Enkele honderden mensen op Jaarbeursplein demonstreren tegen pedofilie Enkele honderden mensen op Jaarbeursplein demonstreren tegen pedofilie

Enkele honderden mensen op Jaarbeursplein demonstreren tegen pedofilie

Enkele honderden mensen op Jaarbeursplein demonstreren tegen pedofilie
Op het Jaarbeursplein in Utrecht hebben zich zondagmiddag enkele honderden mensen verzameld die demonstreren tegen pedofilie. Veel van de aanwezigen zijn leden van motorclubs.

Op het Jaarbeursplein in Utrecht hebben zich zondagmiddag enkele honderden mensen verzameld die demonstreren tegen pedofilie. Veel van de aanwezigen zijn leden van motorclubs.

Met leuzen als ‘pedo’s moeten dood olé olé ‘ lieten de demonstranten van zich horen. Gedurende de middag waren er verschillende sprekers, waaronder slachtoffers van seksueel misbruik.

Het protest richt zich ook specifiek tegen de heroprichting van de omstreden Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit. Deze partij wil seks met kinderen legaliseren.

35 Reacties

Reageren
 1. HArry

  Zo te zien gaat dat weer een rondje “frame het rechts” “en denken alleen maar aan zich zelf” worden.
  Dus neeee. Iedereen zou moeten opstaan tegen pedofilie!
  En neeeee, het is buiten in de open lucht dus geen gevaar op besmetting.

  Maak het niet politiek. Je kinderen willen en doen dat ook niet.

 2. Henk

  Ik zie een boel mensen die hun best doen om er gevaarlijk uit te zien, vuurwerk, een grote banner, veel boosheid.

  Maar dit alles voor een nog minder dan marginale partij?

  Ik snap het, ieder normaal mens is tegen pedofilie, maar is er nu echt geen groter maatschappelijk probleem te vinden? Hoeveel kinderen leven bijv. niet in armoede in Nederland?

 3. J.P.

  Opbeurend clubje zeg. Strijden ze voor de goede zaak of willen ze graag laten zien hoe stoer ze zijn?

  Kunnen dergelijke onnozelheden niet op het Malieveld worden georganiseerd? Ik word een beetje moe van al die idioten die tijdens deze pandemie besluiten om in Utrecht te demonstreren.

 4. buurtbewoner

  waarom trekt dit thema zo’n obscure melange van hooligans en rednecks aan?

 5. w

  wat een frisse jongens zijn erop afgekomen!

 6. Kadoendra

  @HArry

  “Dus neeee. Iedereen zou moeten opstaan tegen pedofilie!”

  Het overgrote deel van de bevolking zijn weldenkende personen die zich nooit in zullen laten met pedofilie.
  Dus het is mijn inziens tijdverspilling om tegen een pedo partij te gaan demonstreren want een dergelijke partij zal nooit echt een serieuze kans maken op een Tweede Kamer zetel.

 7. Yoshua

  Ze zien er inderdaad uit als members van een outlaw motorgang met die hesjes waar full colors op zijn bevestigd en patches met functies binnen de club.
  Ik kon geen 1% patches waarnemen op de hesjes van de demonstranten.
  Ze zijn geen outlaw motorgang.

  Dit zijn echter jongens die een broederschap zijn aangegaan met elkaar.
  Deze verbintenis maakt hen een familie waar ze voor door het vuur gaan.
  Je dient respect voor het broederschap.
  Toon je geen respect, dan heeft het broederschap geen respect voor jou.
  Fijn dat ze elkaar hebben gevonden om de wereld een stukje beter te maken.
  Ik zeg ,respect, Brotherhood Sin Miedo.

 8. J.P.

  @Yoshua: Kan je even herhalen waarom we respect moeten hebben voor het “broederschap”?

