Een aantal Utrechtse steuninitiatieven voor Oekraïne op een rij Een aantal Utrechtse steuninitiatieven voor Oekraïne op een rij

Een aantal Utrechtse steuninitiatieven voor Oekraïne op een rij

Een aantal Utrechtse steuninitiatieven voor Oekraïne op een rij
Het stadhuis was blauw-geel verlicht om steun te betuigen aan Oekraïens volk.
Door het hele land worden initiatieven opgezet om Oekraïne te steunen vanwege de oorlog die in het land is uitgebroken. Ook in Utrecht doen verschillende organisaties hun best, voor de Oekraïners daar, maar ook degenen die hun land zijn ontvlucht. Hierbij moet je denken aan het regelen van opvang en het inzamelen van voedsel, kleding en andere spullen. Hieronder een aantal Utrechtse initiatieven op een rij.

Door het hele land worden initiatieven opgezet om Oekraïne te steunen vanwege de oorlog die in het land is uitgebroken. Ook in Utrecht doen verschillende organisaties hun best, voor de Oekraïners daar, maar ook degenen die hun land zijn ontvlucht. Hierbij moet je denken aan het regelen van opvang en het inzamelen van voedsel, kleding en andere spullen. Hieronder een aantal Utrechtse initiatieven op een rij.

Utrechts Keramiek

De Utrechtse keramiekstudio BAM keramiek heeft van hun koffiekopjes met daarop de Domtoren een Oekraïne-versie gemaakt. Op de koffiekopjes staat de domtoren afgebeeld in zowel geel-blauw als blauw-geel, de kleuren van de Oekraïense vlag. De opbrengst van de actie gaat naar Giro555

 

#hArtforUkraine TivoliVredenburg

De komende tijd organiseren culturele instellingen in heel Nederland avonden voor het initiatief #hArtForUkraine. TivoliVredenburg brengt woensdagavond 16 maart een programma waarin de cultuur van het land centraal staat. De Russische Cellist Maya Fridman en stichting voor eigentijdse klassieke muziek Gaudeamus begeleiden de avond muzikaal, historicus Dr. Laurien Crump van de Universiteit Utrecht zal spreken. Bezoekers kunnen zelf bepalen wat zij voor hun kaartje willen betalen, de volledige opbrengst gaat naar Giro555.

Vraag en antwoord in Theater Kikker

Theater Kikker organiseert dinsdagavond 8 maart een Q&A over de oorlog in Oekraïne. De Q&A wordt gegeven door historicus Dr. Laurien Crump van de Universiteit Utrecht, Tony van der Togt, Oost-Europa en Rusland specialist van het Clingendael instituut en Eefke van de Wouw van constructieve organisatie Get it Done. De avond is gratis bij te wonen, maar je moet je wel even aanmelden.

Benefietconcert

In het stadsklooster in Lombok wordt zondag 13 maart een benefietconcert gehouden. ‘s Avonds spelen diverse muzikanten vanaf 19:15 klassieke stukken. Voor de gelegenheid is een kwartet gevormd met violisten uit het Nederlands Kamerorkest, een professor altviool van het Utrechts Conservatorium en een cellodocent. Kaartjes kosten 15 euro, de opbrengst gaat naar Giro555.

FC Utrecht

Ook de fans van FC Utrecht, supportersgroep Utrecht Ultras, startten een actie: ze zamelen spullen in voor de Oekraïners. “Trouwe supporter Sergej, die deel uitmaakt van de supportersgroep Utrecht Ultras, is er daar een van”, schrijft FC Utrecht. Met de acties willen de fans hem en andere Oekraïners een hart onder de riem te steken.

Dinsdag gaat Sergej terug naar zijn geboorteplaats in Oekraïne. “De komende dagen kan iedereen die de actie wil steunen, spullen inzamelen en vervolgens afleveren bij de hoofdingang van Stadion Galgenwaard”, schrijft de voetbalclub. De supportersgroep vraagt onder meer om om baby- en/of kindervoeding, ingeblikt eten, medicijnen als pijnstillers, maandverband, tampons, slaapzakken en dekens.

