Eerste gedeelte van het Jaarbeursplein met Schots natuursteen open | De Utrechtse Internet Courant Eerste gedeelte van het Jaarbeursplein met Schots natuursteen open | De Utrechtse Internet Courant

Eerste gedeelte van het Jaarbeursplein met Schots natuursteen open

Eerste gedeelte van het Jaarbeursplein met Schots natuursteen open
Het eerste nieuwe gedeelte van het Jaarbeursplein is open voor voetgangers. Het plein wordt op dit moment bestraat met Schots natuursteen in verschillende kleuren.

Het eerste nieuwe gedeelte van het Jaarbeursplein is open voor voetgangers. Het plein wordt op dit moment bestraat met Schots natuursteen in verschillende kleuren.

De aanleg van het nieuwe Jaarbeursplein is in het najaar klaar; tot die tijd wordt er steeds een groter stuk van het plein geopend.  Onder de vlakte is een grote parkeergarage gebouwd waar plek is voor zo’n 800 auto’s.

Het Jaarbeursplein wordt een groot autovrij plein met bomen en natuursteen. Het plein is geschikt voor grote manifestaties en evenementen, maar ook voor dagelijks gebruik.

Het steen op het plein komt uit Schotland, waar het miljoenen jaren heeft gelegen voordat het naar Utrecht kwam, en heeft verschillende kleuren, van goudgeel tot zwart.

8 Reacties

Reageren
 1. Ties

  Schots en scheef natuursteen mooi in elkaar gelegd 😉

 2. Hendrik

  Hopelijk geruwd en niet gepolijst..
  De vloer in het nieuwe HC is spekglad, valt niet op te lopen met schoenen met leren zolen.

 3. Karenlee

  Zag toen ze het aan het leggen waren een paar dagen geleden. Prachtig steen, en het patroon die er in zit is ook erg mooi.

 4. Joep

  @ hendrik

  Wat een gelul. Ik heb nog nooit iets van gladde vloeren gemerkt in HC; en ik ren zelfs altijd naar de trein 😉 😛 Zit een beetje tussen je oren, net als van zoveel mensen. Daarnaast is HC ook nog eens binnen en liggen er droogloopmatten voor je naar binnen gaat.

  Gladde stenen buiten trekken als voordeel ook nog eens minder vuil aan (en dat kan buiten best; ik ken meerdere steden, vooral in het buitenland, waar ze veelvuldig gebruikt worden, zonder issues); vuil trekt juist in geruwde stenen, wat voor een vies straatbeeld zorgt; maar maak je geen zorgen; het zijn geruwde stenen hier.

  De standaard Nederlandse compromissen zorgen juist voor een vuil en chaotisch straatbeeld en daarom is het het vaak net niet.

 5. JdV

  Als nu de parkeergarage ook maar snel open gaat !

 6. Berend

  Waarom zou je daar willen parkeren? Achter de Jaarbeurs is ook voldoende plek en is maar even wandelen en waarschijnlijk een stuk goedkoper.

 7. WP

  @JdV hoezo snel opengaan?? Duurt het bouwen ervan zo lang dan? Het is geen lego…

 8. robert

  De verschillende nuance,s blijven op deze plek gelukkig iets langer tot de verbeelding spreken.
  Om over het mozaïek op het Vredenburg maar te zwijgen
  Het is nog niet eens af en is nu al niets meer van de afbeeldingen te herkennen.
  Weggegooid veel. Geld
  Maar had je anders verwacht met 3 keer per week een markt !!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).