Eerste commerciële snelteststraat voor corona in Utrecht gaat open: uitslag binnen een kwartier Eerste commerciële snelteststraat voor corona in Utrecht gaat open: uitslag binnen een kwartier

Eerste commerciële snelteststraat voor corona in Utrecht gaat open: uitslag binnen een kwartier

Eerste commerciële snelteststraat voor corona in Utrecht gaat open: uitslag binnen een kwartier
Bij de Utrechtse Stadsvrijheid opent dinsdag een snelteststraat voor corona. Het gaat om een commercieel initiatief waarbij klanten binnen 15 minuten een uitslag krijgen.

Bij de Utrechtse Stadsvrijheid opent dinsdag een snelteststraat voor corona. Het gaat om een commercieel initiatief waarbij klanten binnen 15 minuten een uitslag krijgen.

Steeds meer commerciële bedrijven bieden tegen betaling sneltesten aan. Sommige van de partijen komen bij klanten thuis in Utrecht, nu opent er morgen ook een snelteststraat.

Zorgbedrijf Lead Healthcare gebruikt sneltesten van Abbott of Roche. De uitslag is er binnen een kwartier. De tests worden afgenomen met een neusswap en binnen 15 minuten is het resultaat beschikbaar. De kosten zijn 119,79 euro en mensen moeten vooraf reserveren.

Positieve testresultaten worden doorgegeven aan de GGD ten behoeve van het bron- en contactonderzoek.

Betrouwbaarheid

De Rijksoverheid laat weten dat commerciele sneltesten positief kunnen bijdragen aan de aanpak van het coronavirus, maar waarschuwt wel voor de vele verschillende sneltesten die door commerciële partijen worden aangeboden omdat ze niet altijd even betrouwbaar zijn.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de kwaliteit van deze commerciële tests. De IGJ kan ingrijpen als testen niet volgens wet- en regelgeving op de markt zijn gekomen of worden toegepast. Volgens Lead Healthcare voldoen hun sneltesten aan de eisen. De IGJ adviseert mensen om zich te melden bij de GGD na een positieve testuitslag.

14 Reacties

Reageren
 1. isabelle

  De Utrechtse Stadsvrijheid = DUS = over de Demkabrug, tegenover Theo Pouw, rechts van de brug. Aan het Amsterdam Rijnkanaal.

  Waarom niet even een adres erbij vermelden? We hebben het hier niet over de Domtoren hoor….

 2. Wim Vreeswijk

  119,79 voor een sneltest? Dus dat gaat ‘m niet worden voor veel gearmoediseerde Utrechters. Laat het ziekenfonds of de Rijksoverheid maar bijspringen !

 3. anna

  Goed dat er nu testen worden ingezet die snel en blijkbaar betrouwbaar zijn. Wel weer jammer dat je met een klein budget deze test niet doet.
  Want kaching, de kassa rinkelt al gauw op meer dan 100 euro voor deze test.. GGD en overheid kan deze test ook inzetten. tenslotte gata het om welzijn en wil je dat mensen aan de slag blijven. Voor kleine ondernemers tikt dit ook al aardig aan als je werknemers laat testen.

 4. MJPD

  Was eerst 99 Euro en nu bijna 120 Euro. Dat hele Coronatesten is een groot verdienmodel geworden. Moet ook zo’n test ondergaan en doet het via de officiële weg. Vanmorgen ingelogd en kan morgenavond reeds terecht. Gratis en veel betrouwbaar dus dan die sneltesten.

 5. JdV

  Prima dat deze optie er nu is. Ik zou ook liever in een prive-achtige omgeving afspreken voor een test dan tussen het volk in een gore wachtkamer met een autoweek uit 2002 te zitten wachten tot je een keer wordt geholpen. Had je nog geen Covid dan heb je het daar waarschijnlijk opgelopen. Prima voor arme mensen maar voor mij geen optie.

 6. MJPD

  @anna
  Blijkbaar betrouwbaar? Het artikel en de Rijksoverheid stelt juist dat de sneltesten “niet altijd even betrouwbaar zijn”…

 7. MJPD

  @JdV
  Lekker quasi-elitair weer. Blijkbaar bent u lang niet meer buiten geweest en/of het nieuws gevolgd? Er zijn namelijk test’straten’en dat impliceert geen wachtkamer wat je juist eerder verwacht bij de commerciele testers. Maar het is natuurlijk uw goed recht om veel geld te betalen voor een test die niet altijd als even betrouwbaar wordt geacht.

 8. De count

  Teststraten werken prima als capaciteit en snelheid uitslagen op orde zouden zijn. Goed dat er nu keuze is, zeker ook voor bedrijven etc die snel hun personeel willen testen. Al weet ik natuurlijk niet hoe snel je bij de sneltest terecht kan. Qua teststraat, je hoeft de auto niet uit. Meer prive dan je eigen auto wordt het niet. Geen gore wachtkamer, hoogstens wat uitlaatgassen

 9. hans

  Ah lekker dan kan ik mij zelfs tijdens een pandemie elitair opstellen en zeggen dat een GGD test voor paupers is. Lekkkkuurrrhh

 10. Scherpschutter

  Kiest u maar burger.

  Drie dagen wachten tot u dankzij de totaal falende overheid op 50 kilometer afstand een tamelijk onplezierige overheidstest kunt laten afnemen die u als belastingbetaler natuurlijk ook zelf betaalt (a 95 Euro de stuk) waarop u ook nog twee dagen op de uitslag mag wachten…

  OF

  Een totaal ongemakloze test van 120 Euro (in de BTW) bij u om de hoek door een WEL capabele en professionele organisatie waarbij u in 15 minuten een uitslag heeft waarmee u wellicht wel uw bedrijf of het leven van een geliefde kunt redden.

  De overheid wordt hier compleet in het hemdje gezet door het bedrijfsleven. Het is gewoon genant wat je als belastingbetaler voor je geld krijgt…

 11. Anne Marie ten Berge

  @ isabelle, Ik hoef niet te weten waar ze zitten. Ik denk dat de gemiddelde burger de voorkeur geeft aan de betrouwbare en snelle teststraten van de GGD of een ziekenhuis. Ik wantrouw de misleiding. Er staat dat de coronatest een kwartiertje duurt maar dat je eerst moet reserveren en dat betekent: Eerst betalen en dan halen.

 12. Pee

  @JdV

  Als ze een rode loper uitrollen ga je dan wel tussen de ”arme” mensen door om gelijk getest te worden?
  Plus een nieuwe autoweek cadeau.

 13. Jan

  @Anne Marie, jouw en mijn overheid tonen al 8 maanden aan totaal niet capabel te zijn in het testen. 2 dagen wachten tot je ergens terecht kan en dan nog 3 dagen wachten op de uitslag, het is werkelijk godsgeklaagd dat je durft te denken dat de gemiddelde burger de voorkeur geeft aan de betrouwbare en “snelle” teststraten van de GGD. Waar baseer je dat op?

 14. LJ

  … komt een man bij de snelteststraat,…

  was ze al thuis bij ‘m langsgekomen …

  ,😶

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).