Gratis Reizen

Verder kunnen Oekraïense vluchtelingen gratis reizen met het Utrechtse Syntus en met NS. Dat maakten de vervoersmaatschappijen dinsdag bekend. Ook reizen zij deze maand gratis met U-OV. Op vertoon van hun paspoort of identiteitskaart mogen ze mee met zowel bussen als trams.

Tijdelijke slaapplaatsen 

Ook de gemeente merkt dat veel Utrechters een bijdrage willen leveren. “Utrecht vindt het hartverwarmend dat veel inwoners in de stad zich (willen) inzetten voor mensen in een kwetsbare positie”, meldt de gemeente. Op de site deelt de gemeente een lijst met organisaties waar Utrechters hiervoor terecht kunnen.

Bijvoorbeeld bij Stichting Welkom in Utrecht: deze stichting brengt vluchtelingen in Utrecht en mensen uit de regio met elkaar in contact. “Onder andere door ontmoetingen en activiteiten op het gebied van taal, sport en cultuur, samen koken, wandelen en klussen.” Ook de Protestantse gemeente Utrecht wordt genoemd. Die vraagt kerken en hun achterban om tijdelijke slaapplaatsen, voor twee weken of langer. “Utrechters die vluchtelingen een tijdelijke slaapplaats willen aanbieden, kunnen dat via e-mail aan de PGU doorgeven.”

Eerder deze week werd bekend dat de gemeente hard op zoek is naar locaties waar vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen zouden kunnen worden. Daarbij wordt gekeken naar bestaande opvanglocaties, maar er wordt ook ‘out of the box’ gedacht. Zo wordt ook opvang in lege kantoorpanden of kerken onderzocht. “We doen daarbij een oproep aan eigenaren van panden in Utrecht die mogelijk geschikt kunnen zijn, zich te melden”, aldus het college van B&W.

Gekoppelde berichten

33 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Laten we beginnen met alle GL en D66 stemmers verplicht 1 vluchteling op te laten nemen. Verder iedereen die de afgelopen jaren heeft gedemonstreerd voor een ruimere opvang van vluchtelingen. Die krijgen er 2 te logeren. En dan alle donateurs aan NGO’s die zich bezighouden met vluchtelingen. Die krijgen er ook 1. Put your house where your mouth is.

 2. K

  Laten we beginnen met alle FVD stemmers de mogelijkheid te geven om hun Forumland in Siberië op te richten, daar voelen ze zich vast thuis. Verder krijgt elke wappie die gedemonstreerd heeft tegen de coronamaatregelen, onder invloed van Russische trollenfabrieken, dezelfde mogelijkheid (want hier is er immers sprake van een dictatuur). Put your Forumland where your heart is

 3. Peter

  “Verplicht”, JdV? Op basis waarvan denkt u dit te kunnen regelen? Gelukkig stemmen we in een stemhokje en niet onder de ogen van een dictator. Overigens stem ik niet op de partijen die u noemt.

 4. Koel Hoofd

  Ik maak me oprecht zorgen over het concept ‘tijdelijke slaapplaatsen’.
  Niemand weet hoe lang deze oorlog gaat duren, maar het zal zeker niet met een paar weken over zijn.
  Wat gaat er daarna met de vluchtelingen gebeuren?

  Nederland is namelijk nogal wispelturig in haar hedonistisch emotionele beleving. Pijnlijk voorbeeld, in voorjaar 2020 nog klappen voor de zorg en enkele maanden later schelden op de zorg omdat men niet kon feesten of op vakantie kon. Maar deze mensen kunnen niet worden weg- of teruggestuurd omdat het ‘even niet uitkomt’ of vakantie is en men ‘al 2 jaar niet op vakantie’ is geweest!

 5. Liza

  @JdV

  Ik voorheen D’66 stemmer, nu Volt, mijn man voorheen GL stemmer, nu Partij voor de Dieren, bieden momenteel al een onderdak aan een Oekraiens gezin. In het verleden hebben we al vaker mensen in nood geholpen. Uit binnen en buitenland. Wij geloven niet zo in grenzen.

