Het eerste Utrechtse chocoladebiertje is een feit. Brouwerij CEAUX heeft samen met The Chocolate Explores een nieuw biertje ontwikkeld: Let’s CEAUX Mesjokke. Zondag 11 oktober wordt dit herfstbier gepresenteerd in Bert’s Bierhuis aan de Twijnstraat.
“Samen met de jongens van The Chocolate Explores is het idee voor dit biertje tot stand gekomen. We vonden alle vijf de combinatie van chocolade en bier erg lekker en vroegen ons af of chocolade in bier net zo lekker zou zijn,” vertelt Ko Hendriks van brouwerij CEAUX. “We zijn toen gaan experimenteren met verschillende bieren die we als ondergrond konden gebruiken. Al snel kwamen we uit op hele donkere biertjes. Maar dat is zo saai. We zijn toen gaan kijken naar lekkere lichte biertjes en dat bleek ook heel goed te gaan.”
Ko benadrukt dat het biertje niet zoet gaat worden: “Ik dacht in eerste instantie dat de combinatie chocolade en bier een zoet biertje zou opleveren, maar de jongens van The Chocolate Explores hebben me laten zien dat dat helemaal niet hoeft. We gebruiken echte cacao nibs, die smaken heel anders dan chocolade,” vertelt Ko opgetogen. “Ze hebben een hele subtiele, bittere, rauwe smaak.”
De naam van het biertje stamt van beide bedrijven af. CEAUX is de brouwerij en de chocoladerepen van The Chocolate Explorer heten Mesjokke, vandaar Let’s CEAUX Mesjokke. “De productpresentatie is nog niet geweest, maar de biertjes gaan al erg hard. We maken dit biertje eenmalig en hebben nu nog maar een paar batches over,” vertelt Ko.
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.