‘alFitrah-moskee maakt plaats voor appartementen’ | De Utrechtse Internet Courant ‘alFitrah-moskee maakt plaats voor appartementen’ | De Utrechtse Internet Courant

‘alFitrah-moskee maakt plaats voor appartementen’

‘alFitrah-moskee maakt plaats voor appartementen’
De alFitrah-moskee in Overvecht. Foto: DUIC
Op de plek in Overvecht waar nu nog de alFitrah-moskee staat zouden 92 betaalbare appartementen komen. Het zou volgens Hawking BV, de projectontwikkelaar, een kantelpunt voor de wijk worden. Dat schrijft het AD.

Op de plek in Overvecht waar nu nog de alFitrah-moskee staat zouden 92 betaalbare appartementen komen. Het zou volgens Hawking BV, de projectontwikkelaar, een kantelpunt voor de wijk worden. Dat schrijft het AD.

Ambtenaren van de gemeente Utrecht zouden al bezig zijn een startdocument op te stellen, en architecten werken al aan de eerste tekeningen. “Dat is allemaal nodig om een verandering van het bestemmingsplan mogelijk te maken. Daar moet de Utrechtse gemeenteraad dan nog een oordeel over geven”, aldus het AD.

De alFitrah-moskee is al een aantal keer in opspraak geweest. Zo zou ze geld ontvangen van omstreden partijen uit het Midden-Oosten, is er een onderzoek van de FIOD geweest naar witwassen en werd er twee keer door de vorige eigenaar van het pand een kort geding aangespannen vanwege achterstallige huur. Tegen alle verwachtingen in kocht alFitrah in oktober 2017 op het laatste moment het pand voor 1,7 miljoen euro, om het vrijwel direct voor 1,9 miljoen euro door te verkopen aan Hawking BV.

6 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Betaalbare appartementen……..? en voor wie dat betaalbaar is wat de huurprijzen worden is echter niet vermeld.

 2. Lombokker

  In het AD is te lezen dat alFitrah per appartement ook nog eens 8.500 euro gaat krijgen. Dat levert dan nog eens 600.000 op. In het totaal zouden ze dus 8 ton overhouden aan al dit gegoochel.
  Hmm . . . . . . .

 3. W.H. de Groen

  Lijkt mij een deal waar nog eens goed naar gekeken mag worden. En hoe betaalbaar gaan ze worden wanneer er reeds een toeslag op ligt van 8500 per appartement…!
  Misschien dat de Gem.Utrecht hierop gelijk beslag kan gaan leggen om de gemaakte kosten om Al Fitrah daar te verwijderen kan gaan verhalen..!

 4. W van der Valk

  Waarom krijgt de moskee dat bedrag per appartement? Heeft dit gegoochel met geld niet lang genoeg geduurd?

 5. oc

  Tja, woon je ook nog eens naast een tankstation pal langs de NRU die straks “opgewaardeerd” is.

 6. Y

  Waarom moet dit extra gecontroleerd worden? Omdat dit een moslim is een moskee is? Er is helemaal nog niks bewezen dat ze slecht bezig zijn. Dit heet vooroordelen ten top!;)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).