Nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Kromme Rijn moet verbindingen aan oostkant van Utrecht verbeteren Nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Kromme Rijn moet verbindingen aan oostkant van Utrecht verbeteren

Nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Kromme Rijn moet verbindingen aan oostkant van Utrecht verbeteren

Nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Kromme Rijn moet verbindingen aan oostkant van Utrecht verbeteren
De Mytylweg in Utrecht. Bron: Google Maps
Er komt een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Kromme Rijn in Utrecht. Deze zogenoemde Mytylbrug vormt straks een verbinding tussen de Mytylweg en de Weg naar Rhijnauwen.

Er komt een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Kromme Rijn in Utrecht. Deze zogenoemde Mytylbrug vormt straks een verbinding tussen de Mytylweg en de Weg naar Rhijnauwen.

“De Mytylbrug maakt het netwerk van fietspaden en wandelpaden aan de oostkant van de stad beter”, schrijft de gemeente in een wijkbericht. De constructie wordt onderdeel van de fietsroute tussen station Lunetten en het Utrecht Science Park.

Hoe de brug er precies uit gaat zien is nog niet bekend. De gemeente is momenteel bezig alle ‘eisen en wensen’ op papier te zetten. Op basis daarvan wordt een eerste ontwerp gemaakt.

Als alles volgens planning verloopt begint de bouw in 2024. Op het kaartje hieronder is te zien waar de brug moet komen.

Bron: Gemeente Utrecht

16 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Goed idee. Mooie toevoeging.

 2. Realist

  Een kleine tijdwinst voor de fietser, een gigantische uitgave van gemeenschapsgeld. Het najagen van idealen mag kennelijk wat kosten.

 3. Jos

  Zullen die bewoners in dat bochtje blij mee zijn. Reken maar op bezwaarschriften.

  Gaat ook voor gezeik zorgen en de rust verpesten.

 4. Leon

  Mooi

 5. jan

  Nice

 6. Thomasje

  Het zal wel weer afgekraakt worden maar ik vind het een prachtidee en opnieuw een moedig met daadkracht en visie genomen besluit van onze gekozen helden op het stadsplateau.

 7. Peter

  zo krijg je ook een mooie looproute door dat gebied en beter naar het jaagpad, graag doen

 8. Jeroen

  Welk probleem wordt hier mee opgelost?
  Als je zelf een kaartje opent en wat verder uitzoomt, zie je dat hooguit fietsers en voetgangers voor de atletiekvereniging en de mythylschool hier een klein voordeel bij hebben. Er ligt al een prima fietspad en brug bij de laan van Maarschalkerweerd waarmee je hetzelfde gebied ontsluit.
  En diezelfde route via de Laan van Maarschalkerweerd en Weg tot de Wetenschap is al prima doorgaande fietsroute tussen Lunetten en de Uithof.

  Overigens ligt er al een bruggetje 250m naar rechts, naast de A27, maar die is helaas alleen met trappen bereikbaar. Of gaat die straks weg, als de verbreding van de A27 wordt doorgevoerd?

  Ik heb niks tegen bruggen die een ontbrekende verbinding vormen op plekken waar je nu onhandig om moet fietsen, maar dit lijkt echt niets op te lossen.

 9. Jeff

  Ik fiets regelmatig over die wegen maar ik vraag mij echt af wat nou voor nut heeft. Een goeie tussendoor verbinding is altijd mooi meegenomen maar ietsie terug naar de grote weg en het is 2 minuten omfietsen ofzo. Langs Weg tot de wetenschap ligt een hartstikke breed mooi fietspad. Dit wordt echt weggegooid geld. Ik zou eerder een mooi fietspad aanleggen vanaf Mereveldseweg naar Vossegatsedijk. Ja dat gaat dan door Amelisweerd idd maar dat zou wel een nuttige route worden.

 10. Koel Hoofd

  @Realist
  Het levert een ongeveer 30meter kortere route op dan via het bestaande vrijliggende fietspad. Fietsbruggen hebben in Utrecht de neiging om heel erg duur te worden.
  Dus een paar miljoen voor 30meter maakt het plan al duurder dan de Utrechtse duurste tramlijn ter wereld.

 11. Hans

  Ik zou het laten, die brug.
  Ongetwijfeld wordt het er een stuk drukker door in dat gebied. Dat is nergens goed voor. En verder zullen er beslist ook scooters en snorfietsen en meer van dat spul overheen gaan crossen. Want een bord ‘niet toegestaan voor bromfietsen’ gaat niet helpen. Ga maar eens kijken bij het fietspad door het Oosterspoorbaanpark.

 12. Ger

  Het fietspad langs de Weg tot Wetenschap is druk en ook het Platolaan kruispunt niet makkelijk oversteekbaar met de haakse hoeken. Via deze nieuwe brug wordt het gebied inclusief de sportparken via een rustiger route bereikbaar.

 13. Pee

  @Thomasje
  Overdrijven is ook een vak.

 14. Jeroen

  @Ger, druk dat zou goed kunnen en op zich is dat ook de bedoeling, want het is een hoofdfietsroute, maar welke haakse hoeken bedoel je?
  Weg tot de Wetenschap en dan de Weg naar Rhijnauwen oversteken is netjes rechtdoor. Vanaf de Weg naar Rhijnauwen naar rechts is met een mooi bochtje. Vanaf Weg naar Rhijnauwen de Weg tot de Wetenschap oversteken naar de Platolaan is ook rechtdoor; je staat dan vóór de auto’s bij het verkeerslicht.
  Alleen vanaf de Weg naar Rhijnauwen linksaf de Weg tot de Wetenschap op, dat is een lastig hoekje.

 15. Ger

  @Jeroen: hoek als je van de Platolaan over de kruising steekt en dan rechtsaf naar het fcu stadion. Of als je vanaf het stadion komt en de Platolaan op wil om de stad in te gaan. Dan moet je je door de stroom fietsers vanaf het USP wurmen en op een klein opstelstrookje waar vaak al fietsers staan. Dus met de brug kun je simpel rechtdoor steken, snel de kruising over en een rustige fietsroute over de brug kiezen.

 16. BdV

  Voor fietsers is het soms inderdaad een heel eind voordat je een brug hebt gevonden, maar op deze plek is die gedachte nog nooit in mij opgekomen. Hopelijk ben ik daarmee een uitzondering op de regel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).