Een geslaagde kerst in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Een geslaagde kerst in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Een geslaagde kerst in Utrecht

Een geslaagde kerst in Utrecht
The most wonderful time of the year staat weer voor de deur. Heerlijk genieten met familie, vrienden, buren en kennissen van de Kerst. Ook in Utrecht zijn er dit jaar weer leuke evenementen te vinden rondom Kerst.

The most wonderful time of the year staat weer voor de deur. Heerlijk genieten met familie, vrienden, buren en kennissen van de Kerst. Ook in Utrecht zijn er dit jaar weer leuke evenementen te vinden rondom Kerst.

Zelf jouw huis versieren

Natuurlijk is het aan jezelf om alvast in de kerstsfeer te komen. Steeds vaker zetten mensen hun boom al eerder op. In deze donkere tijd hebben we wat gezelligheid en licht nodig en met de coronacrisis zit je meer thuis. Het is dus niet meer vreemd als je in november de boom al opzet. Als je de kerstboom al in huis wilt halen, kies dan wel voor een kunstkerstboom. Zo voorkom je dat jouw kerstboom voor de Kerst al is uitgevallen.

Steeds vaker kiezen mensen ook voor een gekleurde kerstboom. Dankzij de kunstkerstbomen kan ook met kleuren gevarieerd worden. De meest voorkomende kleuren zijn, naast groen, de witte en zwarte kerstboom. Als je kiest voor een andere kleur boom dan de groene, weet je zeker dat je een eyecatcher in huis hebt. Daarnaast zijn de kleuren van de versieringen gemakkelijker te combineren met wit of zwart.

Tuincentra en kerstmarkten

Met een bezoekje aan tuincentra kom je ook al helemaal in de kerstsfeer. Zo kun je bij tuincentrum Steck van 1 november tot en met 9 januari Kerst op en top beleven. Of je nou zoekt naar een mooi kerstcadeau of schitterende decoratie. Ben je meer van het struinen langs verschillende kraampjes? Utrecht organiseert veel kerstmarkten, zoals de Kerstfair Huis Doorn, de Swan Market of Winter World. Op de kerstmarkten kun je genieten van warme chocolademelk, glühwein en ook kinderen kunnen zich hier prima vermaken.

Ook de grootste kerstmarkt van de Benelux is in onze mooie stad. Op het terrein van Kasteel de Haar is de Country & Christmas Fair. Deze markt is geopend van 23 tot 28 november, van 10:00 tot 22:00. Er is voor iedereen wel wat leuks te krijgen. Woonaccessoires, cosmeticaproducten, antiek en kerstartikelen. Daarnaast zijn er typische lekkernijen te krijgen die horen bij de winter. Ook is er een prachtige licht- en watershow en kun je opwarmen bij de vele vuurkorfen.

Culinaire kerst

Wil je tijdens Kerst heerlijk dineren? Utrecht kent vele restaurantjes waar je kunt genieten van prachtige Kerst-arrangementen. Maar, je kunt er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met een heerlijk Kerstdiner. Zo kun je bij de slager rollade halen, of je gaat aan de slag met een heerlijke soep. En mocht je gasten op bezoek krijgen die niet uit Utrecht komen, is het natuurlijk leuk om een Utrechts gerecht voor te schotelen. Zo kun je kiezen voor de Utrechtse theerandjes, de Utrechtse Sprits of vijf- en zevenschaft.

Wil je thuis eten, maar zelf niet in de keuken staan? Utrecht kent ook vele cateringbedrijven die het kerstdiner tot een succes maken. Zo kun jij alle tijd nemen voor de gasten, de cadeautje en de mooiste kerstwensen. Zonder veel voorbereidingswerk kun je heerlijk dineren en genieten van een mooie Kerst.