Eelco Eerenberg nu echt nieuwe wethouder van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Eelco Eerenberg nu echt nieuwe wethouder van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Eelco Eerenberg nu echt nieuwe wethouder van Utrecht

Eelco Eerenberg nu echt nieuwe wethouder van Utrecht
Eelco Eerenberg. Bron: D66 Utrecht
De 35-jarige Eelco Eerenberg is donderdagavond geïnstalleerd als nieuwe wethouder in Utrecht. Daarmee is het college van burgemeester en wethouders in Utrecht weer compleet. Hij is de opvolger van de naar Amsterdam vertrokken Victor Everhardt.

De 35-jarige Eelco Eerenberg is donderdagavond geïnstalleerd als nieuwe wethouder in Utrecht. Daarmee is het college van burgemeester en wethouders in Utrecht weer compleet. Hij is de opvolger van de naar Amsterdam vertrokken Victor Everhardt.

Eerenberg was meer dan vijf jaar wethouder in Enschede, waarvan enkele jaren locoburgemeester. Hij werd in 2015 gekozen tot Beste Jonge Bestuurder van Nederland in een verkiezing van Binnenlands Bestuur. Voordat hij bestuurder werd, studeerde hij Informatica en was tegelijkertijd raadslid voor D66 in Enschede.

De voormalige wethouder uit Enschede neemt de volledige portefeuille van oud-wethouder Everhardt over: Volksgezondheid, Milieu en Emissieloos vervoer, Jeugd en Jeugdzorg, Stationsgebied en Vastgoed. Ook wordt hij wijkwethouder Leidsche Rijn.

Eerenberg zei daar eerder over: “Victor Everhardt heeft een zeer stevige basis achtergelaten. Ik ben vereerd dat ik daarop kan bouwen en de afspraken in het coalitieakkoord verder uit mag voeren.”

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Over een jaartje of 15 kan hij zich vast wel een echte Utrechter noemen. Tot die tijd blijft het import.

 2. Koel Hoofd

  @JdV
  Over 15 jaar is hij al lang weer weg. Immers, import wordt export op het moment dat er een betere baan voorbij komt. Beste bestuursbanen zijn in Brussel, meeste geld voor minst nuttige werk.

 3. Yoshua

  @jdV

  Geen idee waar jij vandaan bent gekomen maar een geboren Fries is na 80 jaar nog geen Utrechter.
  Een Utrechter wordt nooit een Fries wanneer die in Friesland gaat wonen.
  Brabanders worden ook niet na 15 jaar Utrechter.
  Wanneer je de vierde generatie geboren Utrechter bent dan ben je Utrechter.
  Jij bent misschien een vrolijke knuffelaar die iedereen bombadeerd tot Utrechter, maar daar doe je de echte en oprechte Utrechters te kort mee.
  Als Utrechter wordt je geboren, Utrechter kan je nooit worden.

 4. Nina

  Hij is nog geen import, want hij woont voorlopig (…) nog in Enschede.

 5. Koen

  Ach de Forumtrolletjes zijn weer actief.

  Utrechter schrijf je als Utregter, dat weet zelfs ik als echt import. Als je in bijv. Zuilen en stukken Ondiep woont kan je nooit een echte Utregter zijn volgens jouw theorie, aangezien dit minder dan 4 generaties geleden nog gemeente Zuilen/ Maarsen was. Ďeze wijken zijn bevolkt met arbeiders voor Werkspoor en die kwamen bijna per definitie van elders. Allemaal import. En dat is wat zich zgn echte Utregter noemt. Pfff

  En dan dat gezeur over Brussel, Brussel wordt bestuurd vanuit de verschillende afzonderlijke lidstaten. Het is niet een opzichzelfstaand ding. En subsidies voor de boeren, de bouwsector en vliegen komen uit Europa, zeg maar de rechtse hobbies.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).