Eigenaren foodtrucks lopen duizenden euro’s mis door faillissement Maximaal Genieten | De Utrechtse Internet Courant Eigenaren foodtrucks lopen duizenden euro’s mis door faillissement Maximaal Genieten | De Utrechtse Internet Courant

Eigenaren foodtrucks lopen duizenden euro’s mis door faillissement Maximaal Genieten

Eigenaren foodtrucks lopen duizenden euro’s mis door faillissement Maximaal Genieten
De rechtbank Midden-Nederland heeft Emgi Events B.V., het bedrijf achter foodtruckfestival Maximaal Genieten, failliet verklaard. Verschillende foodtruckeigenaren zijn door het faillissement flink gedupeerd.

De rechtbank Midden-Nederland heeft Emgi Events B.V., het bedrijf achter foodtruckfestival Maximaal Genieten, failliet verklaard. Verschillende foodtruckeigenaren zijn door het faillissement flink gedupeerd.

Maximaal Genieten was een vierdaags festival in Leidsche Rijn wat in 2016 en 2017 werd georganiseerd. Door aanhoudende hitte viel de editie in 2017 erg tegen en er bleek ook een hoge belastingaanslag te zijn binnengekomen.

Het AD meldt dat het bedrijf EMGI maar de helft van de foodtruckeigenaren hun winst kon uitbetalen en ‘de andere twintig gingen voor gemiddeld 5.000 euro het schip in’.

Betaling aan de foodtruckeigenaren bleef uit waarna een van hen Emgi voor de rechter sleepte. Die verklaarde de B.V. failliet.

7 Reacties

Reageren
 1. Gerard

  Ligt hier niet ook een verantwoordelijkheid voor de gemeente Utrecht? Zij honoreren elke vergunningsaanvraag voor een Foodtruck festival omdat ze daarmee zoveel mogelijk bezoekers van buiten de stad naar de Utrechtse parken en pleinen willen lokken. Zou het dan nu ook niet netjes zijn om die arme gedupeerde Foodtruckers een vorm van schadeloosstelling te geven? Zij spelen immers een belangrijke rol in het grote utrechtse pretpark masterplan. Of zijn de citymarketeers nu even niet thuis?

 2. JdV

  @gerard. Complete onzin. Die zogenaamde arme gedupeerde foodtruckers zijn geen liefdadigheidsinstelling maar gewoon commerciele ondernemers die rustig 3 euro voor een drankje of 5 euro voor een hapje vragen. En ondernemers nemen……. ondernemersrisico.
  Een beetje deze graaiers compenseren van belastinggeld van inwoners van utrecht. Gekker moet het niet worden. Competente ondernemers zorgen dat hun betaling geregeld is. Incompetente ondernemers gaan maar failliet. Zo werkt dat in de echte wereld sneeuwvlokje.

 3. Marijn

  @Gerard: nee, de gemeente (en dus de burger) is geen waarborgfonds voor ondernemers. Dit zou anders concurrentievervalsing zijn.

 4. Sjaak

  @gerard: nee! Zo lust ik er nog wel een paar. Moet de gemeente voor elke failliete kroeg of winkel dan ook bloeden?

 5. [email protected]

  Het blijkt dat een van de organisatoren in het verleden ook al eens is veroordeeld voor het een en ander,wel erg zuur vd ondernemers, kan mij er wel iets bij voorstellen dat je boos bent en hem iets wil aandoen, al kan je dat beter niet doen.

 6. Gerard

  Beste @JvD, @Marijn en @Sjaak,

  Dus als ik het goed begrijp zijn al die zogenaamde ‘festivals’ die volgens de citymarketeers bedoelt zijn als onmisbare bijdrage aan onze bruisende feeststad eigenlijk ondernemingen met onderaannemers die handig gebruik maken van openbare, dus met gemeenschapsgeld aangelegde en onderhouden parken en pleinen. Dan moeten jullie maar eens gaan praten met de ambtenaren die deze festivaltsunami mogelijk maken middels het rondstrooien van vergunningen. Volgens mij wordt daarmee pas echt aan concurentievervalsing gedaan, want een echte ondernemer zorgt voor zijn eigen werkplaats!

 7. Wouter

  @JvD “Een beetje deze graaiers compenseren van belastinggeld van inwoners van utrecht.”
  Dat graaien valt volgens mij best mee. Van het geld dat binnen komt gaat veelal een flink aandeel naar de festival organisatie, die dat gebruikt voor promotie en de (organisatie van) allerlei faciliteiten zoals stroomvoorziening, calamiteiten plan, EHBO, etc. En een leuke marge, vooral als ze een goede naam hebben. Een foodtruck is relatief goedkoop in aanschaf en relatief goedkoop mbt personeel en toch zie je niet iedere ondernemer de ene na de andere foodtruck kopen om uit te breiden.

  Compensatie is inderdaad een slecht idee. Als kleine ondernemer heb ik ook wel eens met een wanbetaling van dergelijke omvang te maken gehad ivm een faillissement. Dat is zuur, maar het valt onder ondernemersrisico en tenzij je net begonnen bent heb je daar een buffer voor.

  @Gerard
  Er worden ook festivals georganiseerd door non-profits, maar ja, ook ondernemers. Een festival vergunning is overigens niet kosteloos en je moet een degelijk plan insturen voordat je er een krijgt: https://pki.utrecht.nl/Loket/prodcat/products/getProductDetailsAction.do?id=473

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).