Eerste graffiti al gespot op Catharijnekade | De Utrechtse Internet Courant Eerste graffiti al gespot op Catharijnekade | De Utrechtse Internet Courant

Eerste graffiti al gespot op Catharijnekade

Eerste graffiti al gespot op Catharijnekade
Het gedeelte tussen de Weerdsingel en de TivoliVredenburg is nog geen week volgelopen met water en de eerste graffiti is al zichtbaar. Op de kademuur van de Catharijnekade is ‘Sloop kamp Zeist’ gekalkt.

Het gedeelte tussen de Weerdsingel en de TivoliVredenburg is nog geen week volgelopen met water en de eerste graffiti is al zichtbaar. Op de kademuur van de Catharijnekade is ‘Sloop kamp Zeist’ gekalkt.

Het ingezette herstel van de singel heeft geleid tot veel positieve reacties. De nieuwe singel is nu verbonden met de Weerdsingel, de Oudegracht, de Vecht, en de Kromme Rijn.

Al langer wordt geprotesteerd tegen de uitbreiding van de gesloten gezinsvoorziening bij Kamp Zeist voor uitgeprocedeerde vluchtelingen.

Singel1

16 Reacties

Reageren
 1. R_Utrecht

  Pfff… wat zonde dat er altijd weer van dat uitschot is die zulke mooie ontwikkelingen in de stad moeten verpesten.

 2. Floor

  Hoe triest is dit

 3. Albert

  Sloop de spuiters!

 4. Louise

  Treurig hoor, deze actie. Ik hoop maar dat de kademuren zijn behandeld met iets waardoor graffiti makkelijk te verwijderen zijn…… En de kosten zijn natuurlijk weer voor de gemeenschap.

 5. Zuilenaar

  Een beetje verf kan op meer woede rekenen dan gezinnen die opgesloten worden vanwege het enkele feit niet de juiste papieren te hebben?

  Crimineel!

 6. Kees Cornelder

  #Albert Hallo daar! Volgens mij gebruiken die spuiters GEEN heroïne maar gewoon dope. Alhoewel die graffiti wel behoorlijk schuin is aangebracht. (ook nog eens dronken geweest?)
  🙂

 7. Gerrit

  In mijn jeugd heb ik veel verdriet gehad van de sloopwoede in mijn stad. Geboren aan de Vecht, heb ik het oude Utrecht nog meegemaakt met de zaterdag markt op het Paardenveld. Afgelopen Zondag ben ik van Franeker, afgereisd naar Utrecht (fiets mee). Het nieuwe deel singel heb ik gefilmd, dat deden er meer. In de sloopperiode werden ook de flats gebouwd (Overvecht) daarvoor moesten de polders met knotwilgen en boerderijen wijken. De woningnood van toen is er nog steeds. Met de kennis van nu zou Overvecht er anders uitgezien hebben, denk ik. De gemiddelde Utrechter wilde daar vanaf het begin al niet wonen.

  De mens moet werk hebben en het kapitaal (in dit geval Bredero Beton) moet geld verdienen. Daarom wordt er gesloopt en gebouwd. De gewone Utrechter wordt niets gevraagd.

  Nu wordt Syrie afgebroken, de gewone Syrier wordt niets gevraagd.

  Nu ook nog Kamp Amersfoort slopen, lees ik op de kademuur.
  Zou dat helpen om de mensheid te redden. Vrede op aarde.

 8. R_Utrecht

  @Zuilenaar: absoluut niet. Er wordt slechts gereageerd op de strekking van het bericht, iets wat volgens mij vrij logisch is..

 9. Wim Vreeswijk

  Zijn de daders al aangehouden en gedetineerd? Er is overigens ooit effectief materiaal ontwikkeld tegen wildplassers. Wellicht dat dit ook ingezet kan worden tegen deze vandalen!

 10. Dirk

  Ja Zuilenaar, je kunt ook een punt maken zonder de boel te bekladden.

  Het komt allemaal niet heel sterk of doordacht over, net als jouw gekleurde reductie dat het huidige beleid onrechtvaardig is en jouw gebruik van het argument dat je nergens kritiek op kunt hebben omdat er ergens in de wereld erger leed aan de gang is. Ik kan dat argument ook tegen jou gebruiken en dit verhaal in een context van dierenleed te plaatsen.

  Met een ongenuanceerd “sluit Kamp Zeist”, wat neerkomt op een totale afwijzing van het feit dat er een asielbeleid IS, wordt niets zinnigs toegevoegd aan de discussie. Deze holbewoner wil helaas alleen maar zenden en is niet geinteresseerd in nuances, discussies of zelfs het uitwisselen van perspectieven.

  Dit kind heeft zijn best gedaan maar faalt helaas opzichtig.

 11. Bahco

  De nieuwe singel is verbonden met ‘t een en ander, maar is nog niet bevaarbaar. Van stationsgebied@utrecht.nl kreeg ik het volgende bericht:
  Quote:
  Voor het nieuwe deel van de singel moeten nog borden komen.
  Er zijn wat obstakels; nu fonteinen, maar de singel is op sommige delen ook smaller.
  Dit moet goed aangegeven worden, zodat (grotere) boten hier rekening mee kunnen houden.
  De havenmeester vindt de vaarweg nu nog niet veilig en daarom is het nieuwe stuk nog afgesloten voor boten.
  Ik kan helaas niet met zekerheid zeggen wanneer de singel wel bevaarbaar is.
  Dat zal begin volgend jaar zijn, maar er is nog geen datum bekend.

 12. Geenstijl@Utrecht

  Ach het laat maar weer zien hoe kortzichtig dit soort medestanders zijn van illegalen in Nederland.
  Gedetineerd zetten heeft geen zin voor dit soort mensen, wel groene verf op het gezicht spuiten, kun je als overheid ook een statement maken tegen illegaal klodderen.

 13. Freek

  Direct schoonmaken is de beste oplossing voor grafitti.

 14. Frank Deurne

  Wat een kracht, je ziet echt de expressie van de kunstenaar.
  Die toets die krachtige toets.
  En dan die dalende lijn naar rechts zo symbolisch.
  En dan het onderwerp in contrast met het schreefloze lettertype.
  De P die als een sloophamer al gereed staat op het nieuwe canvas.
  Het nieuwe canvas wat besmeurd is.
  De pijn de pijn de pijn.
  Heerlijk en dat rond kerst.

 15. Jeroen

  De jaren zeventig zijn weer helemaal terug. Net alsof de Singel nooit gedempt is geweest!

 16. Mikel

  Is gewoon gedaan door werkschuwtuig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).