Eerste ‘goede buren’ Bangkokdreef krijgen de sleutel | De Utrechtse Internet Courant Eerste ‘goede buren’ Bangkokdreef krijgen de sleutel | De Utrechtse Internet Courant

Eerste ‘goede buren’ Bangkokdreef krijgen de sleutel

Eerste ‘goede buren’ Bangkokdreef krijgen de sleutel
De eerste huurders die wat extra’s voor hun buren willen doen aan de Bangkokdreef hebben de sleutel ontvangen. Woningcorporatie Portaal was voor het complex in Overvecht op zoek naar een goede mix van bewoners en heeft daarom mensen die anderen kunnen helpen een woning toegewezen.

De eerste huurders die wat extra’s voor hun buren willen doen aan de Bangkokdreef hebben de sleutel ontvangen. Woningcorporatie Portaal was voor het complex in Overvecht op zoek naar een goede mix van bewoners en heeft daarom mensen die anderen kunnen helpen een woning toegewezen.

Op de Bangkokdreef wonen in verhouding veel bewoners met een laag inkomen en mensen die begeleiding en zorg krijgen. Voor een goede leefbaarheid denkt Portaal dat een juiste mix van verschillende mensen en doelgroepen voordelen heeft.

De eerste bewoners, die Portaal via ‘anders toewijzen’ heeft geworven, hebben nu de sleutel van hun nieuwe woning gekregen. Woensdag heette wethouder Kees Diepeveen hen welkom en ontvingen van hem een welkomstpakket. Een eerste activiteit die op de agenda staat is de organisatie van de burendag in september. Het is aan de ‘nieuwe buren’ hoe zij hier invulling aan willen geven en de bewoners van de flat willen betrekken.

Bij nieuwe projecten als Majella wonen en Place2beU heeft Portaal al ervaring met dit ‘anders toewijzen’ en nu wordt dit voor het eerst ook gedaan in een complex dat al in het bezit is van de organisatie. Als het experiment aan de Bangkokdreef succesvol is, moet het verder worden uitgebreid naar andere complexen in Overvecht.

De Bangkokdreef is onlangs gerenoveerd en er waren woningen vrij voor mensen met een middeninkomen (huurprijs tussen de 651 en 720 euro) en kleinere woningen met een huurprijs rond de 600 euro.

3 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Aaaaa dus een sociale huurwoning krijg je straks alleen nog maar als je een goede buur wordt, aan de wachtlijsten gaan we maar gewoon voorbij, alles voor het goodwill project van Portaal.

 2. Koel Hoofd

  Heb hier hele dubbele gevoelens bij. Ene kant een nobel streven van Portaal. Kennelijk zitten er nu veel mensen die zorg en begeleiding nodig hebben, en een goede buur is nu eenmaal beter dan een verre vriend. Dat kan dus heel goed uitpakken, net zoals het project van de studenten die voor bejaarden zorgden.

  Aan de andere kant lijkt het op geforceerd maatschappelijk participeren en dat is inmenging in de privésfeer en exploitatie van mensen die een sociale woning nodig hebben. Want kennelijk moeten die nieuwe bewoners dan iets gaan doen waar de betaalde begeleiders en zorgverleners geen zin in hebben.

  VVD en PvdA ging ooit samen als tegenstanders het torentje in en kwamen er gebroederlijk in de kleren van de ander er weer uit. Participatie maatschappij is gratis (VVD) sociale verzorgingsstaat (PvdA). Door de besparingen van de overheid waardoor bejaardentehuizen en andere zorg (toenemende overlast verwarde mensen bij de politie) is opgeheven, zal dit ‘selectief woning toewijzen’ in de toekomst vaker gaan gebeuren. In China hebben ze al het social credit systeem wat fel wordt bekritiseerd in de westerse wereld. Dit is de Nederlandse politiek correcte variant, maar komt uiteindelijk op hetzelfde neer.

 3. Joost

  Haha mooi

  Ja Geenstijl. Als je geen goede buur wil zijn, dan heb je inderdaad gewoon lekker veel pech. Daar heb ik ook gewoon schijt aan, Misschien moet je maar ergens anders gaan wonen; in een asociale stad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).