Eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht binnenkort open | De Utrechtse Internet Courant Eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht binnenkort open | De Utrechtse Internet Courant

Eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht binnenkort open

Eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht binnenkort open
Eigenaren Theo (links) en Sjaak Wolferink (rechts). Foto: HomeCourse
De eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht opent half oktober. Het nieuwe indoor golf centre, HomeCourse, komt aan de Sint Laurensdreef in Overvecht. DUIC sprak alvast met één van de twee eigenaren.

De eerste virtuele indoor golfbaan van Utrecht opent half oktober. Het nieuwe indoor golf centre, HomeCourse, komt aan de Sint Laurensdreef in Overvecht. DUIC sprak alvast met één van de twee eigenaren.

De eigenaren van HomeCourse, Theo en Sjaak Wolferink – vader en zoon – zijn allebei fanatieke golfers. Met de opening van het virtuele indoor golfcentrum maken ze van hun hobby hun beroep.

In totaal staan er voorlopig 6 slagkooien in het golfcentrum, maar dat breiden ze bij succes uit naar 8. In de slagkooien komen simulatoren waar een doek hangt van ongeveer 3 bij 4 meter; hierop wordt de golfbaan in HD geprojecteerd. Met behulp van Amerikaanse software is het mogelijk om op 27 internationale golfbanen te spelen.

Golfers op de baan spelen met eigen spullen en slaan daadwerkelijk de bal. De bal vliegt tussen de 2 en 3 meter door de lucht en komt daarna tegen een speciaal doek aan. Zodra de bal het doek raakt, meten high speed camera’s en sensoren waar de bal in werkelijkheid terecht was gekomen. Vanaf dat punt op de baan kan daarna weer verder worden gespeeld.

De slagkooien worden momenteel gebouwd.

Begeleiding

“We hebben geen behoefte aan vrijgezellen- of studentenfeestjes. Het publiek moet over een bepaalde mate van golfvaardigheid beschikken of de interesse hebben om het te leren”, vertelt Theo. “In het laatste geval zal het in eerste instantie onder begeleiding van ons zijn; een soort lesvorm. Voor de beginners kunnen we in het begin best wat spullen ter beschikking stellen.”

Voor beide geldt dat ze volgend jaar op het laagste niveau les mogen geven. “Dat gaat dan puur om de beginvaardigheden bijbrengen. Als je daarna verder wil leren, moet je een echte pro zoeken.”

Semi-sportclub

Naast de simulatoren besteden vader en zoon ook aandacht aan een horecagedeelte in het golfcentrum. “We willen een informele sfeer scheppen”, vertelt Theo. “Het wordt niet alleen een trainingsfaciliteit, maar een semi-sportclub. We maken bijvoorbeeld een zitje bij de machines met een salontafeltje. Zo kan je met meerdere mensen ‘de baan op’, met een hapje en drankje erbij. We gaan 8 goede wijnen serveren, hebben een samenwerking met Brouwerij Maximus en een klein borrelkaartje.”

Ze schatten in dat de officiële opening op vrijdag 19 oktober zal zijn. “Dan hebben we echt een feest met genodigden: mensen die wij kennen en mensen uit de golfwereld”, vertelt Theo. “Als het goed is, openen we op 12 oktober de deuren al voor publiek. Tegen gereduceerde prijzen; het publiek is dan de bèta-tester.”

2 Reacties

Reageren
  1. Perry

    Theo en Sjaak veel succes. “NOW IS THE TIME” De eerste indoorgolf in Utrecht opende in 2007 onder GolfInside in het Golfexperience center onder stadion Galgenwaard. Onder de naam Golf Inside Experience Center timmerde de indoor baan aan de weg met allerlei evenementen. Het bedrijf werd in 2008 zelfs genomineerd voor een ondernemingsplanwedstrijd, de Utrechtse Start. Uit de nominatie zou je kunnen opmaken dat de Kamer van Koophandel en de gemeente Utrecht veel vertrouwen in het ondernemersplan hadden. Door de crisis viel de exploitatie van Golf Inside echter zo tegen dat het bedrijf niet anders kon dan in 2009 faillissement aan te vragen.

  2. Fred

    Aangezien ik sinds 2006 met golfsimulatoren bezig ben juich ik een dergelijk initiatief alleen maar toe in Nederland. Door je op de beginnende golfer te richten en niet op ‘’de feestjes’’ is de focus wel op een heel kleine doelgroep. Zeker daarbij nog het Nederlandse klimaat, is het absoluut een uitdaging. Hoe dan ook, veel succes toegewenst en ik kom nog wel eens buurten

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).