Energie-U vraagt vergunning aan voor park met 1440 zonnepanelen aan Meijewetering | De Utrechtse Internet Courant Energie-U vraagt vergunning aan voor park met 1440 zonnepanelen aan Meijewetering | De Utrechtse Internet Courant

Energie-U vraagt vergunning aan voor park met 1440 zonnepanelen aan Meijewetering

Energie-U vraagt vergunning aan voor park met 1440 zonnepanelen aan Meijewetering
Energie-U heeft een vergunning aangevraagd voor 1440 zonnepanelen aan de Meijewetering in de Utrechtse wijk Terwijde. Zonnepark Meijewetering moet stroom gaan leveren aan deelnemende bewoners en bedrijven in omliggende buurten.

Energie-U heeft een vergunning aangevraagd voor 1440 zonnepanelen aan de Meijewetering in de Utrechtse wijk Terwijde. Zonnepark Meijewetering moet stroom gaan leveren aan deelnemende bewoners en bedrijven in omliggende buurten.

De gemeente Utrecht kwam in 2016 met een rapport over mogelijke locaties voor zonneparken. Energie-U heeft vervolgens samen met initiatiefnemers uit Terwijde contact gezocht met de gemeente om een onderzoek te doen naar de haalbaarheid van de locatie aan de Meijewetering.

Het zonnepark moet komen op industrieterrein De Wetering. Dat terrein, naast de rioolwaterzuiveringsinstallatie, aan de Meijewetering is ongeveer een hectare groot. De gemeente is de eigenaar van de grond.

Volgens de initiatiefnemers is het terrein erg geschikt voor zonnepanelen op de grond. Omdat er ondergrondse kabels en buizen liggen, kan de grond niet bebouwd worden. Dus er gaan geen waardevolle bouwgrond verloren.

7 Reacties

Reageren
 1. Jasper Korll

  Ik hoop dat er in de besluitvorming rekening wordt gehouden dat deze zone wel door vissers wordt gebruikt. Het zal fijn zijn als er een zone van minstens 3/4 meter aan de waterkant vrij blijft zodat veel utrechters hier hun hobby kunnen blijven uitoefenen. De vismogelijkheden zijn namelijk in de regio al steeds verder teruggebracht om verschillende redenen.

 2. Koel Hoofd

  @Jasper Korll
  Ik wil niet lullig doen, maar het is intussen toch wel duidelijk dat de gemeente bewoners belangen compleet ondergeschikt maakt aan haar eigen duurzame stokpaardjes?

 3. Kerel

  @ Regauurders.

  Welke bewonersbelangen? Er komen in een afgelegen gebied, waar verder niks anders mogelijk is, zonnepanelen. Een initiatief van een commercieel bedrijf. Er is geen enkel argument of motief om de vergunningsaanvraag negatief te beoordelen.

  Maar het is zogenaamd groen, dus we gaan weer zeiken. Slaat allemaal nergens op.

 4. bureaulesswatts.nl

  Waarom moet Energie U een vergunning aanvragen ? die lag toch al klaar ?

  energie U= politiek .

 5. Jasper Korll

  Hoi anonieme Kerel Reaguurder,
  In vele zones snap ik het inderdaad, dat het “groen” is is niet de reden dat ik er op tegen bem. Al kwam er een dierenweide of iets dergelijks…
  Het gaat mij erom dat een drukbeviste oever hiermee verloren gaat, dit is de enige oever waar vandaan je kan vissen.
  Het zal fijn zijn als de gemeente dit in het besluit meeneemt.

 6. Sjaak

  @ Jasper Korll

  Ja, vissen is ineens een algemeen belang ofzo?

  Ik vind vissen zelf maar dieronvriendelijk overigens en er zijn wel 10.000 dingen die belangrijker zijn dan vissen.

  Pech dan maar.

 7. Melissa

  Energie-U is een opgericht voor en door bewoners :).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).