Eerste nijntje-speeltuin geopend in Utrecht Eerste nijntje-speeltuin geopend in Utrecht

Eerste nijntje-speeltuin geopend in Utrecht

Eerste nijntje-speeltuin geopend in Utrecht
Er is een nieuwe nijntje-speeltuin geopend in het Julianapark in Utrecht. In de speeltuin kunnen kinderen in het nijntje huisje spelen, voorgelezen worden in de nijntje voorleesstoel, in de nijntje schommel en spelen met de aap, de beer en de schildpad uit nijntje. De speeltuin is gratis te bezoeken.

Er is een nieuwe nijntje-speeltuin geopend in het Julianapark in Utrecht. In de speeltuin kunnen kinderen in het nijntje huisje spelen, voorgelezen worden in de nijntje voorleesstoel, in de nijntje schommel en spelen met de aap, de beer en de schildpad uit nijntje. De speeltuin is gratis te bezoeken.

De speeltoestellen in het Julianapark waren aan vervanging toe. De gemeente ging in gesprek met omwonenden en zo ontstond het idee voor een nijntje speeltuin. De speeltuin is nu gevuld met speciaal nieuw ontwikkelde nijntje speeltoestellen en het is daarmee de eerste nijntje speeltuin in Utrecht.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Bron: gemeente Utrecht

Susanne Schilderman (Openbare Ruimte): “Als stad vinden we het belangrijk dat er genoeg speelplekken zijn voor kinderen om buiten te spelen. Utrecht is de geboortestad van nijntje en daar zijn we heel erg trots op. Maar gek genoeg was er nog geen speciale nijntje speeltuin in Utrecht. In het Julianapark kwam er een kans voorbij en die hebben we samen met de uitgever gegrepen. Want wat is er leuker dan spelen in zo’n grote en mooie nijntje speeltuin?” De gemeente Utrecht wil dat kinderen binnen 200 meter van hun woning een goede speelmogelijkheid hebben.

6 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Tsja, ben er geweest maar het stelt echt niet veel voor. Meer een paar toestellen met wat houten figuren eraan geplakt. Wel typisch Utrechts, de media voor iets “groots” laten opdraven wat eigenlijk niet zoveel voorstelt. In andere grote steden zou dit in het wijkkrantje staan, in Utrecht wereldnieuws.

  Ga eens voor een Nijntje pretpark o.i.d., dán heb je recht om uit te pakken!

 2. PietrO

  Een kinderhand is gauw gevuld.

 3. Astrid Teugelhof

  Anton pieck zei eens: wat heeft een speeltuin nodig? een plank met 2 poten. = een bankje. een klimrek , zand, een mand voor de prullen (bekertjes) , hou het eenvoudig. Deze schreeuwlelijke kleuren maken kinderen onrustig. Hou het natuurlijk. ook prettiger voor de omwonenden om naar te kijken. Dit kost onnodig veel geld. Vallen, voet verstuiken, elleboogpijn? hoort er bij! .. Zo wordt je hard en groot en volwassen. Pleister erop, kus erop en doorgaan! Deden wij ook. en hoppa we zijn groot geworden ! Dit slaat NERGENS op!

 4. FB59

  Beste Astrid, Je slaat de plank (met 2 pootjes) volledig mis. Het beeld dat Anton Pieck schetst is verleden tijd. Hoe kan je je zo negatief uitlaten over de Utrechtse Dick Bruna. Kinderen worden van de Nijntje-kleuren niet onrustig, maar juist blij. Je bent groot en volwassen geworden en daarmee vooral oud. Bewaar de kerstkaarten van Anton goed voor achter de geraniums.

 5. Jv

  Hartstikke leuk gedaan. Nu nog wat horeca ala de tolhuistuin en het is er paradijs.

 6. KRRR

  Heel leuk. Het is gewoon een mooie vernieuwde speeltuin geworden
  Nu heeel graag de WC’s weer open @gemeente!
  Eeuwig zonde dat daar een conflict over is waardoor er nu 0 faciliteiten meer zijn. Kleine kinderen moeten nogal eens naar de wc…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).