  Wat doe jij? Behalve lekker online stoken en wellicht synpathie opwekken en stemmen voor een pro poetin, pro desinformatie, en pro oorlog partij…

 6. Hans

  @ JdV
  Dat u een voorstander bent van totalitaire regimes blijkt zonneklaar uit uw uitlatingen waarin het woord ‘verplicht’ leidend is.
  Welkom in het Poetin-vriendelijke Forumland.

 7. Geenstijl@Utrecht

  Het is onze plicht om deze mensen te helpen,dit zijn geen gelukzoekers, maar vrouwen kinderen,hun mannen zijn thuis gebleven om te vechten.

 8. Lombokker

  Ik neem aan dat alle ‘strijders’ die de afgelopen twee jaar tegen het onrecht van de coronamaatregelen in opstand kwamen zich nu massaal aanmelden bij het Oekraïense Vreemdelingenlegioen.

 9. Bill

  In het geval van de Oekraïners zie ik kans om in de leeglopende dorpen ruimte te creëren. Mocht dit langer (jaren?) duren dan kunnen er wellicht nieuwe integrerende communities worden gevormd, waarbij de Oekraïners wellicht van meerwaarde voor de Nederlandse economie kunnen zijn.

  Ik zie dit toch in een ander licht als de zg. overlastgevende gelukszoekers met een andere kijk op het leven dan onze “hardwerkende buren” uit Oekraïne. Laat Utrecht en Nederland een veilige haven zijn voor deze mensen.

 10. Realist

  @Peter. Het zou toch fantastisch zijn als alle GL en D66 stemmers opvangplekken beschikbaar stellen? Geweldig toch als jij je idealen daadwerkelijk in de praktijk kan brengen en een voorbeeld kan zijn voor anderen?

 11. Len

  Zo tijdelijk gaat dit allemaal niet zijn. We reageren allemaal emotioneel en vol empathie, wat prijzenswaardig is. Maar het is beter om eerst tot 10 te tellen en te beseffen wat voor ontzettend probleem dit allemaal weer kan gaan worden. Het is een grote adrenaline rush voor iedereen en vanuit die staat keuzes maken en allerlei toezeggingen doen is nou eenmaal niet de meest zuivere optie.

  Dat staat los van het feit dat ik vind dat iedereen die hulp nodig heeft, dat moet krijgen. En daarin draag ik zelf ook mijn bescheiden doch directe steentje bij.

 12. Pee

  Opvangen is mogelijk maar dan moeten ze wel die veilige-landers er eens uitgooien die zorgen er voor dat er geen plek meer is.
  En aangezien ze toch maar rotzooi lopen te trappen is dat gelijk een goede reden om ze weg te sturen.
  Maar waarom moeten die Oekraïners gelijk maar gehuisvest worden , gelijk een huis krijgen en nooit meer weggaan ?
  Ze kunnen toch terug als het weer kan?

 13. Pee

  @K
  Er zit meer waarheid in het bericht van JDV dan in dat van jou.

 14. JdV

  @Hans: En uw partij wil ons verplicht van het gas af en verplicht aan de fiets, maar dat vergeet u voor het gemak maar even omdat dat u minder goed uitkomt.
  @Liza: Ik vang niemand op. Opvang in de regio. Veiligelanders uberhaupt geen opvang. Dat is mijn motto.

 15. Speak Upje

  @pee

  Veilige landers WORDEN uitgezet. Kap nu eens met die desinfo.

  Echter, “ze” kunnen zo het vliegtuig terug weer pakken, want komen dus uit landen waarbij het makkelijk heen en weer vliegen is. Jij kan daar ook zo heen. Overigens heb je ook iets tegen echte vluchtelingen, dus je veilie landers argument is nogal goedkoop in deze.

  JdV heeft zelden gelijk. Misschien kan hij zelf iets gaan doen? Ipv van vingers te wijzen naar anderen? Anderen die wellicht al veel doen zonder dat hij het weet?