  Het lijkt vooral uit op intimidatie, maar ik ben benieuwd naar hun grote maatschappelijke bijdrage…

 9. Scherpschutter

  @Buurtbewoner

  Dat is bij vrijwel iedere demo zo. Moet je eens kijken wat voor een tuig er rondloopt op een gemiddelde klimaatmars, BLM protest of een anti-corona/anti-overheidsprotest. Niet bepaald de fine fleur binnen de samenleving zeg maar.

  Demonstraties bereiken nooit iets. Daarom doen alleen totaal irrationelen er aan mee. Het is een vorm van emotiemanagement (de uitlaatklep) voor hen die verstandelijk het niveau van een 6-jarige nog niet helemaal ontstegen zijn en al emotiesurfend door het leven gaan…

 10. Jankanerwatvan

  @yoshua

  Zijn wel 1%, zie hun logo

  Sta je nu niet meer achter je tweede alinea?

 11. Pee

  Ze rellen niet,steken niets in de fik,slopen geen voertuigen,plunderen geen winkels en dagen geen agenten uit.
  Voor hun zijn ze met een goed doel bezig.
  Ze worden door sommigen op hun kaft beoordeelt.

 12. wollie

  hoe kun je 110 procent tegen iets zijn? ben je dan weer 10 procent vóór?

 13. Jes

  Past wellicht een groter plaatje? https://www.nporadio1.nl/buitenland/26893-qanon-complottheorieen-klinken-belachelijk-maar-zijn-allesbehalve-onschuldig
  Totaal bizar om te demonstreren tegen iets waar 99,9% van de bevolking tegen is. Lijkt mij met name een manier om latente onvrede, gebrek aan grip en angst voor het onbekende (de toekomst?) te kanaliseren.

 14. Bert

  @kadoendra

  En wat verstaat u onder “weldenkende mensen”?

 15. Berend

  Ik zie veel leer! Is dat een ding?

 16. Rottebert Peermans

  Oh was dat het? Ik dacht dat het hier ging om de Nederlandse Kampioenschappen Stoer Doen & Link Kijken.

 17. Berk

  @Pee, precies, het maakt niet uit of je het er mee eens bent of niet of hoe de demonstranten eruit zien. Als ze zich verder aan de wet houden is dit hun goed recht.

  @Scherpschutter Misschien vind ik jou ook niet bepaald de fine fleur van deze samenleving, maar als jij je recht op demonstratie wil uitoefenen (bijvoorbeeld omdat de gemeente besluit 500 pk autos uit de binnenstad te weren) hoop ik dat niemand jou wegzet als tuig of totaal irrationeel.

 18. Uuutje

  Ik proef iets van een fabeltjes fuik….

  Daarnaast, ze zijn best wel fel op dit onderwerp. Stukje zelfhaat? Misschien protesteren ze wel tegen zichzelf…who knows….

  @ ss

  Bij de klimaatmarsen liepen vooral 5 en 6 vwo leerlingen mee, later gevolgd door hun ouders. Bepaald wel de fine de fleur van de samenleving dus. Met 30.000-60.000 deelnemers een aantal weken op rij overtroffen de klimaatmarsen werkelijk alle andere demo’s. Ze brachten veel meer mensen op de been dan bijv. de boerendemo’s (en kregen maar een fractie van de aandacht) Er is ook 0,0 schade aangericht.

  @pee Wanneer waren er dan rellen met plunderingen en brandstichtingen in NL? Het dichts in de buurt komen dan nog de dundorpers met hun rellen en oudejaarsvieringen. Of de anti-coronamaarteregelen-, anti 5g-, anti vax- of pegida protesten. Daar waren wel met enige regelmaat ongeregeldheden te bespeuren.

 19. Doeterniettoe

  @Jankanerwatvan en dan nog Outlaw motorgangs bestaan niet de media maakt het ervan. Jammer dat er altijd over gangs word gesproken. Dus iedereen die met een vest rijd is fout?

 20. Scherpschutter

  Berk

  Het zal me een worst wezen hoe iemand me wegzet (ik ben 100% immuun voor meningen van anderen), maar zoals ik al zei: protesteren is voor onnozelen. Doe ik niet aan.

