Er kan weer muziek gemaakt worden op station Utrecht Centraal Er kan weer muziek gemaakt worden op station Utrecht Centraal

Er kan weer muziek gemaakt worden op station Utrecht Centraal

Er kan weer muziek gemaakt worden op station Utrecht Centraal
Foto's: Bas van Setten
Op station Utrecht Centraal staat sinds afgelopen week een nieuwe piano. De vorige stationspiano is eind oktober vernield door vandalen.

Op station Utrecht Centraal staat sinds afgelopen week een nieuwe piano. De vorige stationspiano is eind oktober vernield door vandalen.

De nieuwe piano is een gereviseerde vleugel. Er is nog geprobeerd om de oude piano te repareren, maar dat was niet meer mogelijk. De nieuwe vleugel heeft een houtkleur en staat net zoals de oude zwarte piano naast de entree aan het Stationsplein.

De stationspiano is een populair instrument. Het wordt veelvuldig bespeeld door muzikale passanten en draagt daardoor bij aan een positieve sfeer op het station.

Aangifte

NS heeft aangifte gedaan van de vernieling van de vorige piano. Of er al verdachten zijn aangehouden is niet bekend.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  Ik hoop ten zeerste, dat deze piano een langer leven beschoren is dan de vorige. En dat alleen liefdevolle, musicerende handen dit nieuwe pronkstuk zullen aanraken. Het liefst zou ik zien, dat uit voorzorg deze piano s avonds laat naar een veiliger plek word verreden, bijvoorbeeld de kaartjesbalie. Ik denk niet, dat er s nachts veel op gespeeld zal worden, integendeel zelfs.

 2. jacob

  Hetty , “liefdevolle, musicerende handen”, wat omschrijf je dat mooi.

 3. Tim

  Een gereviseerde piano? Steek er nou niet te veel moeite in, want hoe graag ik ook zou willen dat deze ongeschonden blijft, we leven nou eenmaal in een wereld met vandalen en mensen die niet zoveel geven om andermans spullen en het is naïef om te denken dat dit niet opnieuw zou gebeuren

 4. Kadoendra

  Woensdagavond was het daar met 2 piano spelende Soul Seachers echt een enorm groot Klanktaal en Beeldtaalfeest!

  Als de heer Frank Heinen nu naast zijn schrijftaal ook eens zich wil gaan verdiepen in Klanktaal en Beeldtaal dan gaat ook hij de “Ziel van Utrecht” vinden!

 5. homie

  Graag voldoende bewakingscamera’s erop a.u.b.

 6. G.H.

  @Hetty: Ik onderschrijf je reactie volledig, behalve het laatste stukje. Bij thuiskomst na een uit de hand gelopen borrel of nachtelijk feestje heb ik menigmaal -wellicht door mijn kennelijke staat versterkt- het kippenvel op de armen staan bij de voettocht van trein naar fiets.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).