  Zoals srijden voor de vrijheid in Oekraiene? Ze zoeken nog dappere helden. Maar dat kan natuurlijk niet als je in pro-poetin-trollengroepen hebt “gestreden” tegen coronamaatregelen. Nou, wat een dictatuur hadden we. Bijna alle protesten vonden doorgang. Er werd pas ingegrepen bij misdragingen.

  Weet je waar je niet mag demonstreren? Waar je met 1 bordje in je hand en 1 uitgesproken zin al opgepakt wordt? Waar woorden verboden zijn, waar 15 jaar cel op staat? Toevallg die staat die Engel en consorten financieel sponsorde? Die staat die nu op burgers schiet tijdens evacuaties? Gisteren die dooie baby’s op het journaal gezien? Die omaatjes zien hollen voor hun leven?

 16. Liza

  @ jdV

  Nederland is de regio. Leg Oekraiëne naast zichzelf neer en je komt tot in Nederland. We moeten in de EU allemaal vluchtelingen opvangen. Polen, Duitsland, Tjechië, Slowakije, Bulgarije, Roemenië, Ooostenrijk, etc.. Met 4 miljoen verwachte vluchtelingen is er geen andere keus. Zeker ook gelet op de armere landen in het oosten kunnen we niet verwachten dat zij alles gaan opvangen. WIJ ZIJN DE REGIO. Dat zijn we aan on ze stand verplicht. Oekraiëne = Europa. Een van de enige redenen waarom zij geen EU-lid kunnen worden is vanwege de agressie van het buurland, terwijl ze het zelf willen, via hun democratisch gekozen regering. Vandaar dat de EU soepel en coulant is. Zo stelt de EU zich ook op als wij uit ons land moeten vluchten. Precies waarom je samenwerkingen aangaat. Wellicht kun je beter een Oekraiëne in de EU hebben dan een Hongarije.

  Waren we maar minder of niet afhankelijk van gas (en olie) uit dictaturen. De transitieslag had al veel eerder gemaakt moeten worden. Is niet gedaan vanwege geld en winstbejag. Alleen daarom al is het zinvol om in andere energievormen te investeren. Zon en wind zijn er gewoon. Die hoef je niet op te wekken.

  Jij met je verplicht de hele tijd trouwens. Je mindset klopt niet. Auto rijden is een keuze. Alleen aan keuzes hangen wel consequenties vast. Je hebt geen recht op een auto of wat voor voertuig dan ook. Het is een keuze. Aan een keuze hangen consequenties vast. We kunnen niet net blijven doen alsof dat niet zo is.

  Je uitspraken zijn Nederland op z’n smalst.

 17. JdV

  @Liza: Jij met je verplicht de hele tijd. We MOETEN vluchtelingen opvangen. Vluchtelingen opvangen is een keuze. Aan keuzes hangen consequenties vast. Door niet te kiezen voor kernenergie zijn we afhankelijk van dictaturen. Uit het Midden Oosten. Uit Rusland. Terwijl we al jaren onafhankelijk hadden kunnen zijn. 3 kerncentrales zijn voldoende om in combinatie met ons eigen gas en olie uit de Noordzee Nederland voor eeuwen te voorzien van energie. Geen opstoken van oerbossen onder het mom van biomassa, geen vogelhakselaars of bouwgrond verslindende zonneparken. Maar door mensen als jou is dat allemaal niet tot stand gekomen. Nederland op zijn smalst indeed.

 18. Scherpschutter

  Ten zeerste eens met JDV, met als enige verschil dat ik het opvangen van vluchtelingen in huis door links uiteraard zou willen beperken tot een morele verplichting, niet tot een verplichting van overheidswege.

  GL en D66 stemmers, iedereen die de afgelopen jaren heeft gedemonstreerd voor een ruimere opvang van vluchtelingen en donateurs aan NGO’s die nu GEEN vluchteling in huis nemen hebben zich werkelijk kapot te schamen voor hun hypocrisie. Daarin heeft JdV uiteraard een volledig valide en terecht punt.

 19. Realist

  @Speak Up

  Veilige landers worden ZELDEN uitgezet. Kap nu eens met het verdoezelen van de waarheid..