 21. Iefke

  Volgens mij is het geen toeval dat er juist veel leden van motorclubs op deze demonstratie afkomen. Ik heb verhalen gehoord over de VS, (maar kan niet snel checken of het waar is) dat enkele tot vele motorclubs zich daar hebben opgeworpen als beschermers van slachtoffers van (kinder-)misbruik. Bv. beveiliging van de slachtoffers tegen intimidatie van daders of aanverwanten en begeleiding naar de rechtbank waar contact met een dader niet vermeden kan worden. Wist alleen niet dat het in NL ook een ding was, of probeert te worden.

  Volgens mij, en dat is een mening, willen leden van zo’n club echt wel oprecht slachtoffers helpen, maar ontkom je er ook niet aan dat het positieve publiciteit oplevert, dus dat zal misschien wel een rol spelen dat de leiding van clubs dit toestaat/faciliteert. Maar wat precies in zo’n club gebeurd/ gezegd wordt, dat weet je als buitenstaander natuurlijk nooit.

  Volgens mij is één zo’n club/samenwerkingsverband van clubs b.a.c.a. (BIkers Against Child Abuse)
  Meer info staat op wiki, net zoals andere clubs/samenwerkingsverband van clubs die ongeveer hetzelfde doen:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Bikers_Against_Child_Abuse

  Overigens, gezien mijn comments in de aankondiging van deze demo. Waar waren die Qanon aanhangers? Ik heb ze niet gezien

 22. Hetty

  Let nou even niet op het uiterlijk vertoon. Waar het in deze demonstratie om draait is belangrijk. Pedofilie kan en mag niet uit het strafrecht, het is een vreselijk misdrijf, waar de slachtoffers hun hele leven een trauma aan kunnen overhouden. Maar zoals tegen meer misstanden in dit land word ook hier naar mijn mening te soft tegen opgetreden. Dan kun je excessen verwachten zoals de plannen, een politieke partij op te richten die nota bene partij van naastenliefde heet. Laat me niet lachen. Als een kind door een pedofiel zijn of haar egoistische gedrag met een levenslang trauma word opgezadeld, is er helemaal geen sprake van naastenliefde, maar juist een verschrikkelijk gebrek daaraan. Aanpakken die pedofielen, en ervoor zorgen, dat ze NOOIT nog meer slachtoffers kunnen maken.

 23. Uuutje

  Het zou fijn zijn als mijn posts geplaats zouden worden.

  Geen idee waarom deze niet door de commissie heen komen en die van anderen wel.

  Gegroet,

  Uuutje

 24. Scherpschutter

  @Uuutje 10:50

  “Bij de klimaatmarsen liepen vooral 5 en 6 vwo leerlingen mee, later gevolgd door hun ouders. Bepaald wel de fine de fleur van de samenleving dus.”

  Irrationele emotionele pubers met onvolgroeide breinen zijn natuurlijk niet de fine fleur van de samenleving, maar het deel dat vooral nog heel veel te leren heeft. Daarnaast stel ik voor dat u de foto’s van die marsen nog eens nakijkt om uw totaal vertekende beeld van de realiteit te corrigeren, want wat daar aan een tuig liep: daar lusten de chiens geen pain van!

  En uiteraard hebben ook deze demo’s helemaal niets opgeleverd. Het klimaat is al weer vergeten. Een ding van gisteren.

 25. Lexus

  @Scherpschutter: het klimaat zal de mensen er wel weer aan herinneren als we denken op de huidige verwoestende voet door te kunnen gaan. Maar u hebt in zoverre gelijk dat demonstraties niet zullen helpen. Daar is wereldwijd een andere manier van leven met een andere economie voor nodig.

