Eerste biologische Frietwinkel in Utrecht opent in augustus haar deuren in de Vinkenburgstraat - De Utrechtse Internet Courant Eerste biologische Frietwinkel in Utrecht opent in augustus haar deuren in de Vinkenburgstraat - De Utrechtse Internet Courant

Eerste biologische Frietwinkel in Utrecht opent in augustus haar deuren in de Vinkenburgstraat

Eerste biologische Frietwinkel in Utrecht opent in augustus haar deuren in de Vinkenburgstraat

In het straatje tussen de Oudegracht en de Neude opent midden augustus de eerste biologische Frietwinkel van Utrecht. Eigenaar Roderick Heijning: “We bieden een totáál andere beleving dan een snackbar.”

Tijdens zijn studie Maatschappelijk, Werk en Dienstverlening bedacht Roderick Heijning (26) de frietfiets. Dat was twee jaar geleden. Inmiddels heeft hij samen met Siem van Bruggen (27) een bedrijf dat zich richt op ‘biofood’.

In augustus komen de twee jonge ondernemers met de eerste biologische Frietwinkel van Utrecht. Waarom deze uitbreiding? Heijning: “Er rijden nu drie frietfietsen door Nederland en binnenkort ook één in België. In Utrecht staan we elke vrijdag op de biologische markt. Met de Frietwinkel kunnen we voorbijgangers straks zeven dagen per week biologische friet aanbieden. De friet is vers gesneden, zoals het hoort.”

Geen snackbar

De Frietwinkel wordt “absoluut geen snackbar”, aldus Heijning. “Wij bieden een totáál andere beleving. Als we in augustus open gaan, zal je zien dat er niks is wat je aan een snackbar doet denken. We krijgen niet van die vitrines en tegeltjes zoals je die ziet in een gemiddelde snackbar.”

Heijning zegt dat ze het qua aanbod simpel willen houden. “Geen honderd verschillende producten. Wij houden het basic: biologische friet, vier soorten kroketten en een seizoenssalade.” Ook kun je bij de Frietwinkel terecht voor een biologisch biertje.

De streefdatum van de opening is 15 augustus. “Maar pin mij daar niet op vast,” zegt Heijning. “Via onze nieuwsbrief kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van alle voorbereidingen.”

DUIC sprak twee jaar gelden met Heijning en Van Bruggen over de Frietfiets

22 Reacties

Reageren
 1. waldorff

  1) ben benieuwd
  2)god zij dank niet nog een koffie/latte/cappucino bar…..

 2. Jan Scherjon

  Toch wel op Bio gas verhit ,want dat proef je en
  met Biologisch geld betalen.

 3. Lekkage

  Bio is allang onderdeel van de reguliere voedsel industrie. Net zo onbetrouwbaar en giftig als de normale producten (uitzonderingen daar gelaten)
  Hier ter info, mits je hebt opgelegd bij Duitse les 🙂
  http://future.arte.tv/de/bio-illusion

 4. bork

  De Frietwinkel wordt “absoluut geen snackbar”, aldus Heijning. “Wij bieden een totáál andere beleving.
  Zal mij benieuwen, ik wil in een snackbar gewoon een vette hap, niks anders, anders ga ik wel naar de bakker bijvoorbeeld voor brood, toch?

 5. Ties

  Een friettent waar je ook een fatsoenlijke salade bij kan bestellen, top idee!

 6. Leo Mesman

  Volgens mij wordt deze onderneming wel een succes. Er zijn genoeg mensen in Utrecht die wel stijl en smaak hebben.

 7. bork

  @Leo Mesman: Volgens mij wordt deze onderneming wel een succes. Er zijn genoeg mensen in Utrecht die wel stijl en smaak hebben.
  Zeker maar dan ga je toch niet naar een friettent?????