 20. Peter

  @Realist
  Als stemmers op bepaalde partijen verblijfsruimte ter beschikking willen stellen, is dat prima, hun eigen keuze. Ik viel alleen over de verplichte inkwartiering die JdV opperde.

 21. Yoshua

  Ik kan me vinden in het veranderen van de sociale huurwoningen.
  De verplichting die JVD stelt bij mensen die stemmen op D66 en GroenLinks, is onmogelijk, stemmen gebeurd anoniem.
  We moeten af van het westers privilege dat iedereen recht heeft op een eigen sociale huurwoning, maar niet de ruimte optimaal gebruikt.
  Twee personen in een 4 kamer woning is westers privilege, in niet westerse landen is dit ongebruikelijk.
  De komende jaren zullen we miljoenen mensen onderdak moeten gaan bieden, mensen in de sociale huur zullen sociaal moeten gaan delen in de beschikbare ruimte.
  Ik denk dat BIJ1 hier zeer goed op kan acteren, ze zeggen radicaal-links te zijn en hebben een broertje dood aan alles wat privéleges betreft.

  Het is een illusie dat Oekraïners tijdelijk hier zullen verblijven, de Russen trekken zich niet terug.
  Oekraïners willen niet in een land wonen dat wordt bezet door de Russen.
  Wanneer het een oorlog blijft tussen Oekraïne en Rusland, zitten de Oekraïners de komende 30 jaar in het westen.
  Wat veiligelanders betreft, Algerije is aangemerkt als onveilig, Algerijnen die hier al 20 of 30 jaar in de illegaliteit leven, hebben nu recht op verblijf en bescherming.
  Er gaan geen mensen terug, ook al beloofd rechts al 50 jaar dat ze echt terug moeten en zullen gaan, het is slechts propaganda, zet je een ongewenste uit op maandag, is die woensdag weer terug.

 22. Speak Upje

  @ Realist

  Kom maar eens met feiten die jouw gewazel onderbouwen, meneer die zo stellig roeptoetert. Jij roept en bewijst niets.

  Het COA en de IND hebben andere cijfers.

 23. Liza

  @ JdV

  Inderdaad. Vluchtelingen opvangen is een keuze van onze regering, onze 2e kamer (op 2 partijtjes na, van wie 1 geen partij is en 1 een marionet van Rusland) en wordt gesteund door de over- en overgrote meerderheid van onze Nederlanders. Ook vindt de EU, waaronder de commissie als het gekozen parlement, als de samenwerkende ministers in Europa, het aan onze stand verplicht om vluchtelingen op te vangen, omdat het mede europeanen betreft. Keuzes dus, waar jij het maar mee te doen hebt. Je verandert er niets aan.

  Daarnaast vind jij het aan jou om op een medium daar van alles over te roepen. Daar reageer ik dan weer op. Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten.

  En ja, in een samenleving moet je af en toe wat ja. Bevalt het je niet, daar is de deur.

  En hoe weet jij wat mijn standpunten wat betreft kerncentrales zijn? Door mensen zoals ik, pardon? Wat verbeeld jij jezelf eigenlijk?

  Ik heb dus Volt gestemd, die zijn pro-kernenergie. Nu jij weer.

 24. JdV

  @Speak Upje: Ik zag je oproep, voordat je weer paranoide wordt, ik ben niet realist.

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/inspectie-onvoldoende-grip-op-overlastgevende-asielzoekers~bc70a959/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

  Is de Volkskrant een betrouwbare bron voor jou?

  “Het gros van de overlastgevende asielzoekers bestaat uit jonge mannen uit landen als Marokko, Algerije, Libië en Tunesië. Ze maken nauwelijks kans op een verblijfsvergunning, maar hebben wel recht op opvang zolang hun procedure loopt.

  De politiek worstelt al jaren met deze groep ‘veiligelanders’, die zich moeilijk laten uitzetten omdat het land van herkomst weigert inreisdocumenten te verstrekken. Ook komt het voor dat de asielzoekers na verloop van tijd uit de opvang verdwijnen en daarmee ook uit het zicht van de overheid.

