Enveloppen met geld worden uitgedeeld in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Enveloppen met geld worden uitgedeeld in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Enveloppen met geld worden uitgedeeld in Utrecht

Enveloppen met geld worden uitgedeeld in Utrecht
Wie zaterdag in Utrecht op straat loopt kan zomaar gratis geld ontvangen. Ter promotie van de zogenoemde Pitch Night deelt Awesome Utrecht vandaag honderd enveloppen uit met daarin 10 euro.

Wie zaterdag in Utrecht op straat loopt kan zomaar gratis geld ontvangen. Ter promotie van de zogenoemde Pitch Night deelt Awesome Utrecht vandaag honderd enveloppen uit met daarin 10 euro.

De enveloppen worden willekeurig uitgedeeld op verschillende plekken in de stad. Op deze manier wil de organisatie Utrechters verrassen en bewoners en bezoekers attenderen op het initiatief dat nu ruim twee jaar bestaat.

Tijdens de Pitch Night kunnen mensen ideeën indienen die Utrecht nog aantrekkelijker maken. De personen met het beste idee krijgen 1.000 euro om het uit te voeren.

Zo’n avond vindt iedere twee maanden plaats. De eerstvolgende Pitch Night is op 24 september bij het Hof van Cartesius. Ideeën kunnen voor 7 september worden ingediend via de website van Awesome Utrecht. Uit de ideeën worden er vijf geselecteerd die tijdens de Pitch Night verder toegelicht worden en waaruit één winnaar wordt gekozen.

Awesome Fivers

Het ‘tientjesproject’ is niet uniek. In de Verenigde Staten zijn in het verleden ‘Awesome Fivers’ georganiseerd, waarbij enveloppen met 5 dollar aan willekeurige mensen op straat worden gegeven.

6 Reacties

Reageren
 1. Pp

  Ik krijg noooooit wat

 2. Stakkerrrr

  Ik krijg noooooit wat
  Armoei

 3. Lombokker

  Enveloppen met geld? Niks nieuws onder de zon. In de tijd dat Glibbert Isabella nog wethouder was gebeurde dat al.

 4. Anne Marie ten Berge

  @lombokker, neem van mij aan dat als een linkse wethouder zoals de heer Isabella (PvdA) met goedkeuring van de raadsleden geld gaat uitdelen om in de krant te komen, hij/zij wat te verbergen heeft dat onnodig geld gekost heeft of dat er een dubbele boekhouding gevoerd wordt. Gewoon, met gepast wantrouwen ogen en oren open houden, dan vervliegt het vertrouwen.

 5. Kadoendra

  Ik neem aan dat dit initiatief door de gemeente Utrecht is bedacht.
  Een aantal jaren geleden vond ik het heel hoopvol om eindelijk eens een nieuw gebouw, het nieuwe gemeente Utrecht stadskantoor, te zien wat door een goed architect was ontworpen.
  Maar het was ook gelijk het laatste gebouw in de HC bouwput.
  Als Utrecht ooit nog een aantrekkelijke stad wil worden dan moeten de eisen voor mooie en goede architectuur drastisch omhoog.

 6. Marijke Houtman

  Mooi is een kwestie van smaak.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).