Eerlijke vinder in De Meern zorgt dat 1.000 euro terugkomt bij eigenaar Eerlijke vinder in De Meern zorgt dat 1.000 euro terugkomt bij eigenaar

Eerlijke vinder in De Meern zorgt dat 1.000 euro terugkomt bij eigenaar

Eerlijke vinder in De Meern zorgt dat 1.000 euro terugkomt bij eigenaar
Stockfoto
Een eerlijke vinder heeft in De Meern in Utrecht de oorspronkelijke eigenaar van 1.000 euro heel gelukkig gemaakt. De politie complimenteert de vrouw maandagochtend. “Een 10 voor eerlijkheid en een zuiver geweten.”

Een eerlijke vinder heeft in De Meern in Utrecht de oorspronkelijke eigenaar van 1.000 euro heel gelukkig gemaakt. De politie complimenteert de vrouw maandagochtend. “Een 10 voor eerlijkheid en een zuiver geweten.”

De 1.000 euro bleef achter in een geldautomaat in De Meern. Een vrouw ontdekte het achtergebleven geld in de automaat en belde de politie.

De politie kon vervolgens de eigenaar van het geld opsporen en heeft het bij diegene teruggebracht. “Het geld is inmiddels bij een hele, hele blije eigenaar”, laat de politie weten via Twitter.

9 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Vreemd verhaal. Normaal gesproken gaat een geld automaat het geld dat blijft liggen in de uitgeeflade na een korte tijd afstorten. Vervolgens komt er dan bij de eerstvolgende servicebeurt een kasverschil van 1000 euro aan het licht, waarna de bank kan nagaan van wie de 1000 euro is en deze alsnog weer wordt bijgeschreven op de rekening van degene die het geld opnam. Voor zover mij bekend gaat een automaat niet open als er geld in de uitgiftelade zit. Pas na het innemen van het geld is de automaat weer te gebruiken.

 2. Anne Fleur

  De fiscus wil ook direct weten wat degene met dat cashgeld gaat doen.

 3. Ineke

  Een heel fijn bericht!

 4. Pee

  Als je gaat pinnen hoe kan je dan het geld vergeten mee te nemen?

 5. Grammar N.

  Fijn dat het geen halve, halve blije eigenaar is in ieder geval! Het verschil tussen een bijwoord en bijvoeglijk naamwoord blijkt toch lastig.

 6. bawang putih

  wellicht dat door storing de lade bij pinner niet openging, en bij volgende klant wel?

 7. Kadoendra

  @Pee

  “Als je gaat pinnen hoe kan je dan het geld vergeten mee te nemen?”

  Ik heb wel eens meegemaakt dat ik stond te wachten achter een persoon bij een pinautomaat en dat de persoon voor mij geld uit de automaat haalde en al roepend het geld naar een oude man bracht die het geld gepind had maar het niet had meegenomen.

  De man was al aardig op leeftijd, dus het is goed mogelijk dat dat ook in het bovenstaande verhaal aan de orde was.

 8. Koel Hoofd

  @Kadoendra
  Ik was heel lang geleden druk in gesprek met iemand tijdens het pinnen, en pakte wel mijn pasje uit de automaat maar niet de 50 gulden. Toen ik er 25 meter verderop achterkwam en een sprintje trok terug naar de automaat, was dat geld al weg.
  Een van de honderden junkies die HC toen rijk was is er ongetwijfeld heel blij mee geweest.
  Het was een goeie les in concentratie, het is me sindsdien nooit meer gebeurd….

 9. Kadoendra

  @Koel Hoofd

  50,- gulden, dat is inderdaad heel lang geleden!

  Dat waren ook zeer mooie biljetten met die zonnebloem erop, maar het biljet van 250,- met die vuurtoren was misschien nog mooier en gelukkig voor jou was het niet een biljet van 250,- die je kwijt bent geraakt!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).