En toen stond er ineens een grote oranje container bij de ingang van het Louis Hartlooper Complex. Jos Stelling is verbijsterd | De Utrechtse Internet Courant En toen stond er ineens een grote oranje container bij de ingang van het Louis Hartlooper Complex. Jos Stelling is verbijsterd | De Utrechtse Internet Courant

En toen stond er ineens een grote oranje container bij de ingang van het Louis Hartlooper Complex. Jos Stelling is verbijsterd

En toen stond er ineens een grote oranje container bij de ingang van het Louis Hartlooper Complex. Jos Stelling is verbijsterd

De Oranjegekte heeft toegeslagen. Leuk? Vaak wel, soms niet. Bij het Louis Hartlooper Complex waren ze in elk geval verbijsterd toen ze zagen dat er door de gemeente zomaar een oranje plastic container bij de ingang was geplaatst.

En ook nog eens zonder enig overleg. Jos Stelling van het LHC is kwaad en begrijp niet waarom zo iets juist op deze plek moet komen.

“Gelet op alle voorwaarden en voorzieningen die wij in acht moesten nemen, we hebben er drie jaar over gedaan om banners op de gevel te mogen hangen, omdat het LHC nu eenmaal een rijksmonument is, hebben we de dienstdoende ambtenaar daarop tevergeefs gewezen. Hij vertelde dat het een voorlopig karakter heeft en dat ze het wel een leuk idee vonden in verband met het wereldkampioenschap voetbal.”

20 Reacties

Reageren
 1. BLADIBLA

  Sowieso geen gezicht, die afvalinzameling voor de hoofdingang van zo’n monumentaal gebouw en publiekstrekker. Lijkt wel alsof het pestacties van de gemeente Utrecht zijn. Kinderachtig.

 2. Hans Berends

  “een leuk idee”…
  nou nee hoor. en dat daar dan opeens ook geld voor is…
  zonder vergunningprocedure geplaats kennelijk. da’s illegaal.

 3. dina

  ‘Vroeger’ was het LHC een politiebureau… Zouden die grapjassen het toen ook gedurfd hebben?

 4. Arend

  Cultuurbarbarisme.
  Doet me, als oud-Utrechter, pijn om dit te zien.

 5. mil E

  dat vraagt om posters er op

 6. Bernard Tomlow

  Geachte heer Stelling, U weet toch:Quod licet Iovi non licet bovi.

 7. [email protected]

  Schitterend, dit laat het niveau zien van de Utrechtse ambtenaren.
  Wat een bak zeg, hahahahahaha.

 8. Utrechtse vogel

  De gemeente (en andere overheden) mogen altijd meer dan de burger. Ze houden zich niet aan wetgeving, ze liegen en bedriegen indien dat in hun straatje past, en bij de rechter ben je kansloos. Dit is de realiteit.

 9. Eelkje

  Foei lelijk. Er staan er veel in de stad om mooie plekken.
  Ik roep nu op om plastic niet meer te scheiden, want ze willen het (goedkopere) statiegeld afschaffen!!!!!

 10. Zelfredzaamheid

  Als het van een kunstenaar was geweest was het een “mooi zelfstandig amorf object geweest die zijn ruimte en aandacht op eigentijdse wijze opeist”

  Ik zeg laten staan! Mooi koningsgezind oranje is niet lelijk.

 11. Robin IJzerman

  Jemig wat een gedrocht.

 12. Jiri

  Het ergste is nog dat die oranje container weer zo’n mislukte Linkse hobby-truc is om mensen maar aan het werk te houden met allerlei subsidies, terwijl het doel ervan nauwelijks bereikt wordt en het meer geld kost dan het oplevert. Geld dat uiteraard bij anderen wordt geroofd! En nu wordt het ook nog eens gebruikt om een subsidieloze ondernemer de kast op te jagen! GroenLinks? Schamen!!

 13. Ronald

  Sowieso raar om op een van de drukste plekjes van de stad hiervoor ruimte op te offeren.

 14. Luukupuuk

  Is toch “mooier” dan de door GroenLinks gecreëerde fietsenchaos?
  Een troost, geen enkele kenner ziet nederland meer dan 4 wedstrijden spelen op het WK.

 15. Aanstoot

  Ik ben het helemaal eens met Jos Stelling. En ook de kankeraars op het ambtenarengedrag in dit geval
  én in het algemeen ondersteun ik. Maar waar ik me dood aan erger zijn de mensen bij van alles waar ze tegen zijn meteen als een blind paard krijsen over linkse hobby’s, Dit deel van de samenleving heeft blijkbaar boven de hoogte van de wenkbrauwen te weinig hersens meegekregen. Jammer. niets meer aan te doen.

 16. Anoniem

  @Redactie
  Er mist een T in de titel.
  Harlooper complex ???

  Daarnaast is dit denk ik een metalen container bedoeld voor plastic. Dat is wat anders dan een oranje plastic container.

 17. Pieter

  Inderdaad verschrikkelijk lelijke dingen die overal in de stad staan. Blijkbaar kan de gemeente dit zomaar besluiten zonder dat de regels voor hen gelden. Daarnaast; hou toch op met de linkse betutteling…

 18. beestje

  En zo wordt de oranjegekte je door de strot geduwd. Wat zal ik blij zijn als het weer voorbij is. En nu ga ik iets heel lelijks zeggen. Hoop dat Nederland snel uitgespeeld is. En los van het voetbal; deze container is echt een kreng.

 19. Bill

  Na die dramatische rode en gele paaltjes door de stad nu oranje containers. Hoe gek wil je het als stad maken?? En wie zit er op die verantwoordelijke positie…? Ontslaan op basis van wansmaak en het ver***ken van het Utrechtse straatbeeld.

 20. Utrecht Monumentaal

  Hoe bedenkt een ambtenaar het, de foei lelijke groen aval containers staan ook helemaal verkeerd.. bij het mooiste gebouw & het monument van het Ledig erf.
  Afgezien van de lelijkheid, belemerd het vaak vlotte doorstroming op het trottoir zodat bezoekers de weg op moeten.
  Tijd voor her indeling Ledig Erf, maak er gewoon een heel mooi plein van met beperkte auto doorgang.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).