Er komen buurtfietsenstallingen en bergingen onder de Uithoflijn - De Utrechtse Internet Courant Er komen buurtfietsenstallingen en bergingen onder de Uithoflijn - De Utrechtse Internet Courant

Er komen buurtfietsenstallingen en bergingen onder de Uithoflijn

Er komen buurtfietsenstallingen en bergingen onder de Uithoflijn
Er komen buurtfietsenstallingen en bergingen onder de trambaan van de nieuwe Uithoflijn in de Pelikaanstraat. Dat heeft de gemeente vandaag besloten.

Er komen buurtfietsenstallingen en bergingen onder de trambaan van de nieuwe Uithoflijn in de Pelikaanstraat. Dat heeft de gemeente vandaag besloten.

In 2018 moeten de trams over de Uithoflijn rijden, langs de gehele routes moeten straten heringericht worden, zo ook de Pelikaanstraat. In deze straat komt de tram over een viaduct te rijden. Onder dit viaduct komt de ruimte voor bergingen en buurtstallingen.

De bewoners van de Pelikaanstraat worden in de gelegenheid gesteld om de ruimtes te huren. Het gebruik van de ruimte kan voor de bewoners als compesantie beschouwd worden voor de komst van de trambaan laat de gemeente weten. De belangstelling van omwonenden is geïnventariseerd en er zou voldoende belangstelling naar de ruimten zijn. Er moeten ongeveer 45 bergingen komen en 6 buurtfietsenstallingen. Het exacte aantal wordt nog bepaald aan de hand van de inschrijvingen. Het budget voor de realisatie van de bergingen en buurtstallingen is opgenomen in het project Uithoflijn.

Naar verwachting kunnen de ruimten begin 2016 door de bewoners in gebruik worden genomen. Vooruitlopend daarop wordt in september 2015 gestart met de definitieve herinrichting van de Pelikaanstraat. Bij deze werkzaamheden wordt ook de herinrichting van de Laan van Soestbergen tot fietsstraat betrokken.

De UithoflijnTrace

5 Reacties

Reageren
 1. Jan Spoolder

  Compesantie? Interessant.

 2. Bill

  Suffe oplossingen die typisch bij Utrecht passen. Had er wast bedrijvigheid in geplaatst en bijvoorbeeld naar de invulling van de ruimte onder de sporen in Berlijn gekeken. Dit worden weer van die dode wanden waar niets gebeurt, terwijl er zoveel meer van te maken is…! Utrecht, denk eens out-of-the-box in plaats van die saaie degelijkheid…!!

 3. Joost

  Goed initiatief. Mooie ruimten voor opslag en daarmee meer ruimte voor leefbare straten.

 4. Ronald

  Ja, want het is nu echt onleefbaar.

 5. Fab

  @Bill, eens, maar waarom geen combi van functies? En stalling / berging en andere actievere invulling.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).