Eerste evenement op vernieuwd Jaarbeursplein een feit | De Utrechtse Internet Courant Eerste evenement op vernieuwd Jaarbeursplein een feit | De Utrechtse Internet Courant

Eerste evenement op vernieuwd Jaarbeursplein een feit

Eerste evenement op vernieuwd Jaarbeursplein een feit
Het eerste evenement op het nieuwe Jaarbeursplein is achter de rug. Het plein is 15 september officieel pas klaar maar vrijdag werd het sportevenement King of the Court Beachvolleybal er al gehouden.

Het eerste evenement op het nieuwe Jaarbeursplein is achter de rug. Het plein is 15 september officieel pas klaar maar vrijdag werd het sportevenement King of the Court Beachvolleybal er al gehouden.

Op het Jaarbeursplein stond een stadion en een aanvullend evenemententerrein. Het evenement was ook te volgen van de Jaarbeurstrappen. Veel toeschouwers zagen de kick-off van King of the Court op het Jaarbeursplein. In Utrecht streden 15 van de beste mannelijke beachvolleybalteams ter wereld om de winst. Toeschouwers keken vanaf de tribune en de grote trappen van station Utrecht Centraal naar de wedstrijden.

De eerste Kings van de Series werden de Spanjaarden Pablo Herrera en Adrián Gavira, die al 10 jaar een duo vormen. Nederlander Brouwer en zijn partner Stoyanovskiy werden tweede. Bouter en Varenhorst eindigden op de derde plek.

Zangeres Sharon Doorson opende de finale en DJ Sander van Doorn sloot de kick-off van de Series af tijdens de afterparty op het festivalterrein.

Jaarbeursplein

Na de start van de Tour de France in 2015 werd er begonnen aan de bouw van het nieuwe Jaarbeursplein. Veel werk ging er in de ondergrondse parkeergarage zitten. Deze garage vervangt de garage die bovengronds op het plein stond. Deze garage had 1020 parkeerplaatsen, de nieuwe krijgt er met 778 plekken een paar honderd minder.

De nieuwe garage is voornamelijk bedoeld voor de huidige en toekomstige omliggende kantoren en hotels. Deze bestaande en nieuwe panden hebben geen eigen parkeerterrein en kunnen gebruik gaan maken van de parkeergarage.

Het Jaarbeursplein is belegd met natuursteen uit Schotland. Het gesteente heeft daar miljoenen jaren gelegen voordat het naar Utrecht kwam en heeft verschillende kleuren, van goudgeel tot zwart.

Het plein wordt op een zodanige manier ingericht dat het gebruikt kan gaan worden voor grote evenementen.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).