met heftige persoonlijksheidsstoornis gehuurd, met Koch een hopeloze 22-jarige uit de JL die net weer heeft geleerd te lopen na een zware kniekwetsuur, is het nu de beurt aan de bejaarde Braafheid die sinds 2014 welgeteld 20 wedstrijden (meestal als invaller) in het betaalde voetbal meespeelde.

  Een voetbalclub opbouwen werd een compleet drama voor FransieFransie, maar ik ben er van overtuigd dat zijn altruistisch-filantropische instelling een stuk succesvoller zal zijn. Niemand die meer bedreven is met geld in bodemloze putten smijten dan FransieFransie en fazal van Schaik!

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 2. Luuk Upuuk

  SanSan, wanneer ga jij je miljoenen eens in de club stoppen i.p.v. vanaf de zijlijn commentaar te leveren op FransieFransie?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).