Eerste stappen gezet om TivoliVredenburg rolstoelvriendelijker te maken | De Utrechtse Internet Courant Eerste stappen gezet om TivoliVredenburg rolstoelvriendelijker te maken | De Utrechtse Internet Courant

Eerste stappen gezet om TivoliVredenburg rolstoelvriendelijker te maken

Eerste stappen gezet om TivoliVredenburg rolstoelvriendelijker te maken
TivoliVredenburg en de gemeente Utrecht hebben de eerste stappen gezet om de toegankelijkheid voor iedereen van de muziektempel te verbeteren. Dat laat wethouder Paulus Jansen vandaag weten.

TivoliVredenburg en de gemeente Utrecht hebben de eerste stappen gezet om de toegankelijkheid voor iedereen van de muziektempel te verbeteren. Dat laat wethouder Paulus Jansen vandaag weten.

Inmiddels zijn 98 van de 137 kritiekpunten opgesteld door Solgu (Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht) opgepakt of reeds aangepakt. De toegankelijkheid voor met name rolstoelgebruikers is sinds de oplevering van het gebouw een probleem maar kwam na oud en nieuw aan het rollen door een open brief die rolstoelgebruiker Nicolette van der Drift had opgesteld. Zij stelde dat een bezoek aan het toilet een half uur duurde voor haar.

De komende maanden voert de gemeente Utrecht samen met TivoliVredenburg verder verbeteringen door waardoor het gebouw voor iedereen beter bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar is. In het vandaag vastgestelde werkplan ‘Verbeteren Toegankelijkheid TivoliVredenburg’ zijn de aanbevelingen van SOLGU meegenomen.

Het gaat hierin zowel om technische wijzigingen, zoals het verbeteren van MIVA toiletten, als wijzigingen in de bedrijfsvoering. Hieronder vallen onder andere verbeteringen in de bewegwijzering. Van alle aanbevelingen worden er 98 direct uitgevoerd. Elf andere aanbevelingen worden op een natuurlijk moment uitgevoerd of wanneer er budget beschikbaar is. Voor 28 aanbevelingen geldt dat deze niet kunnen worden uitgevoerd vanwege het ontwerp van het gebouw.

Verbeteringen die onder andere niet uitgevoerd kunnen worden zijn knoppen langs deuren waardoor ze automatisch opengaan, het verlagen van drempels bij toegangsdeuren, het uitbreiden van het aantal rolstoelplaatsen, het voorzien van leuningen aan beide kanten van trappen, verlagen van serviceapparaten en op sommige delen in het gebouw de bewegwijzering naar invalide- toiletten en liften.

Aanbevelingen die wel worden doorgevoerd zijn onder meer het verbeteren van de toiletten voor bezoekers met een beperking, het verbeteren toegankelijkheid van de zalen Hertz en Ronda, en het plaatsen van tourniquets aan de voorzijde van het gebouw. Ook verbetert TivoliVredenburg haar website en organiseert zij speciale rondleidingen voor mensen met een beperking zodat zij hun weg beter kunnen vinden in het gebouw.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
 1. Asjemenou

  Even iets heel anders….

  Wat een rare en lage aanval van RTV-Utrecht op DUIC.

  Eerst noemt men dit medium duik en niet de D U I C, wat iedereen doet.

  Daarnaast trekt me cinclusies op basis van een onderzoekje gedaan onder een zeer klein panel, maar men doet wel flinke uitspraken, die nergens pnderbouwd of hard gemaakt worden. DUIC op papier zou maar bij veertigduizend mensen bezorgd worden stelt men. Hoe men aan deze cijfers komt is een groot raadsel.

  Dit lijkt een onjournalistieke aanval op een concurrent van RTV Utrecht, die een veel groter werkelijk beriek heeft onder de Utrechtse bevoling dan RTV-Utrecht, zo lijkt het, gelet op de discussies die via DUIC aangezwengeld worden.

  Er wordt een zeer kleinerende toon aangealagen, waarschijnlijk om bij bij de gemeent ete slijmen en de ander zwart te maken. Het lijkt er namelijk op dat DUIC in de toekomst ook nog wel eens TV plannen zou kunnen hebben en dan zou ik me als RTV Utrecht ook zorgen gaan maken. Er is namelijk weinig journalistieks aan hun berichtgeving en de kwaliteit en mischoen nog wel meer het bereik is extraam laag.
  Gemeente Utrecht: blijf AUB zaken doen met DUIC, een verademing op het gebeid van goede berichygeving ten aanzien van onze stad!

 2. [email protected]

  Tja het mag weer wat kosten, maar was dit dan niet in de bouw meegenomen dan, tegenwoordig zijn dit soort aanpassingen standaard.
  Deze grootte bodemloze euro put die TivoliVredenburg heet moet zo snel mogelijk over worden gedaan aan een commerciële partij, en dus niet de Utrechtse bevolking op laten draaien voor een hobby van de fietselite.
  Met het geld van de bouw hadden wij de Utrechtse bevolking beter kunnen helpen, armoede bestrijding en dergelijke.
  SP neem verantwoordelijkheid en stop deze onzin van euro verspilling.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).