 25. Scherpschutter

  @Liza

  Mevrouw, het spijt me, maar sta me toe om uw betoog even deels te corrigeren. Dit rommeltje is nauwelijks te verdragen zo. Woorden hebben concrete betekenissen en ik stel voor dat u ze op de juiste wijze en in de juiste context gebruikt;

  1) “Europa” is een werelddeel. Niets meer of minder. Stop met het verwarren van begrippen als ‘E.U.’ en ‘Europa’. De begrippen hebben NIETS met elkaar te maken.
  2) E.U. is een afkorting van een corporate entiteit genaamd “Europese Unie”. Noem deze entiteit vooral niet “de” Europese Unie. Je noemt Siemens ook niet ‘de Siemens’ en Sony ook niet ‘de Sony’.
  3) “europese commissie” = Europese Commissie. Dat schrijf je met hoofdletters. Altijd. Waarom? Omdat het een coprorate entiteit is.
  4) Er bestaat niet zoiets als “samenwerkende ministers in Europa”. Er bestaan louter ministers die samenwerken binnen corporate entiteit ‘Europese Unie’ (afgekort als E.U.).
  5 “Oekraïne is Europa”. Oekraïne is een staat die zich op werelddeel Europa bevindt, net zoals Rusland een staat is die zich voor een groot deel op werelddeel Europa bevindt. Dat is direct ook het enige Europese aan Oekraïne.
  6) Oekraïne ligt totaal niet “in de regio”. Hoe verzint u het…De definitie van een “regio” is; aaneengesloten(!) geografisch gebied met een bepaald taalkundig, cultureel, demografisch en/of institutioneel karakter. Zimbabwe ligt evenveel in regio van Nederland of de E.U. als Oekraïne.
  7) Volt is helemaal niet “pro-kernenergie”. Volt is TEGEN kernenergie. Ze willen kernenergie alleen tijdelijk opschalen, met als doel om kernenergie weer af te schaffen op termijn.
  8) “Oekraiëne” spelt u; ‘Oekraïne’.

  Zo kan ik nog wel een half uur doorgaan (de verbijsterende epistemologische totaal-chaos in uw betoog laat ik bijvoorbeeld nog geheel buiten beschouwing), maar ik stel voor dat u nu de eerste kwaliteitsslag zelf even maakt, om uiteindelijk te komen tot een schrijfsel dat in ieder geval kant raakt. De wal komt dan nog wel een keer.

 26. Speak Upje

  @ JdV

  Buiten dat je iets vertelt dat ik onderschrijf en de meeste mensen weten, namelijk dat veiligelanders voor overlast en criminaliteit zorgen, bewijs je ook namens Realist niets.

  De Nederlandse overheid zet veilige landers na de procedures namelijk gewoon uit. Dat is een feit. Dat trekt realist in twijfel, echter heeft hij of heb jii geen gelijk.

  Dat het een moeilijke groep is onderschrijf ik en dat je voor hen beter 1000 echte vluchtelingen kan opvangen ook.

  Het is een moeilijke groep, omdat zij gewoon legaal Nedeland binnen kan. Dat is iets dat moeilijk op te lossen zal zijn. Wat je dus doet is procedures tot uitzetten starten. Deze kosten helaas tijd en geld. O.a. door inzet van advocaten.

  Dat was mijn punt.

 27. Realist

  @Speak Up. Vervelend hè dat de waarheid langzamerhand bekend wordt bij het brede publiek. Lees de vele artikelen die er zijn over de problemen met veiligelanders en het uitzetten ervan eens rustig door. Zet wel even je linksroze bril af en schrik niet van de overige immigratiecijfers en de enorme kosten en druk daarvan op de maatschappij. De waarheid verdoezelen is een kwalijke zaak, zeker nu, nu de opvangplekken voor echte vluchtelingen schaars zijn.

 28. Speak Upje

  @ Realist

  Volgens mij BEAAM ik dat er problemen zijn met veiligelanders, of niet soms?

  Neemt niet weg dat jij hier niet zomaar gewoon niet kloppende onzin mag poneren toch?

  Verder ben ik niet links. Ik heb een zonnebril met blauwe glazen.