 8. Sjors

  Dus wij krijgen bio friet en onze patat die wij kennen komt uit een laboratorium en is een chemische samenstelling.
  Als je friet wil dan ga je naar Brabant of Limburg daar verkopen ze friet Utrecht moet geen friet die wil patat, dat is altijd zo geweest.
  Je lijkt absoluut niet op een snackbar maar verkoopt wel alles wat een snackbar verkoopt maar de keuze is minder.
  Kom op zeg een ordinaire patatverkoper die denkt interessant te kunnen zijn door het patat een friet te noemen.

 9. MarkJan

  De negatieve geluiden die ik hoor, zijn dezelfde die klonken toen Meneer Smakers begon. Hamburgers 2.0. Was geen markt voor. Heeft nu 2e zaak geopend aan de Twijnstraat. I rest my case.

 10. Leo Mesman

  @Sjors: als Utrecht alleen maar gewend is aan die staafjes gebakken puree, “patat” genaamd, wordt het hoog tijd dat het kennismaakt met echte friet van vers gesneden aardappel. Bovendien zijn er heel wat Utrechters die afkomstig zijn uit Brabant en Limburg en wel weer eens een lekker frietje willen eten. Graag met biologische mayonaise.

 11. bork

  @markjan, dat is marketingtecnisch heel knap dat mensen daar in tuinen dat zegt genoeg over het soort publiek dat daar heen gaat. Het blijven stukjes gemalen vlees op een broodje, meer niet.

 12. Robb

  En dan zeker een bakkie friet voor 4 biologische woekereuros?
  Ik vind het een erg schattig idee hoor maar een beetje naief. Ik geef ze 6 maanden dan zijn ze failliet.

 13. Utrechter

  Haha ik ga liever naar de echte basis een goede Nederlandse snackbar waar je goede patat krijgt een lekkere snack en een goed belegd broodje. Ik ga bij de Frietwinkel zeker niet kopen, teveel bla bla en als ze het nu al hebben over franchise terwijl de formule zich zelf niet eens heeft bewezen zegt genoeg en kan ik me bij Robb aansluiten die zijn binnen 6 maanden failliet. Hoogmoed komt voor den val!

 14. Mario

  De friet van Heijning is heerlijk, en ook nog eerlijk. Wat is het probleem precies?
  Vervelend negatief commentaar ook altijd.

 15. jeroen

  Dit gaat een succes worden. En terecht.

 16. Joyce

  Biologische zelf gesneden patat (of friet, noem het zoals je het wilt) is zoveel beter dan die ingevroren aardappelpuree reepjes die je overal al krijgt. utrecht heeft meer goede snacks nodig, en die komen er sneller dan jullie denken. als je het verschil proeft, wil je niet meer naar de mac (alleen als je smaakpapillen al verpest zijn)

 17. Joost

  Het is opvallend dat het negatieve commentaar tevens volslagen stompzinnig commentaar is.
  Die mensen hebben niets gezien en niets geproefd en schrijven niettemin het geweldige Frietwinkel-idee vervolgens in uitermate slecht Nederlands de grond in.
  Ik heb de frieten van Dapp geproefd -en vaak ook- en die frieten zijn echt verschrikkelijk lekker. Bio aardappelen, bio olie, bio mayo. Allemaal PUUR.

 18. Annemiek

  Leuk, Roderick, dat je een eigen biologische frietwinkel gaat openen. We komen zeker proeven. Gaat niets boven versgesneden, biologische frietjes. Mmmm.

 19. Raf

  Aan de goede smaak zal het niet liggen. De frites vind ik erg lekker.

 20. Joost

  Robb en Utrechter, wat een stompzinnige reactie. Duidelijk is dat jullie geen ondernemer zijn, of wel, maar dan heel bange. Als alles zou gaan volgens jullie mentaliteit zouden we nog in het stenen tijdperk leven. Net als jullie.

 21. alexandra

  Geweldig! Denken jullie ook aan de veganisten? [saladeoptie, biovegakroket [in aparte olie gebakken, toch?]
  Ik maak altijd zelf mijn eigen veganaise en die is heerlijk! Recept hebben?
  Succes mensen!

 22. Doreth

  Heerlijk gegeten! Zulke lekkere echte friet en perfect stoofvlees Geweldig initiatief.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).