 26. anna

  Goed punt Hetty, veel in deze discussie gaat weer over uiterlijk vertoon, en of het nu links, rechts of wat is. Zelfs vergelijken met armoede. (ja dat is ook erg) Pedofilie is iets wat kinderlevens schaadt en daarom verboden zijn. We gaan toch ook niet debatteren over wel of geen criminaliteit toestaan. wat de pedo;s ook roepen elke is er 1 teveel. dat heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken het verziekt levens van jonge mensen. En als je pedo bent zoek dan hulp want ontkennen dat het niet bestaat heeft ook geen zin.

 27. Anne Marie ten Berge

  RESPECT. voor deze broederschap van anti-pedo’s. Zij zijn voor het handhaven van de wet en vinden voor meer dan 100% dat kinderen beschermd moeten worden tegen pedofielen en hun levensverwoestende praktijken. Een vereniging van pedofielen is een ongewenste criminele organisatie die door Justitie aangeklaagd dient te worden omdat hun doel de legaliteit van iets strafbaars is zodat ze buiten strafvervolging kunnen blijven.

 28. Uuutje

  @ Scherpschutter

  Die 5 en 6 VWO leerlingen beheersen de argumentatieleer stukken beter dan u zelf, kan ik als docent vertellen. Daarnaast zijn hun logische gevolgtrekkingen ook vaak van een vele mate hoger niveau.

  Daarnaast zegt leeftijd niks over hoe de wereld bekeken wordt. Het is niet zo dat jongeren en leerlingen de wereld meer verkeerd bekijken dan wat oudere mensen.

  Kom maar met wat foto’s van tuig tijdens klimaatmarsen in Nederland waarop dat zogenaamde tuig te zien is. Hier heb ik wel een foto voor je:

  Daar weer naast vind ik de medemens tot tuig bombarderen, zeker mensen die zorg willen dragen voor een betere toekomst voor hun kinderen, wel heel erg ver gaan. Het zijn gewoon mensen.

  Het klimaat is zeker geen vergeten ding. Alle politieke jongere organisaties, op de jongeren van de VVD en het CDA na, willen samen optrekken in het hoge agenderen van de kilmaatproblematiek. We zijn al zo goed als te laat en dat wordt een catastrofe voor de wereld en de toekomstige generaties. Als kinderen echt iets betekenen voor je, dan wordt het zaak dat mensen zich eens hard gaan maken voor het klimaat.

  https://www.bnnvara.nl/devooravond/videos/554670

 29. Utrechtvoorutrecht

  Wel typisch dat verenigingen die sinds kort of binnenkort (Caloh Wagoh) verboden (kunnen) worden, gaan strijden tegen een vereniging die al verboden was is zijn vorige vorm. Beetje hypocriet, of moeten we nu sympathie krijgen omdat ze “strijden” tegen iets dat nog erger is?

  Overigens is de praktijk van het verbieden natuurlijk niet de hele oplossing. Pedofilie lijkt me geen keuze, dus wat doet zo’n verbod dan? We moeten niet te naief zijn. Ook vind ik het raar dat je als 40’er op vrijdag plaatjes van 18-jarigen door gaat sturen op de Whatsappgroep van je motorclub, en op zondag gaat demonstreren tegen pedofilie. Dan heb je wat mij betreft ook wat uit te leggen.

  Uit ervaring met het opvangwezen kan ik nog melden dat “support” van dit soort clubs voor slachtoffers van zedendelicten contra-productief werken. Voor de machteloze omgeving aanvankelijk een soort troost of genoegdoening. Maar voor het slachtoffer is het frustrerend dat een buitenstaander “het wel even oplost”. Typetje: het gaat niet om jou.

 30. JdV

  @Uuutje: Ik proef iets van een fabeltjes fuik….
  Daarnaast, ze zijn best wel fel op dit onderwerp. Stukje zelfhaat? Misschien protesteren ze wel tegen zichzelf…who knows….