  Als migratieproblemen oplossen zo eenvoudig was, zou het niet zo’n probleem zijn. Hoe strikter je beleid, hoe meer illegalen (en hoe meer problemen). Migratie naar het rijke en veilige westen voorkom je er niet mee.

  Blijft er bij jou en je medestanders alleen maar harde en stoere taal over.

 29. Ton

  @ Jvd, Misschuttert e.a.
  “Laten we beginnen met alle GL en D66 stemmers verplicht 1 vluchteling op te laten nemen.”
  Onzin.
  Ik vind dat jullie (eventuele) kinderen recht hebben op goed onderwijs.
  Ik wil daar naar vermogen graag aan bijdragen
  Maar troost je, ik ben echt niet van plan om ze persoonlijk thuisonderwijs te geven.
  En wees gerust, ik voel om ook niet geroepen om op mijn keukentafel de amandelen te knippen, als dat nodig mocht zijn.
  Ik hoop niet dat je me nu het recht ontzegt om voor goede gezondheidszorg te pleiten ?
  Ik voel wel de morele plicht hier naar vermogen aan bij te dragen.

 30. Scherpschutter

  @Ton

  Dus wat je eigenlijk zegt is dat jij allemaal idealen hebt waarvoor anderen maar moeten betalen, dit zodat jij je idealen niet in de praktijk hoeft te brengen door zelf een vluchteling in huis te nemen en werkelijk naar vermogen hoeft bij te dragen…

  Helder, Ton.

 31. Ton

  @ Misschuttert
  Weer mis, dat zeg ik dus niet.

 32. Confusius

  Het is humaan om oorlogsvluchtelingen op te vangen. Hoopt eenieder zelf ook mee te maken in een ander land, mocht de situatie zich voor doen. De kans dat dit gebeurd zou wel eens veel dichterbij kunnen liggen dan we nu vermoeden.

  Overigens vermoed ik dat de misschutterts van deze wereld de eersten zijn die met de staart tussen de benen het hazenpad kiezen. Het zijn zeker niet de moedigen die met de rest van het dorp proberen een tank tot stoppen te brengen. De ervaring en het verleden leert dat dat toetsenbordridders vaak maar zwakkelingen zijn namelijk.

 33. Scherpschutter

  @Confusius

  “Overigens vermoed ik dat de misschutterts van deze wereld de eersten zijn die met de staart tussen de benen het hazenpad kiezen.”

  Absoluut! Mijn exitstrategie ligt al jaren klaar (waarschuw al jaren voor deze etatistische puinhopen) en nog voor het eerste schot is gelost, ben ik in veiligheid ver hier vandaan. Ik heb geen ene moer te maken met de bestuurders van organisaties als de E.U., NAVO, Oekraïne of de Russische Federatie, noch met welk groepje mensen dan ook dat zich identificeert als vertegenwoordigers van deze obscure groepjes warmongers. Ik wens als individu met rust gelaten te worden en als dat niet kan op dit stukje land dan zijn er genoeg andere stukjes land waar dat wel kan. Vraag maar aan de Oranjes.

  Dus! Ik wens u veel plezier en sterkte met het terugkoppen van de .50 kogels uit de laser-guided sniper met smart-bullits van Dimitri, terwijl u met trillende stem het Wilhelmus neuriet in een natte loopgraaf in Ameliswaard langs de A27, in uw uniform met E.U. vlaggetjes erop en een geweer uit WOII (meer hebben we niet omdat uw organisatieleiders u en de overheid meenden te moeten ontwapenen), terwijl u luistert naar de nieuwste podcast van die ochtend waarin ene Duitse mevrouw die Ursula heet u moed inspreekt…

  En nét op het moment dat de aan de boom geketende Extinction Rebellion activist met Frans Timmermans tattoo naast u begint te gillen wat voor een klootzak u wel niet bent omdat u de arme kostbare bomen tot doelwit maakt, zal ik aan u denken als ik bij 30 graden in mn short aan het strand een ijskoud kokosnootje met wat rum leeg zuip in de tropen, met familie en vrienden. Misschien kom ik Maxima wel tegen. Doen we een dansje…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).