Eerste gedeelte Noordgebouw opgeleverd | De Utrechtse Internet Courant Eerste gedeelte Noordgebouw opgeleverd | De Utrechtse Internet Courant

Eerste gedeelte Noordgebouw opgeleverd

Eerste gedeelte Noordgebouw opgeleverd
Bron: Dura Vermeer Vastgoed en VORM Ontwikkeling
De sleutel van het eerste gedeelte van het Noordgebouw is door projectontwikkelaar Dura Vermeer symbolisch overhandigd aan Ahold. Het eerste gedeelte van het grootse gebouw aan het Stationsplein is na anderhalf jaar opgeleverd.

De sleutel van het eerste gedeelte van het Noordgebouw is door projectontwikkelaar Dura Vermeer symbolisch overhandigd aan Ahold. Het eerste gedeelte van het grootse gebouw aan het Stationsplein is na anderhalf jaar opgeleverd.

Het Noordgebouw is in totaal circa 23.000 m2 groot en zal gaan bestaan uit de functies kantoren, wonen, retail en hotel met horeca. Daarnaast realiseerden de betrokken partijen een nieuwe winkel van Albert Heijn van circa 1.300 m2, recht tegenover Utrecht Centraal en Hoog Catharijne.

Naar verwachting opent de nieuwe Albert Heijn op 1 november haar deuren. Het hotel, kantoor en woningen zullen in het laatste kwartaal van 2018 worden opgeleverd.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Pieter

  Zeer fraai.

 2. Rietje

  Poei, wat lelijk

 3. Sjaak

  @Pieter: dit is een zogeheten “artist impression”. In het echt is ie niet zo mooi hoor!

 4. @UtrechtseSjoerd

  Wat me opvalt aan die prachtige “zo kan het er uit zien” plaatjes is de totale afwezigheid van reclame. In de realiteit blijkt het dan altijd vol te hangen met reclamevlaggen en banners.

 5. Heran

  Pand ziet er ook in het echt mooi uit hoor!
  Straks en nu hebben we nieuw HC, vernieuwde Bijenkorf, vernieuwd C&A pand, vernieuwd Postkantoor Neude, wordt best mooi in de stad.

  Als dan nog dat oude afschuwelijke voormalige Perry Sport op Vredenburg, en die Blauwe Planeet nog vernieuwd worden., dan…. rest nog een ding en dat is neerhalen van die Neude flat..

 6. Steve

  Het verbaast mij altijd dat Albert Heijn overal gaat zitten.
  Krijgen andere supermarktketens geen kans, of krijgen zij vooraf informatie (voor dat andere supermarktketens het weten) of betalen ze de gemeente geld voor deze zgn locatie’s?

 7. Jasper

  @Heran: nog een oud afschuwelijk gebouw -> Beatrixtheater!

 8. Diederik

  @Steve: http://retail.nsstations.nl/formules/ah-to-go/faq/faq

 9. Ramon

  @jasper

  Het Beatrixgebouw is een icoon van zijn tijd laten we dat aub in stand houden. Even schoonmaken en een likje verf. Laten we aub niet alles van de jaren 60 en 70 “weggooien ”

  On topic , het stationsplein en de 2 straten naar het Moreelsepark en Smakkelaarsveld zijn echt zo’n enorme voortuitgang tov de oude busstations. Nog even geduld over een jaar is het allemaal af

 10. balthasar

  Inderdaad mag Bearixgebouw onmiddellijk plat. Wat te de nken over die roestige lantaarns voor de ingang va CS. En die afschuwelijke sculpturen van Vandekop?

 11. Fred

  @Jasper: Inderdaad een super lelijk gebouw dat Beatrixtheater, ze kunnen op z’n minst die gevel eens een beetje aanpakken/vernieuwen, zodat het er weer een beetje fris uitziet.
  Geen gezicht ook tussen al die nieuwe gebouwen.

 12. MichielK

  @Steve: ik denk dat ze er flink voor betalen bij Ahold. Maar andere ketens krijgen zeker ook een kans. Binnenkort opent er een Jumbo in de kelder van de voormalige V&D.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).