Eerste deel Utrechtse sporen weer in dienst | De Utrechtse Internet Courant Eerste deel Utrechtse sporen weer in dienst | De Utrechtse Internet Courant

Eerste deel Utrechtse sporen weer in dienst

Eerste deel Utrechtse sporen weer in dienst

Het eerste en grootste deel van de Utrechtse sporen zijn dit Pinksterweekend weer in dienst genomen. Tijdens de Pinksterdagen werd er rond Utrecht hard gewerkt aan de vernieuwing en herinrichting van de sporen.

Hiermee is de eerste stap gezet naar een nieuwe inrichting van de sporen in Utrecht. 66 wissels zijn aangepast om de wirwar van sporen straks uit elkaar te kunnen trekken. “We zijn er na vandaag dus nog niet. Vandaag en morgen, maar ook de komende tijd kunnen reizigers nog merken dat we werken aan de vernieuwing van de sporen rond Utrecht”, aldus ProRail.

Plannen

Het station en de sporen van Utrecht worden beetje bij beetje klaargestoomd voor meer reizigers en beter treinverkeer. “Vandaag en morgen zijn we nog druk met het aanpassen van een aantal bovenleidingen. Bovendien gaan we nu ook aan de slag met de voorbereidingen voor deze zomer. In augustus werken we 9 dagen achter elkaar verder aan deze flinke klus. Vanaf eind 2016 kunnen er uiteindelijk meer treinen gaan rijden rond Utrecht.”

Bouwmanager Ronald Hazeu legt in dit filmpje nog eens beeldend uit wat er dit weekend gebeurd is en wat er de komende tijd nog gaat gebeuren.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).