  Wat bent u toch getalenteerd. Niet alleen docent in het hoger onderwijs, maar ook nog afgestudeerd psychiater die op basis van enkel foto’s al een diagnose kan stellen. En dan uw meesterlijke beheersing van de Nederlandse taal:

  Het is niet zo dat jongeren en leerlingen de wereld “meer verkeerd” bekijken dan wat oudere mensen.

  Meer verkeerd bekijken? U geeft Maatschappelijke vorming wellicht? Proest.

 31. Iefke

  @Utrechtvoorutrechter

  Gezien je opmerking:

  “Ook vind ik het raar dat je als 40’er op vrijdag plaatjes van 18-jarigen door gaat sturen op de Whatsappgroep van je motorclub, en op zondag gaat demonstreren tegen pedofilie. Dan heb je wat mij betreft ook wat uit te leggen.”

  Volgens mij raak je hier waarom deze demonstratie zo belangrijk is, namelijk de normalisatie van (bijna-) porno waarbij leeftijd zo jong mogelijk moet zijn, of lijken. En normalisatie betekend dan dat het om iets gaat wat iedereen doet en steeds normaler lijkt te vinden, ongeacht of je pedo bent of niet en ook leden van motorclubs doen hier vast aan mee, al kan ik dat niet controleren. Volgens mij moeten mannen ook gewoon eerlijk zijn: allemaal tegen pedo’s, maar zijn er mannen die niet stiekem Dadcrush kijken? Want dat draagt misschien wel meer bij aan deze normalisatie en het seksualiseren van minderjarigen, dan een pro-pedopartij met maar 3 leden.

  Maar dat is dan weer mijn mening…

 32. Uuutje

  @ JdV

  Sinds wanneer zijn leerlingen in 5 of 6 vwo leerlingen in het hoger onderwijs?

  Dat is nieuw voor me.

  Daarnaast sprak ik klaarblijkelijk leerlingentaal; ik was alleen de aanhalingstekens in mijn haast even vergeten.

  Het is een algemeen bekend feit dat bijvoorbeeld enorme “homo haters” vaak zelf homoseksuele neigingen hebben. Gebrek aan zelfacceptatie.

 33. Utrechtvoorutrecht

  @Iefke helemaal mee eens. Het platslaan van deze hele discussie tot een “onder 18: we komen je verbouwen; (net) boven de 18: tof!” gaat geen oplossing brengen. Daarom had ik liever dat de discussie niet door deze groep gekaapt werd, het breder trekken kan dan niet. Het is begrijpelijk, maar niemand heeft er wat aan.

 34. Scherpschutter

  @Uuutje

  “Die 5 en 6 VWO leerlingen beheersen de argumentatieleer stukken beter dan u zelf, kan ik als docent vertellen.”

  Och jee. Wel, daar heeft u me hoor. Wie ben ik om de vaardigheden van een middelbare schoolleraar in twijfel te trekken na deze argumentum ad verecundiam? IJzersterk van u.

  “Kom maar met wat foto’s van tuig tijdens klimaatmarsen in Nederland waarop dat zogenaamde tuig te zien is.”

  Interessant. U lijkt te denken dat ik een behoefte voel om u te overtuigen, quod non.

  “We zijn al zo goed als te laat en dat wordt een catastrofe voor de wereld en de toekomstige generaties.”

  O jee. Nou kan ik naar de wetenschappelijke feiten kijken (niets aan de hand met het klimaat en zo wel dan is er niets aan te doen) of ik kan ik paniek rond gaan rennen terwijl ik schreeuw dat de wereld in brand staat. Misschien moet ik optie 2 maar eens proberen voor de verandering! Lijkt me wel fun. Is een maf hoedje gepast denkt u?

  “Als kinderen echt iets betekenen voor je, dan wordt het zaak dat mensen zich eens hard gaan maken voor het klimaat”

  Als kinderen iets voor u betekenen dan leert u ze hoe te denken in plaats van wat te denken.

 35. tja

  Zegt iemand die wanneer iemand anders denkt dan het heerschap aangevallen wordt op zijn of haar andere denkbeelden.

  Tja….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).