Een van de partijen voor Nieuwe Zandpad trekt zich terug | De Utrechtse Internet Courant Een van de partijen voor Nieuwe Zandpad trekt zich terug | De Utrechtse Internet Courant

Een van de partijen voor Nieuwe Zandpad trekt zich terug

Een van de partijen voor Nieuwe Zandpad trekt zich terug
Een voormalig prostitutieboot aan het Zandpad. Foto: DUIC
Een van de twee partijen die in gesprek waren met de gemeente over de exploitatie van het Nieuwe Zandpad heeft zich teruggetrokken. Deze partij wilde de eerste 32 werkruimten vanaf de Vecht verhuren, maar dat bleek niet mogelijk.

Een van de twee partijen die in gesprek waren met de gemeente over de exploitatie van het Nieuwe Zandpad heeft zich teruggetrokken. Deze partij wilde de eerste 32 werkruimten vanaf de Vecht verhuren, maar dat bleek niet mogelijk.

Het Nieuwe Zandpad moet een plek worden waar sekswerkers veilig hun beroep kunnen uitoefenen. Op basis van inschrijvingen is het project aan twee marktpartijen voorlopig gegund. Met beide partijen zijn gesprekken gevoerd over de uitwerking van hun plannen. “Met de partij die als eerste is geëindigd wordt op dit moment onderhandeld over de ondertekening van een intentieovereenkomst. Dit duurt langer dan gedacht”, schrijft de burgemeester in een brief aan de raad.

Tijdens een van de laatste gesprekken met de gemeente heeft de tweede partij besloten zich terug te trekken. De eigenaar/exploitant voor 32 werkruimten kon ‘haar plan niet kan realiseren op de plek in het Nieuwe Zandpad waar haar voorkeur naar uit gaat”. Dat hadden de eerste 32 werkruimten vanaf de Vecht moeten zijn.

Er mogen maximaal 162 plekken komen op het Nieuwe Zandpad. Als er maar 98 plekken worden gevuld is er toch weer ruimte voor andere partijen. Er hebben zich nog drie exploitanten gemeld, daar worden nu verkennende gesprekken mee gevoerd. Op z’n vroegst kan er in de zomer worden begonnen met het bouwrijp maken van het resterende deel van het terrein.

3 Reacties

Reageren
 1. Bernard Tomlow

  Bericht DUIC 18-12-2014:

  De nieuwe poging om investeerders te vinden voor de prostitutiezone aan het Zandpad is mislukt. Dat laat burgemeester Jan van Zanen weten in een brief aan de raad. Afgelopen zomer werd al bekend dat bouwbedrijven te veel onzekerheden zien in de bouw van de werkplekken voor de prostituees bij het nieuwe Zandpad. De gemeente moest daarom concluderen dat de komst van de nieuwe prostitutiezone weer vertraging oploopt. Volgens de huidige planning moeten de werkruimten in het voorjaar van 2017 opgeleverd worden.

  Ach,burgemeester ,sometimes you win, sometimes you ……

 2. mees kees

  Gebed zonder einde….Gemeente had nooit Non Nobis moeten weigeren. Uitgelezen kandidaat. Gemeente wilde toch een veilige werkplek! Lees: http://www.nonnobisinactie.nl
  En het is geen schande als je terugkomt op een eerdere beslissing, beste gemeente!

 3. BW

  Zonder de gemeente helemaal vrij te willen pleiten, het lijkt me best een lastige zoektocht. Je wil geen penose als exploitant, maar de doorsnee brave ondernemer gaat zich echt niet bezighouden met prostitutie. Anders gezegd: je wil geen alcoholist, maar iemand moet wel van een biertje houden (of zo).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).