Een nieuwe coronapatiënt in de stad; 26 Utrechters besmet met het virus | De Utrechtse Internet Courant Een nieuwe coronapatiënt in de stad; 26 Utrechters besmet met het virus | De Utrechtse Internet Courant

Een nieuwe coronapatiënt in de stad; 26 Utrechters besmet met het virus

Een nieuwe coronapatiënt in de stad; 26 Utrechters besmet met het virus
Er is één nieuwe coronabesmetting vastgesteld in Utrecht. Het totale aantal mensen waarbij het virus is bevestigd ligt nu op 26. In heel Nederland zijn er sinds gisteren 190 nieuwe patiënten bijgekomen. Dat meldt het RIVM.

Er is één nieuwe coronabesmetting vastgesteld in Utrecht. Het totale aantal mensen waarbij het virus is bevestigd ligt nu op 26. In heel Nederland zijn er sinds gisteren 190 nieuwe patiënten bijgekomen. Dat meldt het RIVM.

In totaal is er nu bij 804 Nederlanders het coronavirus vastgesteld. 179 daarvan werken in de zorg, een groep die vaker dan anderen wordt gecontroleerd.

Sinds gisteren zijn er vijf mensen door het virus overleden. Volgens het RIVM gaat het in alle gevallen om ouderen. Sinds de uitbraak in Nederland zijn er nu tien mensen omgekomen door het coronavirus.

Het kabinet heeft donderdag een reeks aan maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus in te dammen. Eén van die maatregelen is dat alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen moeten worden geschrapt. Bekijk hier welke gevolgen dat voor Utrecht heeft.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Een kleine projectie. Met het cijfer van vandaag (804) kom je bij 15% registratie van besmettingen die minimaal 14 dagen geleden hebben plaatsgevonden en vertienvoudiging in de afgelopen 2 weken uit op 53.600 besmette mensen in NL vandaag. Een stijging van 30% in één dag tov van gisteren toen het er 40.930 waren. De afgelopen 24 uur zijn er dan 12.670 besmettingen bijgekomen. In totaal is 0,3% van de Nederlanders besmettelijk. Over twee weken een 500.000 (2,8%). Als 1% op de IC belandt, dan zijn er over twee weken 5000 IC-bedden nodig. Deze overheid heeft er 1150 (deels nog in planning). Een factor 4,3 te weinig. 77% van de Covid-patienten die over 2 weken Intensive care nodig hebben, zullen dat dus niet kunnen krijgen. De weken daarna…? Daar zal ik het maar niet over hebben.

  Brace for impact. Het zal alleen maar harder en harder gaan.

 2. HArry

  O, nog maar 1. Dan vlakt het al stevig af. Maandag dus gewoon weer business as usual.

  Of zijn na de medicijnen nu de testkitjes ook al op?

  Wie had ook alweer de gezondheidszorg geprivatiseerd, ziekhuizen op de nul lijn gezet en kapot bezuinigd? Gut wie was dat ook alweer? Schier me even niet meer te binnen.

 3. Corona Crisis

  inderdaad , als je heel weinig testen beschikbaar hebt , zijn er officieel ook weing gemeten besmettingen.
  Het genoemde aantal is denk ik absoluut niet representatief, ligt vele malen hoger..
  Het is wijs daarom indien je enige klachten al hebt en zelf jong bent , je sociale verantwoordelijkheid te nemen en maximaal contacten te vermijden. Ook familie etc.
  Hiermee kan je ouderen en zwakkeren met medische problemen echt helpen.

 4. Paul

  Ongeveer de helft van de stads inwoners woont alleen. Het is dus heel logisch en verstandig dat ze eten hamsteren zodat ze pakweg 1.5 week niet perse ziek naar de winkel toe hoeven en andere niet KUNNEN besmetten.

 5. Bromsnor

  @ Scherpschutter, gelukkig heb ik genoeg wc papier ingeslagen 🙂

 6. wollie

  if there’s somethin’ strange
  in your neighborhood
  who ya gonna call?

 7. Frits

  @Scherpschutter,
  Jouw luchtfietserij bevat een ernstige redenatiefout.

  Jij gaat ervan uit dat er nu ca. 55 duizend mensen besmet zijn met corona. Er liggen nu 50 patiënten met het coronavirus op de IC. Dat is 0,09% van het aantal gevallen, en niet 1%. Bij 500.000 onbevestigde gevallen, zouden we dan 450 patiënten op de IC hebben.

 8. Ton

  Geen paniek zaaien. Een paar feiten bijvoorbeeld.
  Bij het UMC werken ongeveer 12.000 mensen. Deze mensen worden uiteraard goed gevolgd m.b.t. tot besmetting. Dat is een van de eerste prioriteiten. En er zijn daarvoor gelukkig voldoende testmogelijkheden beschikbaar. Ieder verdenking is getest.
  Voor zover ik weet bleek er maar EEN persoon besmet. Deze was in Noord-Italië geweest. (Met het oog op morgen, 13-03-2020, viroloog UMC)

 9. Marcel

  Wereldwijd gaan er 500000 mensen dood aan de griep. Daar hoor je nooit iemand over. Wereldwijd worden er meer mensen gedood door honger en wapengeweld. Dan komt er een vreemd nieuw griepje aan en alles moet op slot. Kunnen we dat ook niet doen bij alle zieke elementen die de mens doet in bovengenoemde gevallen? Dit zou een aanzet kunnen zijn met als tekst: imagine there is no……

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).