Eerste publieke bijeenkomst over nieuwbouwplannen Jaarbeurs Eerste publieke bijeenkomst over nieuwbouwplannen Jaarbeurs

Eerste publieke bijeenkomst over nieuwbouwplannen Jaarbeurs

Eerste publieke bijeenkomst over nieuwbouwplannen Jaarbeurs
Een impressie van het Masterplan dat in 2019 bekend werd gemaakt
De Jaarbeurs heeft begin december het nieuwe ontwerp gepresenteerd waarbij het gebied omgetoverd moet worden tot een nieuwe wijk met beurshallen, kantoren, woningen, horeca, een stadspark en concertgebouw. De Jaarbeurs organiseert 21 januari voor het eerst een openbare bijeenkomst over de plannen.

De Jaarbeurs heeft begin december het nieuwe ontwerp gepresenteerd waarbij het gebied omgetoverd moet worden tot een nieuwe wijk met beurshallen, kantoren, woningen, horeca, een stadspark en concertgebouw. De Jaarbeurs organiseert 21 januari voor het eerst een openbare bijeenkomst over de plannen.

300 miljoen euro is er vrijgemaakt voor een totaal nieuw Jaarbeursdistrict. Het ambitieuze plan maakt van Jaarbeurs een compleet nieuwe wijk waar leven, wonen en werken samen moet komen. Daarmee wordt het gebied veel meer dan slechts een aantal beurshallen.

Duizenden woningen, een groot stadspark op het dak van de Jaarbeurs, een grote concerthal om te concurreren met de Ahoy, meerdere hotels, het zou allemaal kunnen in het gebied. Het Masterplan ligt er, nu wil Jaarbeurs het verder gaan uitwerken en het plan aan het publiek verder uitleggen.

Informatiebijeenkomst

Jaarbeurs organiseert daarom op 21 januari een open informatiebijeenkomst over de plannen voor de nieuwe Jaarbeurs en het omliggende gebied. De informatiebijeenkomst gaat om 19.30 uur van start. Jaarbeurs, architectenbureau MVRDV en de gemeente lichten de plannen toe en beantwoorden vragen.

Hier is meer informatie te vinden en kun je je aanmelden voor de bijeenkomst.

11 Reacties

Reageren
  1. Stadsie

    Wel mooi dat een stichting dit gewoon allemaal kan en mag ontwikkelen

  2. Kadoendra

    Echt top dat er niet gekozen is voor slechts een samenwerking met een projectontwikkelaar die slechts uit winstoogmerk een heel project uit laat voeren door slechte architecten.
    Kosten willen besparen door het inschakelen van slechte architecten zal uiteindelijk niet bijdragen aan een mooie en aantrekkelijke stad.
    Uit het stedenbouwkundig plan is duidelijk op te maken dat ze het begrijpen dat een mooie en aantrekkelijke stad o.a te realiseren is door hoog/ laag verschillen.
    Als ze dit combineren met goede architectuur en wat mij betreft ook het integreren van boom en struik begroeiing in deze architectuur zal dit stukje nieuw Utrecht een bijdrage gaan leveren aan de Ziel van Utrecht.

  3. woutvr

    Ziet er goed uit en ben benieuwd. Helaas kan ik niet de 21ste. Komt er nog een alternatief?

  4. Mikel

    Wie is eigenlijk de eigenaar van al het grond? De Jaarbeurs of de gemeente?

  5. Koel Hoofd

    Die bijeenkomst is een flitsende promotie presentatie van een uurtje.
    Kan er draagvlak bij omwonenden worden gecreeerd voor 10 jaar bouwoverlast.
    Niet dat het iets uitmaakt, het verloop van bewoners is gigantisch als er ergens gebouwd gaat worden. 80% van de bewoners van het referendum in 2001 is intussen ook al verkast naar betere oorden.

    @Mikel Ik dacht dat die grond als sinds 1800zoveel eigendom van de Jaarbeurs is, maar pin me er niet op vast.

  6. Erwin

    @koelhoofd: 1800 zoveel. Yeah right…

  7. Katja

    Maar waar gaat de Jaarbeurs naar toe met o.a. de Megaplatenbeurs, de grootste platenbeurs ter wereld ?
    En wacht eerst maar af hoe de gebouwen in het gebied er ècht gaan uitzien, een tweede stationsgebied zit niemand op te wachten.

  8. Peter

    Superplan. Op alle vlakken veel beter, dan de huidige situatie. Ook de aansluiting op de bestaande bouw zal veel beter zijn. Meer harmonie in het gebied. Hopen dat het plan niet afgezwakt gaat worden.

  9. Don

    Altijd weer bijzonder overal zie je torenhoge zielloze lelijke flats verschijnen nergens zie je dat fietspaden en wegen verbreed worden.

  10. Toine Goossens

    @Mikel en @Katja,

    De Jaarbeurs heeft grond geruild met de gemeente en mag op hun deel doen en laten wat zij willen. Het is aan de gemeenteraad of het wordt gerealiseerd of niet.

    De Jaarbeurs gaat ondergronds, althans op dezelfde manier waarop CS ondergronds is gegaan. Beneden zijn de beurzen en festiviteiten en boven wonen en recreëren wij.

  11. Toine Goossens

    ‘….een grote concerthal om te concurreren met de Ahoy..’

    Data betekent dat Utrecht op loopafstand van het meest centraal gelegen station van Nederland alle indoor festivals kan organiseren die er maar mogelijk zijn. Ik zie grote mogelijkheden voor nieuwe zaken als E-sports toernooien. Die trekken in de US al 40.000 toeschouwers.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).