Eerste exemplaren van 1700 waterplanten in de oever bij de singel in Utrecht Eerste exemplaren van 1700 waterplanten in de oever bij de singel in Utrecht

Eerste exemplaren van 1700 waterplanten in de oever bij de singel in Utrecht

Eerste exemplaren van 1700 waterplanten in de oever bij de singel in Utrecht
Foto: Robert Oosterbroek
De eerste waterplanten zijn woensdagochtend in de singel naast het Zocherpark in Utrecht geplaatst. De komende dagen zullen er 1700 stuks geplant worden. Wethouder Eelco Eerenberg trok vanochtend de laarzen aan om in het water het startschot te geven.

De eerste waterplanten zijn woensdagochtend in de singel naast het Zocherpark in Utrecht geplaatst. De komende dagen zullen er 1700 stuks geplant worden. Wethouder Eelco Eerenberg trok vanochtend de laarzen aan om in het water het startschot te geven.

De singel in Utrecht loopt weer helemaal rond de binnenstad maar het park dat er naast ligt moet nog volledig tot bloei komen. Eerenberg: “Het Zocherpark gaat nog een stuk mooier worden. Er wordt nu al volop genoten door wandelaars, hardlopers en Utrechters met bootjes. Met het aanplanten van 1700 waterplanten kunnen ook dieren optimaal gebruik maken van het groen.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

De planten zijn onder meer goed voor vissen, vogels en bijen en daarmee voor de biodiversiteit. Het idee is overigens geopperd door een groep vrijwilligers, de gemeente steunt het initiatief en heeft voor de planten gezorgd. Er worden elf verschillende soorten en in totaal 1700 stuks geplant langs de nieuwe singel naast de Marga Klompébrug. Daar helpen de vrijwilligers bij.

De planten zijn nu nog klein en moeten de komende maanden flink gaan groeien. Maar het echte resultaat is pas volgend jaar rond juni te zien.

10 Reacties

Reageren
 1. RABE

  Kunnen de boten dan nog varen?? We waren zo blij dat we weer een rondje Utrecht konden varen. Straks groeit de singel dicht.

 2. Erwin

  Doe niet zo raar @rabe! Die waterplanten staan al op diverse plaatsen. Als je echt van een rondje singel varen houdt, zou je dat al gezien hebben. Blijkbaar vaar je niet zo vaak.

 3. walter

  Waar blijft het nieuwe zandpad?

 4. Scherpschutter

  Erwin 12/5/2021 – 13:02

  Zullen we het een zomertje geven, Erwin? Mensen die varen weten dat waterplanten in de zomer plachten te exploderen, zeker in ondiep water.

 5. Anne E. Otto

  @Scherpschutter: zolang ze plachten en niet (meer) plegen is er niks aan de hand, behalve dat de planten dan waarschijnlijk dood zijn.
  @Allen: zo te zien zit de wethouder in een soort zijslootje, anders zou het daar wel een héél smal Catharijnesingeltje zijn.
  @redactie: “… de singel naast het Zocherpark…” klinkt wel heel raar: het park is aangelegd op de voormalige, omsingelde stadswallen. Het Zocherpark langs de singel is dus een betere omschrijving. Of je dat nieuwe stuk park nog naar Zocher mag vernoemen is een andere vraag.

 6. Hoera

  @Scherpschuttertje, zullen we het aan de experts overlaten? Oftewel, niet jij!

 7. Erwin

  @ss: er staan al jaren waterplanten in de singel, oa tussen de sluis en roost. Wat nou explosie?! Kom uit je zolderkamer en maak een wandeling langs de singel.

 8. Justin

  Ik negeer de van inspiratie gespeende doemdenkers, immer dolende over de kale vlaktes van hun geest, en applaudisseer de hard werkende mensen die de vergroening van de stadswateren mogelijk maken.

 9. Ilvy

  Mooi werk!

 10. Adriaan

  @Rabe: je hebt overduidelijk de oeverconstructie niet bekeken. Damwand……
  vaardiepte is daar 2 meter.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).