Eind november start plaatsen ondergrondse containers Nieuwe Inzamelen in Wittevrouwen Eind november start plaatsen ondergrondse containers Nieuwe Inzamelen in Wittevrouwen

Eind november start plaatsen ondergrondse containers Nieuwe Inzamelen in Wittevrouwen

Eind november start plaatsen ondergrondse containers Nieuwe Inzamelen in Wittevrouwen
In de Utrechtse buurt Wittevrouwen worden vanaf maandag 23 november ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Op sommige plekken in de wijk zijn mensen echter in verzet gekomen tegen de komst van de containers. Op die locaties wordt vooralsnog niks gedaan.

In de Utrechtse buurt Wittevrouwen worden vanaf maandag 23 november ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Op sommige plekken in de wijk zijn mensen echter in verzet gekomen tegen de komst van de containers. Op die locaties wordt vooralsnog niks gedaan.

Momenteel liggen er betonplaten op de plek waar de containers moeten komen. Vanaf 23 november worden deze platen verwijderd en komt er een container voor in de plaats. De gemeente zegt dat de plaatsing van één zo’n container ongeveer een uur duurt.

Ook kan het voorkomen dat de betonplaten tijdelijk op parkeerplaatsen worden gelegd. Deze worden dan wel de volgende dag weer opgehaald. “U kunt van de werkzaamheden enige overlast ondervinden. Wij vragen hiervoor uw begrip”, aldus de gemeente Utrecht.

Januari

Halverwege januari begint het Nieuwe Inzamelen in Wittevrouwen. Tot die tijd zijn de containers afgedekt met een hoes.

Er liepen de afgelopen periode meerdere beroepszaken rond de plaatsing van ondergrondse containers in Wittevrouwen.

“Bij locaties voor ondergrondse containers, waar nog een juridische procedure loopt (beroep), doen we nu nog niets. De graafwerkzaamheden voor de betonputten en de plaatsing van de containers doen we als de procedure helemaal is afgerond”, schrijft de gemeente in een wijkbericht.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Manou De R.

  Volgens Sebastiaan Viezee welke nu een ster is in radiostilte zou het allemaal goedkoper moeten worden met de afvalinzameling. Ik heb echter nog geen verschil gemerkt in het bedrag van de afvalstofheffing. Iemand?

 2. Hadjememaar

  Het nieuwe inzamelen is een hopeloos programma gebaseerd op allerlei aannamen die niet uitkomen. Er worden te weinig containers geplaatst, die vaak overvol zijn. De containers stinken en de omwonenden hebben er last van. Witte vrouwen is zo dicht bebouwd dat de plaatsing wel moet op overlastgevende locaties. Ik snap dat je zo’n stikding niet voor je huis wil.

  Het doel was een bezuiniging en de burger als vuilnisman. Daar komt weinig van terecht. Ik moet wel opmerken dat die vuilniszakken op dinsdag op straat ook niet echt fris of fraai is.

  Als er genoeg goede plekken te vinden zijn is het een goed systeem, maar een dichtbebouwde wijk als Witte Vrouwen is eigenlijk niet geschikt voor dit systeem.

 3. Joost Helberg

  Is dit met of zonder afvalpas? Met is onrechtmatig. Zonder sluit in ieder geval gehandicapten uit. Ook onrechtmatig lijkt me. Goed bezig Utrecht.

 4. Pee

  De mensen moeten het afval scheiden zodat ze bij de scheidingsstations minder werk er aan hebben.
  En je moet er nog voor betalen ook .
  Scheidt je het afval niet goed dan kan je nog een boete krijgen .

 5. Géénstijl @Utrecht

  Dit systeem is allang achterhaald, in fabrieken gebeurt dit afval scheiden veel efficiënter,iedereen van de ambtenaren top weet dit,maar toch gaat men door met deze kostbare project.

 6. Geologic

  Wat een hoop misinformatie in de comments weer.

  Alle locaties voor de containers zijn reeds bepaald, al voorgegraven en met betonnen omhulsel verstevigd, en enkel plaatsing van de containerinstallatie moet nog plaatsvinden.

  En het openen gaat met elke NFC/RFID-tag. Je kan dus elke keer een andere chip gebruiken, ik noem maar wat: een EV-laadtag, een anonieme OV-chipkaart, je mobiel of wat dan ook.

 7. Manou De R.

  @Pee: IK heb er minder werk aan. Ik flikker alles in die Komo vuilniszak. Karton, kranten, lege bier- en wijnflessen, batterijen, je kan het zo gek niet bedenken. Een paar keer per week is het huuuup naar de container aan het eind van de straat en weg ermee. Wàt nou “afval scheiden”.

 8. Bakfiets

  Eindelijk! Slechts 2 jaar later dan gepland wordt het in gebruik genomen. Dit systeem is top, alleen alles valt of staat met tijdig legen van de containers. Iets wat in andere wijken nogal problematisch blijkt.

  Hulde voor de gemeente voor het realiseren. Hoop dat ze hier wel wat lessen uittrekken want deze doorlooptijd kost al meer dan dit systeem ooit gaat opleveren. (Of misschien wat minder tijd besteden aan auto pesten en klimaat drammen?)

 9. De count

  Fijn, alle informatie op je chips richting de gemeente/overheid, met hun fantastische track record op het gebied van privacy bewaking. @Joost, Snap niet helemaal waarom gehandicapten uitgesloten zouden worden? Als iedereen die dingen kan openen zonder afvalpas kunnen gehandicapten dat toch ook? Of is er een gehandicaptenverbod?

 10. Wim Vreeswijk

  Je zal maar zo’n afvalcontainer vanuit je bedenwoning met geraniums voor het raam krijgen….

 11. Marcel

  Ik werk op de Biltstraat. Kom iedere dag langs Wittevrouwen. Het systeem bij Griftpark is perfect. Biltstraat is een grote puinhoop met rondslingerende vuilnis zakken. @ hadjememaar: u weet er duidelijk niks van. Uw kritiek is hopeloos bizar naast de werkelijkheid. Nergens stank te bekennen in de goed afsluitbare containers. En de protesten? Wat je niet kent/weet wil je niet. Ik zou zeggen: ga ff kijken bij het Griftpark.

 12. BM

  Votulast hier, we hebben dit al anderhalf jaar. In het begin dezelfde zorgen, tegenstand en stress – het werkt nu echt prima. Geen probleem.

 13. Manou De R.

  Ja BM, maar daar moesten we wel een vol jaar aan alles en iedereen gaan hangen nietwaar? Mensen vergeten snel. En: de verlaging van die afvalstoffenheffing omdat alles nu “efficienter en goedkoper is”? Hoor ik je évenééns niet over.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).